Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επιστολή για τα προβλήματα του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου

Είκοσι έξι γονείς σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου απέστειλαν επιστολή προς τον Δήμο Μοσχάτου, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ωδείο. Αναλυτικά η επιστολή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Το πρόβλημα του Δημοτικού Ωδείου

Κατατέθηκε στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου (Δ, Μοσχάτου - Ταύρου Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου Αρ. Πρωτ:5946) η κάτωθι επιστολή - αίτημα από είκοσι έξι γονείς σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου:

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.
Μοσχάτο 23 Φεβρουαρίου 2011

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα προβλήματα που ενέσκηψαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αφορούν στη μη ομαλή λειτουργία του Ωδείου Μοσχάτου και το οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση να απαξιωθεί και στη χειρότερη να κλείσει μετά από τόσα χρόνια πολύτιμης παρουσίας για πολλές γενιές παιδιών.

Οι συνέπειες από τη μη ομαλή λειτουργία του Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στην μουσική εκπαίδευση των παιδιών μας, καθώς:

· Τμήματα διακόπτουν τη λειτουργία τους

· Οι καθηγητές αναζητούν αλλού καλύτερες συνθήκες δουλειάς, όπου τουλάχιστον θα εισπράττουν τα δεδουλευμένα και

· Οι γονείς είμαστε υποχρεωμένοι ή να σταματήσουμε τα παιδιά μας από τις μουσικές σπουδές ή να τα εγγράψουμε στα ιδιωτικά ωδεία του κέντρου των Αθηνών με σοβαρές επιπτώσεις στον οικογενειακό και οικονομικό μας προγραμματισμό.

Επειδή το πρόβλημα του Ωδείου έχει αναστατώσει την καθημερινότητά μας, ζητούμε να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Υπογραφές
Ακολουθούν 26 υπογραφές

Πληροφορίες: Ελ. ΜΩΡΑΪΤΗ mpilinihel@hotmail.com

4 σχόλια:

  1. to provlhma einai polu sovaro.
    xreiazontai amesa apanthseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτρέψτε μου να καταγγείλω ως απαράδεκτη την τακτική του δήμου μας στον τομέα αυτόν εκφράζοντας παράλληλα την απορία μου πώς και δεν έχουν αντιδράσει οι ίδιοι οι θιγόμενοι επαγγελματίες από την κατάσταση που περιγράφω παρακάτω:για να πληρωθούν φέτος οι καθηγητές του Ωδείου και γενικότερα του Πνευματικού κέντρου βρίσκονται με το σταγονόμετρο τα χρήματα,γίνονται διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις και μπαίνουν στην μέση και
    καλά κάνουν βέβαια,οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι γονείς, για να πιέσουν, ώστε να πληρώνονται όταν κι αν εξοικονομηθούν χρήματα και με.... δόσεις οι εργαζόμενοι.Φτάσαμε λοιπόν στο κατάντημα, διότι περί καταντήματος πρόκειται,να τρέμουμε για το μέλλον του πιο πετυχημένου τόσα χρόνια δημιουργήματος της πόλης μας ,του Ωδείου!Αν είναι δυνατόν!Αλλά για το-πέρα από κάθε δεοντολογία φυσιολογικού εμπορικού ανταγωνισμού-φ ι ά σ κ ο που επιμένει ο δήμος να συντηρεί και να το ονομάζει δημοτικό βιβλιοπωλείο δεν μιλάει κανείς!Ούτε καν τα συναφή μαγαζιά δεν αντιδρούν!Μόνο πέρυσι μπήκε "μέσα" 40.000 και γίνεται αυτό επί 7-8 χρόνια,έχουμε δηλαδή μια προκλητική σπατάλη χρημάτων,ε,είναι να απορεί κανείς με τα μυαλά που κουβαλάμε σ΄αυτήν την χώρα.Να πληρώνει ο δημότης ως φορολογούμενος πολίτης τα ωραία του λεφτά,για το χρεωκοπημένο μαγαζάκι της Χρυσοστόμου Σμύρνης για ποιό λόγο,για να έχει καρέκλα να κάθεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος;Και τι βλέπουμε;Τα κανονικά βιβλιοπωλεία της περιοχής να τηρούν σιγήν ιχθύος,ο δήμος να συνεχίζει την σπατάλη στο βιβλιοπωλείο και το πάλαι ποτέ καμάρι μας,το Ωδείο να τινάζεται στον αέρα!Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΜΩΣ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ!ΑΚΟΥ 40.000!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ,ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.Α,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ,ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΤΡΙΑ,ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!ΑΝΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΑΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή