Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πορεία από μαθητές του νυχτερινού, αντιδρούν στην κατάργησή του

Σημαντικά γεγονότα διαδραματίστηκαν σήμερα (10/3) το απόγευμα στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Οι μαθητές αντιδρούν στην επικείμενη συγχώνευση/κατάργηση του σχολείου και το έδειξαν, αρχικά κάνοντας κατάληψη και στη συνέχεια πορεία μέχρι την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εκεί, συμβολικά, διέκοψαν την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της οδού Ποσειδώνος.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον επικείμενο "Καλλικράτη" που πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία, το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο Μοσχάτου πρόκειται να συγχωνευθούν με τα αντίστοιχα σχολεία της Καλλιθέας, με αποτέλεσμα το Μοσχάτο να μείνει χωρίς αυτά τα σχολεία.

Τα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους δουλεύουν τα πρωινά, αλλά δεν εγκαταλείπουν το δικαίωμα στην μόρφωση, δηλώνουν ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει τα περισσότερα να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω χρόνου και φόρτου (να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά που φοιτούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου έρχονται από γειτονικές περιοχές, όπως το Φάληρο και ο Πειραιάς). Κοντά στα παιδιά βρίσκεται και ομάδα καθηγητών τους, οι οποίοι αντιδρούν και αυτοί στην συγχώνευση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στο σχολείο έσπευσε ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, όπως επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου κ. Σιώκας, τα μέλη της Κοινότητας κ.κ. Φελλάς, Ζώταλης, Γιαμπουράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου, κ. Σάββας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου και μαζί με τα παιδιά και τους καθηγητές συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι με το κλείσιμο του σχολείου στο Μοσχάτο και την μεταφορά του στην Καλλιθέα, ενώ τόνισαν ότι οι κινήσεις διαμαρτυρίας πρέπει να συνεχιστούν και να φτάσουν στα κεντρικά όργανα διοίκησης της Παιδείας. Αρχικά, αύριο, ομάδα παιδιών και καθηγητών θα βρεθεί στα γραφεία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Κουμέντου, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτές.

3 σχόλια:

  1. Αισχος αυτο δεν πρεπει να το αφησουμε να περασει ετσι τα παντα τα καταστρεψαν θα τους αφησουμε να καταστρεψουν και το μοναδικο νυχτερινο σχολειο που εχει πολυ καλους καθηγητες που μας μαθαινουν οντως γραμματα και που ασχολουντε μαζι μας????? Που δεν μας αφηνουν κανουν τα παντα για να μην χασουμε την χρονια μας και ασχολουντε και μιλανε με αρμοδιουσ φορεις μονο και μονο για να μας βοη8ησουν???Οχι....αυτο δεν πρεπει και δεν 8α τους αφησουμε να περασει ετσι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν προεδρος του 15μελους θελω να ενημερωσω οτι: Δεν καναμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Εγινε μαθημα τις 2 πρωτες ωρες και μετα συμβολικη ΑΠΟΧΗ!!!!

    Θα κανουμε οτι μπορουμε να παραμεινει το σχολειο ως εχει. Ειναι αδικο ενας μεγαλος δημος σαν το Μοσχατο να μεινει χωρις εσπερινο σχολειο (με κοινονικο εργο)

    Η Προεδρος:ΚΑΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DEN 8A PERASEI ETCI AUTO...DN 8A SAS AFHSOUME NA MAS KOPSETE TA ONEIRA MAS...TOSA XRONIA PALEUOMAI MERA ME THN DOULEIA KAI NIXTA ME TO SXOLEIO GIA NA MPORESOUME NA GINOUME KALITEROI AN8ROPOI KAI ERXESTE TWRA KAI MAS LETE GIA SIGXONEUSEIS??KAI PIO TO KALITERO NIXTERINO TIS ATHINAS??NA PERIMENETE POLLA DN 8A TO AFHSOUME ETCI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή