Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ομόφωνο "όχι" για τον αγωγό και από το Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά το "όχι" της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για τον αγωγό ομβρίων υδάτων της οδού Ελευθερίας, ομόφωνα "όχι" είπε και το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου στην χθεσινή (23/3) συνεδρίαση του, που είχε ως αποκλειστικό θέμα την συζήτηση για τον αγωγό:

ΕΝΑ ΟΜΟΦΩΝΟ “ΟΧΙ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ ΟΜΒΡΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, μετά από μία εξαντλητική και γόνιμη συζήτηση, παρουσία και συμμετοχής δεκάδων κατοίκων της οδού Ελευθερίας, αποφάσισε ομόφωνα την αντίθεσή του στην κατασκευή του συλλεκτήρα ομβρίων Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου.

Ως άμεσες ενέργειες αποφάσισε: την μη παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου για την κατασκευή αντλιοστασίου, την μη χορήγηση οικοδομικής άδειας για την ανέγερσή του και την μη έγκριση αδειών τομής για την κατασκευή του αγωγού.

Επιπρόσθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε εντολή στις νομικής υπηρεσίες του Δήμου, όχι μόνο να προβούν σε προσφυγές κατά των αποφάσεων-αναθέσεων, μελετών, κλπ, αλλά και να συνδράμουν τους κατοίκους στις προσφυγές κατά του συγκεκριμένου έργου.

Τέλος, ήταν ομόφωνη η απόφαση για άμεση διεκδίκηση με στόχο τη διευθέτηση και λύση του αντιπλημμυρικού προβλήματος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ιδιαίτερα του αντιπλημμυρικού καναλιού στην παραλία Μοσχάτου και του αγωγού ομβρίων της Χρυσοστόμου Σμύρνης.

2 σχόλια:

  1. Με το έργο αυτό το Μοσχάτο γίνεται ο υπόνομος της Αττικής. Σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε τάφρο την οδό Ελευθερίας προκειμένου να περάσει ένας τιτάνιος (4*3) κλειστός αγωγός που θα μεταφέρει όμβρια άλλων περιοχών στον Κηφισό.
    Θα χρειαστεί να σκάψουν σε βάθος έξι μέτρων, όλοι οι υπάρχοντες αποχετευτικοί αγωγοί θα μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο μαζί με τους σωλήνες της ΕΥΔΑΠ, του φυσικού αερίου καθώς και καλώδια του ΟΤΕ κλπ.
    Οι διακοπές νερού και τηλεφώνου θα είναι συνεχείς, όλα τα δέντρα θα κοπούν, και η στατικότητα των κτηρίων θα επηρεαστεί αρνητικά.
    Ο δήμαρχος είπε ότι δεν θα δώσει άδειες τομής,
    επειδή όμως αυτές μπορούν να δοθούν και από την περιφέρεια, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να κατέβουμε στον δρόμο να τους σταματήσουμε.
    Προτείνω όποιος δεί τοπογράφους να μετράνε και λοιπές ύποπτες κινήσεις να χτυπήσει κουδούνια ή να βάλει τις φωνές για να κατέβουμε όλοι στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή