Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Μοσχάτου - Ταύρου για την Παιδεία

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μοσχάτου - Ταύρου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κυριαζίδη, επέδωσαν ψήφισμα σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων και στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει απαρέγκλιτα το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της ΕΕ για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία αλλά και έντονες αντιδράσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κατοίκους της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές με πρόσχημα "την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων".

Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης δεν έχουν στη βάση τους λόγους παιδαγωγικούς. Έχουν στον πυρήνα τους την δημιουργία του σχολείου της "αγοράς", της ταξικής διαφοροποίησης, της σχολικής διαρροής, της επέλασης των χορηγών, της παρέμβασης στα προγράμματα σπουδών με γνώμονα να επιδράσουν στη συνείδηση της μαθητικής νεολαίας, με διπλό σκοπό: α) την δημιουργία αμόρφωτου, μισοεκπαιδευμένουν, φτηνού και υποταγμένου εργατικού δυναμικού και β) την δημιουργία σημερινών αλλά και αυριανών πελατών του κεφαλαίου.

Οι αλλαγές αυτές είναι ενταγμένες στη γενικότερη στρατηγική του κεφαλαίου και εναρμονισμένες με τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και στις άλλες αναδιαρθρώσεις που στο όνομα της κρίσης επιβάλλονται από την κυβέρνηση, την Τρόικα και το κεφάλαιο στον λαό διά "πυρός και σιδήρου".

Αυτόν τον σκοπό έρχονται να υπηρετήσουν οι αναδιαρθρώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και η δημιουργία πολυδύναμων εκπαιδευτικών κέντρων.

Καλούμε το Δ.Σ. να εκφράσει την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που βρίσκουν έκφραση και στο δικό μας Δήμο, με τη συγχώνευση του Εσπερινού Γυμνασίου και τις Λυκειακές τάξεις Μοσχάτου με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας. Επίσης, το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ταύρου, με το όνομα 1ο ΓΕΛ Ταύρου.

Παλεύουμε για:
  • Να μην προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην παιδεία. Αποκλειστική δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
  • Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Παλεύουμε για την παιδεία των συγχρόνων λαϊκών αναγκών.
  • Καμία τάξη πάνω από είκοσι μαθητές.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης με επίκεντρο της λαϊκές ανάγκες. Απαιτείται λαϊκή εξουσία ως προϋπόθεση για τη λαϊκή παιδεία.

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΕΛΕΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

3 σχόλια:

  1. Επί παντός επιστητού μιλάμε, για να νομίζουν οι άλλοι ότι κάτι λέμε.
    Και ασθμαίνουσες ακολουθουν οι λοιπές παρατάξεις για να μη χάσουν δημοσιότητα.
    Είναι σωστο;
    είναι παιδαγωγικό;
    είναι οικονομικό(γιατί όχι;);
    σκασίλα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αθανατο ΚΚΕ. χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
    ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή