Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Ευθυμίου για την ασφάλεια των πεζών

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σχετικά με την ασφάλεια των πεζών:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχάτο, 2/2/2011
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………2158…………………..

ΠΡΟΣ:

• Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γραφείο Υπουργού,
κυρίου Δημήτρη Ρέππα
• Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γραφείο Υπουργού,
κυρία Τίνα Μπιρμπίλη

ΘΕΜΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Αξιότιμε κύριε και κυρία Υπουργέ,

Στα παρελθόν, με σειρά επιστολών μας, έχουμε επισημάνει μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων για την περιοχή Μοσχάτου-Ταύρου, τα οποία πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα από την πολιτεία. Θέματα που αφορούν:

Α. Την ασφάλεια των πεζών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Β. Τις εργασίες ανάπλασης των παρακηφισίων περιοχών και

Γ. τον ποδηλατόδρομο Μοσχάτου

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακατασκευή της Εθνάρχου Μακαρίου και τη δημιουργία της γραμμής του ΤΡΑΜ στο τμήμα του Μοσχάτου από τον Ιλισό έως τον Κηφισό, δεν δημιουργήθηκαν οι απαιτούμενες διαβάσεις πεζών επί της Λεωφόρου, η οποία έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παραλιακή Λεωφόρο λειτουργούν δύο γυμνάσια και λύκεια, οι μαθητές πολλές φορές-ιδιαίτερα οι μαθητές των νυκτερινών τμημάτων που δεν είναι στην πλειονότητά τους κάτοικοι Μοσχάτου-κινδυνεύουν κατά την μεταβίβασή τους από και προς τις στάσεις των ΜΜΜ. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την πολιτεία (Βελτίωση-δημιουργία πεζοδιαβάσεων και φωτεινής σηματοδότησης) προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα.

Με πρόσφατο έγγραφό μας (ΑΠ.: 929/18-1-11) επισημάναμε τις ανάγκες εργασίας για ανάπλαση των παρακηφισίων περιοχών. Η παράκλησή μας αφορά την άμεση διενέργεια της ανακατασκευής των καθέτων στο Κηφισό οδών, προκειμένου να ανακουφιστεί η περιοχή και την υλοποίηση του δικτύου του ποδηλατοδρόμου από Θεσσαλονίκης και Κηφισού έως τη Λεωφ. Ποσειδώνος

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου