Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι έγινε στην πορεία των μαθητών του Εσπερινού σχολείου Μοσχάτου

Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνάσιου - Λύκειου Μοσχάτου πραγματοποίησαν την πορεία που είχαν εξαγγείλει, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη συγχώνευση του σχολείου τους με το αντίστοιχο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο της Καλλιθέας.

Ξεκίνησαν γύρω στις 7:30 μ.μ. από το Εσπερινό σχολείο (στην παραλία) και κατέληξαν περίπου στις 8:15 μ.μ. στο Δημαρχείο Μοσχάτου - Ταύρου, διαμέσου της λεωφόρου Χρυσοστόμου Σμύρνης, κυρίως.

Αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών εισήλθε στο Δημαρχείο και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του κ. Σάββα και Βιβλιοδέτη, τον επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες Μπροστά", κ. Κρεμμύδα και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μελίστα, τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Κυριαζίδη και την δημοτική σύμβουλο κ. Βαλαβάνη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητα Μοσχάτου κ. Σιώκα, μαζί με τους κοινοτικούς συμβούλους κ. Φελλά, Πλιάτσικα και Γιαμπουρά.

Οι μαθητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η συγχώνευση των σχολείων θα γίνει και ότι πρόκειται για μια συγχώνευση που δεν γίνεται εντός των ορίων του Δήμου (όπως οι περισσότερες συγχωνεύσεις). Έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε τους μαθητές και τους καθηγητές ότι έχει ήδη επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου αρκετές φορές, στην οποία έχει επισημάνει το θέμα, αναφέροντάς της ότι το σχολείο στο Μοσχάτο δέχεται μαθητές και από άλλες περιοχές (Φάληρο, Πειραιά) και ότι η θέση στην οποία βρίσκεται διευκολύνει την προσέλευση τους και ότι το σχολείο μεταφέρεται σε πολύ μακρινό σημείο, κάτι που θα δυσκολέψει τους μαθητές που δουλεύουν, που είναι οι περισσότεροι.

Επίσης πρότεινε στους μαθητές τις προσεχείς ημέρες να γίνει συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, πρόταση που βρήκε σύμφωνους τους μαθητές.

Μετά από τις συνομιλίες, η συνάντηση έληξε ειρηνικά.

2 σχόλια:

  1. Διορθώθηκε το τελευταίο κομμάτι, με την πρόταση για συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις συνενώσεις σχολείων και το Νέο Σχολικό Χάρτη

    Η Δημοκρατική Αριστερά έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ της ανάγκης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού και ως προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση.
    Με την αναγκαία προϋπόθεση ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων δεν θα εξαντλούνται απλώς στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά πρωτίστως θα προτάσσουν το στόχο της αναβάθμισης των συνθηκών παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών σ’ όλη τη χώρα, η Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζει θετικά την αναδιάταξη του εθνικού σχολικού χάρτη. Χωρίς αμφιβολία, πέρα από τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ανάγκη το όλο σχέδιο των συγχωνεύσεων να μελετηθεί τοπικά και στις λεπτομέρειές του. Εδώ ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστικής σημασίας.
    Συμμεριζόμαστε την ανάγκη να αποφευχθεί η ερήμωση των κτηρίων που στεγάζονται αυτά τα σχολεία, για το λόγο αυτό καλούμε τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν πρωτοβουλίες που θα μετατρέψουν τα κτήρια αυτά σε κυψέλες πολιτισμού και συλλογικής δράσης γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή