Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Του Απόστολου Σιώκα, Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με βασικό στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Συνήθως αυτή η μέρα είχε συμβολικό χαρακτήρα και εν μέσω θέρους πολλές φορές δεν μπορούσε να προβάλλει ούτε τον ίδιο της τον συμβολισμό.

Η τεράστια οικονομική ,κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνει η χώρα μας δίνει στην μέρα αυτή κυριολεκτική διάσταση καθώς η νέα γενιά είναι αυτή που καλείται να σηκώσει στις πλάτες της τα δυσάρεστα αποτελέσματα αυτής της κρίσης.

Η γενιά μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά την κατάρρευση του σαθρού μοντέλου της μεταπολίτευσης όπου η διαφθορά, η κομματικοποίηση των πάντων, ο στείρος συνδικαλισμός, ο άκρατος καταναλωτισμός και ο ανεξέλεγκτος δανεισμός,το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία είχαν γίνει ο «ενδεδειγμένος» τρόπος κοινωνικής ανέλιξης. Το πάρτι της μεταπολίτευσης έστω και αργά τελείωσε και πρέπει να δωθεί η ευκαιρία και το έδαφος στους νέους να διαμορφώσουν το μέλλον σύμφωνα με τα δικά τους θέλω και όνειρα.

Το εκπαιδευτικό σύστημα, η μεγάλη νεανική ανεργία (το Διεθνές Γραφείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα πως ο δείκτης ανεργίας των νέων σε όλον τον κόσμο έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ και ενδέχεται να ανέβει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2010), η ανασφάλιστη ή με μειωμένο ωράριο και σίγουρα με χαμηλή αμοιβή εργασία, η έλλειψη κοινωνικής προστασίας, τα ναρκωτικά, η ανασφάλεια είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων. Θα μπορέσουμε εμείς οι νέοι να ανατρέψουμε το σκοτεινό μέλλον που έχουν σχεδιάσει οι μεγαλύτεροι μας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας ;

Παρότι μας έχουν ονομάσει την γενιά του καναπέ, του Ίντερνετ, του βολέματος , του facebook εσχάτως θέλουν να μας μετατρέψουν και σε χαμένη γενιά, έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας να κάνουμε την ανατροπή και να αποτελέσουμε την ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κάνοντας τις αναγκαίες ρήξεις και τομές σε ένα κόσμο που απλά δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές.

Απόστολος Σιώκας,
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

5 σχόλια:

  1. Τον Πατσιουρακη τον ενημερωσες η θα κλαψουριζει παλι;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνιστώ λίγη σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.
    Αρκετά προβήματα έχει η νεολαία για να ασχολείται και με κακοήθειες ανώνυμων σχολιαστών.

    Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους (ανώνυμους και επώνυμους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περικλής Δεμεντής13 Αυγούστου 2010 στις 9:57 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ.ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΝΟΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ!!!!Ο ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ...ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...
    <> ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕ...ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατσουρακης Πολυδωρος13 Αυγούστου 2010 στις 11:01 μ.μ.

    Μια μέρα όπως είναι η Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας θα πρέπει να επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των νέων και να βρούμε λύσεις.Δεν πρέπει να μεμψιμερούμε ούτε να προσπαθούμε να δημιουργούμε αντιπαραθέσεις και διχόνιες.
    Προσωπικά ήμουν είμαι και θα είμαι οπαδός της διαφάνειας και των δημοκρατικών διαδικασίων. Οι ενέργειες μου και οι πράξεις μου στα τεκτενόμενα του τόπου μας έχουν απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των νέων και την δημιουργία ενός ελπιδοφόρου αύριο. Αυτό το έχω αποδείξει εμπρακτα.Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι η εφήμερη προβολή και η επιδιωκόμενη αυτοπροβολή.
    Για μια νεολαία πιο ενεργή και με λόγο η μόνη λύση είναι η έκφραση των 'θέλω' της μέσω τωνσυλλογικών διαδικασιών.
    Τέλος είμαι στην διάθεση του οποιοδήποτε να συζητήσουμε επώνυμα για οποιοδήποτε θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή