Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (video)

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ βρέθηκε το Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.


Στην εκπομπή μίλησαν για το Καρναβάλι κατά σειρά: Η υπεύθυνη του Ομίλου Ελληνικών Χορών, Χρυσούλα Κοσμοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου και μέλος της Επιτροπής Καρναβαλιού, Απόστολος Σιώκας και η υπεύθυνη των μαζορετών, Ξένια Παπανικολάου.

Δείτε το video (πηγή: Το Μοσχάτο Μου):

22 σχόλια:

  1. Απο τον Χαμε Και αν οχι γιατι;
    Με συγχωρειτε αλλα οι μαζορετες κανουν περισσοτερη δουλεια απο τον χαμενο θησαυρο;
    Δεν μου αρεσουν τετοιου ειδους συγκρισεις αλλα δεν καταλαβαινω τι γινεται. Εδω και 20 ημερες ο θησαυρος, εχει κανει φοβερη δουλεια, ακουγεται παντου. Μια θεση στην εκπομπη δεν υπηρχε;
    Παρακαλω δεν θελω απαντησεις του τυπου <>.Οταν προκειται να διαφημισεις ,προσκαλεις παντα το βαρυ πυροβολικο.
    Αυτη τη στιγμη, απεναντι απο το σπιτι μου, μεσα στο κρυο, υπαρχουν πανω απο 200 παιδια που παιζουν τα παιγνιδια και διασκεδαζουν αυτα και εμεις. Ειναι η επιτροπη και τα πληρωματα του Χ.Θ. Δεν αξιζαν μια θεση μαζι με τους αλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι αναγνωρίζουν και πρωτίστως ο Δήμος τον σημαντικό και πρωταγωνιστικό θα έλεγα ρόλο που διαδραματίζει το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα φέτος.Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρότεινα σε μέλη της επιτροπής να παραστούν στην ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΙ ξέροντας πως με την ανατρεπτική και θερμή παρουσία τους θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για το καρναβάλι και την πόλη μας.Μου απάντησαν πως δεν επιθυμούσαν να βγουν στην εκπομπή γεγονός που αν και με λύπησε σεβάστηκα απολύτως.

    Επειδή μένω στην ίδια γειτονιά, παλαιότερα είχα πάρει μέρος στο ΚΧΘ, φέτος συμμετέχει ο αδερφός μου και γενικά έχουμε στα πλαίσια του εφικτού μια πάρα πολλή καλή συνεργασία στο φετινό καρναβάλι καλό θα ήταν να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση από ένα καχύποπτο: Το Κυνήγι είναι 100% αδιάβλητος θεσμός;; Ρωτάω γιατί υπάρχει πλήρωμα που σκανδαλοδώς είναι πάντα έτοιμο για κάθε δοκιμασία και ενδυμασία! Αγορασμένες ομοιόμορφες στολές, φιλοφρονήσεις με μέλη της επιτροπής και πάντα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλα τα άλλα πληρώματα, λες και του έκατσε το κοκαλάκι της νυχτερίδας!
    Είπαμε για χαβαλέ πάμε αλλά αν είναι για άλλη μια φορά ο νικητής να είναι το "φαβορί" χάνεται η χαρά του παιχνιδιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι το Κυνήγι έχει κάνει πολλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια για το Καρναβάλι.
    Επίσης, πολλές φορές υπάρχουν "καταγγελίες" για ύποπτα αποτελέσματα. Για μένα αυτό είναι λογικό από την στιγμή που πρόκειται για νέους ανθρώπους, κάποιοι είναι και φίλοι, να υπάρχουν μεροληψίες. Και εμείς όταν πήραμε μέρος ξέραμε ότι και τέλεια να τα κάνουμε όλα δεν κερδίζουμε γιατί δεν είχαμε τα κονέ με την επιτροπή.
    Το θέμα είναι ότι η δουλειά του Κυνηγιού είναι μόνο για το Κυνήγι. Το Κυνήγι δεν ενδιαφέρεται για τα δρώμενα της πόλης, παρά μόνο για τα δικά του. Όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται θα μπορούσαν να έχουν μια βοήθεια από το Κυνήγι, αλλά ποτέ δεν γίνεται αυτό. Είναι μια κλειστή παρέα που για έναν μήνα (νομίζει ότι) είναι το κέντρο του Μοσχάτου και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σχολια σας αγαπητοι φιλοι ειναι αν οχι κακοβουλα,τουλαχιστο ατυχη.Παιρνω μερος αρκετα χρονια στα πληρωματα,δεν εχω κονε με καποιον απο την επιτροπη και ποτε δεν διαπιστωσε η ομαδα μου κατι υποπτο.
    Η δουλεια του κυνηγιου δεν αφορα μονο μια κλειστη παρεα.Η αιμοδοσια των παιδιων δεν αφορα την πολη μας; Η προσφορα τους στα ιδρυματα της πολης μας και σε Μ.Κ.Ο.ειναι μονο δικο τους θεμα;
    Σε ποιες εκδηλωσεις επρεπε να βοηθησουν;Ολες εχουν υπευθυνους απο το Δημο η τα Σχολεια.Γνωριζουμε ολοι οτι ειναι εθελοντες.Θα κανουν και τη δουλεα αλλων;Οσο για τα υποπτα αποτελεσματα,αν εχετε στοιχεια στο Δημο καταγγελια.Και τελος αν ειχαν συμβει ολα αυτα,δεν θα υπηρχε το κυνηγι πανω απο 25 χρονια και με τοση επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ -ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ;
    ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΙΧΩΣ ΑΜΟΙΒΗ ΝΑ ΤΟ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θεωρω τον κ. Σιωκα σοβαρο προσωπο.Στο σχολιο του αναφερει, οτι προτιστως ο Δημος αναγνωριζει τη δουλεια των παιδιων.
    Οποιος εχει αντιθετη αποψη,αλλα με στοιχεια, ας κανει επωνυμη καταγγελια.Οχι ανωνυμες λασπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιες εκδηλωσεις γινονται και θα επρεπε να βοηθησει το κυνηγι; Τα σχολεια εχουν τους Συλλογους των δασκαλων και των γονεων, τα τμηματα του Δημου εχουν υπευθυνους.Ολοι οι φορεις τους δικους τους.Ας τρεξουν ολοι αυτοι που εξαργυρωνουν τα παντα με πολιτικο οφελος.
    Ας ενδιαφερθουν ολοι οι μεγαλοι για τα δρωμενα της πολης και ας αφησουν το κυνηγι να κανει αυτο που ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. anarrwtimai poios orizei tous krites??????mhpws kai ekei thelei "kone"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑ. ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ; ΧΑΧΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Para ta opoia lathi kai paraleipseis to kunhgi exei prosferei polla pragmata sto karnavali mas kai einai to pio energo kuttaro toy pleon.
    Eksallou lathi kanoyn mono osoi prospathoun.
    Na mhn ta isopedwnoume ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε φιλε 27/2 1:42.
    Ταξιδακια δεν πηγαινε μονο η επιτροπη,αλλα τα 3 πρωτα πληρωματα του διαγωνισμου κατα την βαθμολογια που πρωτευσαν.Αν καποιοι απο την επιτροπη ηθελαν χρηματα,θα ειχαν φυγει.
    Εφυγαν αυτοι που εβαλαν τα χρηματα σε πρωτη μοιρα.Εμειναν καποιοι αλλοι που αγαπουν το Μοσχατο. Αυτοι που εφυγαν,ειχαν πολιτικες φιλοδοξιες(θεμιτο)εγιναν Δ.Συμβουλοι και επικεφαλεις συνδιασμων αλλα το να κατηγορεις αυτο που εσυ πρωτοξεκινησες,ΑΘΕΜΙΤΟ.
    Επειδη εγω εχω στοιχεια και ονοματα,αν με προκαλεσεις και αλλο ,θα στα παραθεσω.Μην ξεχνας πως απο την επιτροπη, εχουν περασει ατομα που ειναι σημερα πανω απο 40 ετων.Αφηστε λοιπον τα παιδια στην ησυχια τους και ελατε να αντιπαρατεθουμε μαζι.
    Και κατι για το τελος.Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Sas xalase kapoious pou to kinigi fetos apekthse allo rolo kai vgike poio mprosta e ?
    Persi eseis oi idioi legate ta kalytera logia ...
    Fetos epeidi den leitourgise pros ofelos twn sxediwn sas arxisate na rixnete adeia na piasete gemata .
    Re parte to xampari ..... wanna be polytikantides
    oti kai na kanete o thisavros exei apoktisei kati pou den mporeite na to petyxete pote ..
    Thn agaph tou kosmou kai twn paidiwn gia 25 xronia twra ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε 26\2\ 7:51μ.μ.
    Η καχυποψια στοιχειωνει τις ενοχες συνειδησεις.
    Γουιλιαμ Σαιξπηρ.1602

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετοιμολογικα η λεξη Καχυποψια, ταυτιζεται με τη λεξη Μοχθηρια.Μπες στο λεξικο.
    Αντε και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΩΣΤΑ Π. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε 3:13μ.μ.
    Δεν καταλαβαινω που ειδες στο σχολιο μου υποψια για οικονομικες βλεψεις.Οι εκδρομες των παιδιων γινονταν απο τα χρηματα που εδινε ο Δημος η οι τοτε χορηγοι.Η επιτροπη στα χερια της δεν εβλεπε λεφτα.
    Αυτο φαινεται απο μερικους που αυτομολησαν, μολις καποιος ομορος Δημος τους εδωσε χρηματα. Οι διακοπες βγαινουν απο τις ιδιωτικες επιχειρησεις που εργαζομαστε σκληρα ολοι μας.
    Πως θα σου φαινοταν αν καποιος σε κατηγορουσε αδικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι εχετε παθει φετος καποιοι με το κυνηγι; Τοσα χρονια ανεχοσαστε τον καθε τυχαρπαστο να καλοπληρωνετε και
    αυτη τη χρονια που μαζευτηκανε τα εξοδα τα βαλατε με το κυνηγι;Μηπως γιατι χασατε το βαζο με το μελι η γιατι δεν μπορειτε να χτυπησετε το γαιδαρο και χτυπατε το σαμαρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η συζήτηση έχει ξεφύγει από το βιντεακι απ'ότι βλέπω. Τελος πάντων εμενα δεν με αφορα το θέμα ΚΧΘ.
    Αυτό που θα ήθελα να σημειωσω σχετικα με το βιντεο είναι η διατύπωση του κ. Α.Σιώκα σχετικα με την αλλαγή του φετινού καρναβαλιού. Συμφωνα με το απόσπασμα καταλαβαίνω οτι κόπηκαν οι "Βραζιλιάνες" και προωθήθηκαν οι παραδόσεις και τα εθιμα μας λόγω οικονομικής κρίσης. Δηλαδή εαν φέτος η χωρα μας (και ο δήμος μας) δεν είχε κανενα οικονομικο πρόβλημα θα βλέπαμε πάλι τις "Βραζιλιάνες" (ο Θεός να τις κάνει)στους δρόμους μας; Αυτό λοιπόν μας ώθησε ωστε να γνωρίσουμε ή έστω να αναβιώσουμε για λιγο τα έθιμα μας; Με λυπεί πολύ το γεγονός αν και θέλω να πιστευω πως ή λαθος το διατυπωσε ο κ. Α. Σιώκας, τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ, ή εγω το παρεξήγησα.

    Το σχόλιο μου δεν έχει καμια κακή πρόθεση, απλά ήταν μια απλή απορία που μου γεννήθηκε βλέποντας το βιντεο.

    Υ.Γ Προσωπικά προτιμώ την φετινή εκδοχή του καρναβαλιού και αναφέρομαι σε όλα τα δρώμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. oloi lete oti oi ekdromes tou kinigiou ginotan me lefta tou dimou,den kserete ti sas ginete(rotiste prota na mathete)kai meta lete oti thelete...bazoume lefta apo tin tsepimas kai den perimenoume kanena euxaristo tosa xronia...oloi lene oti plironomaste...rotate ama bazoume lefta apo tin tsepi mas gia na bgei to kinigi+den perimenoume na mas ta dosoun piso!!!!!.alla osoi einai apo exo afto lene..afiste isixo to kinigi giati ginete apo AGAPI..kai tipota allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή