Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η Επιτροπή Κατοίκων για την συνάντηση με τον Γ. Καμίνη

Η Επιτροπή Κατοίκων κατά της Καύσης Καλωδίων μας απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση που είχε μαζί με τον Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου και επικεφαλής παρατάξεων με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΝ ΚΑΜΙΝΗ

Στις 23/03/2011 μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα, με το Δημαρχείο στη Λιοσίων να είναι περικυκλωμένο με ΜΑΤ και να απειλείται με κατάληψη από τους συμβασιούχους, αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο κύριο Ευθυμίου αποτελούμενη από τους επικεφαλής των παρατάξεων Μοσχάτου-Ταύρου κυρίους Σπανάκη, Κρεμμύδα, Σωπάκη και Γιαμπουρά την Επιτροπή Κατοίκων Μοσχάτου-Ταύρου και την Επιτροπή Πολιτών Βοτανικού συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Καμίνη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Αθηνών κύριος Βαρελάς και ο Σύμβουλος του κυρίου Καμίνη ο κύριος Κρομμύδας.

Με τον κύριο Καμίνη να διακόπτει τη σύσκεψη (φωτο) προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάληψη ή να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, η συζήτηση ήταν παραγωγική και αποσπάσαμε τις παρακάτω δεσμεύσεις:

(1) Μέχρι την Παρασκευή 1/4/2011 θα έχει καθαριστεί ο καταυλισμός από τα σκουπίδια και έκτοτε θα γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών τρεις φορές την εβδομάδα.


(2) Επιτέλους!!! Και ο Δήμος της Αθήνας υποστηρίζει τη λύση της ανακύκλωσης προκειμένου οι ΡΟΜΑ να μεταφέρουν τα καλώδια, τα μέταλλα κ.λ.π. που συλλέγουν σε πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης με κάποιο αντίτιμο χωρίς προηγουμένως να γίνεται διαχωρισμός ή καύση. Αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος εξέφρασε ο κύριος Σπανάκης. Ο κύριος Βαρελάς, ο κύριος Σωπάκης και η Ε.Κ. επέμειναν ότι πρέπει να δοκιμάσουμε και αυτή τη λύση. Οι διαβιούντες στον καταυλισμό δε θα επιλέξουν μεταξύ της καύσης ή νόμιμης ανακύκλωσης. Οι ΡΟΜΑ θα πρέπει να καταλάβουν με δράσεις ενημέρωσης αλλά και με άλλους τρόπους ότι η λύση της ανακύκλωσης είναι μονόδρομος για την επιβίωση τους.

(3) Σφράγιση όλων των παράνομων σκράπ που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμους της Αθήνας. (4) Προώθηση της σύσκεψης των συναρμόδιων Υπουργείων. Τώρα, πρέπει ο Δήμαρχος κύριος Ευθυμίου και οι συνεργάτες του να παρακολουθήσουν, να πιέσουν και να συμμετάσχουν όπου κριθεί σκόπιμο προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να σταματήσει άμεσα καύση καλωδίων. Υ.Γ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Επιτροπή Κατοίκων Μοσχάτου – Ταύρου ενημέρωσε την Ένωση Γονέων για τις εξελίξεις και για τη συνάντηση με τον κύριο Καμίνη. Τονίσαμε, ότι ο στόχος είναι ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ και για το σκοπό αυτό θα απαιτηθούν σκληρές κινητοποιήσεις που θα ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στο ανάλγητο κράτος που με την εγκληματική αδιαφορία του μετέτρεψε τις γειτονιές μας σε κρεματόρια εδώ και έξι χρόνια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

4 σχόλια:

  1. giati oi epitropi katoikon stin anakinosi toys anaferoun tous pantes ektos tou antidimarxou k damilakou tixaio den nomizo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΡΑΛΛΕΙΨΗ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΜΗΛΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ;;;;;ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΝ ΚΟΜΗ ΝΤΕΔΑΜΗΛΑΚ29 Μαρτίου 2011 στις 11:21 μ.μ.

    Αλίμονο σε αυτούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι να δείξουν φάτσα και όνομα αλλά έργο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή