Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στην κορυφή της Ευρώπης το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου

Σε άρθρο της, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" μιλάει για την εκπροσώπηση ολόκληρης της Ελλάδας από το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου για το εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά των Διακρίσεων και την συγχώνευσή του με το αντίστοιχο Εσπερινό της Καλλιθέας:

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Μοσχάτο

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο του Μοσχάτου είναι το μοναδικό νυχτερινό σχολείο, που υπάρχει σ' όλη την ευρύτερη περιοχή της «παραλιακής» και συμβάλλει ενεργά σ' αυτό που ψευδεπίγραφα έχει αναρτήσει στον τίτλο του το αρμόδιο υπουργείο της Παιδείας: στη «διά βίου μάθηση».

Στις τάξεις του φοιτούν ενήλικες, που εργάζονται την ημέρα, όμως το βράδυ, ταλαιπωρημένοι αλλά γεμάτοι όρεξη, προσέρχονται στο σχολείο, για να μάθουν, να μορφωθούν και να εξελιχθούν ως άνθρωποι. Μια δεκαμελής ομάδα, καθηγητών και μαθητών, απ' αυτό το σχολείο, έφθασε, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά των Διακρίσεων, στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την κατάργηση των διακρίσεων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Σαλονιού Νεότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπροσώπησε, δηλαδή, την Ελλάδα, ανάμεσα σ' άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Η φιλόλογος Δέσποινα Μωραΐτου ανέλαβε από πέρσι τη σχετική πρωτοβουλία για τη συμμετοχή του σχολείου στην πανευρωπαϊκή αυτή εκδήλωση. Η εργασία τους, ένα σύντομο φιλμ, με τις μεστές απόψεις των μαθητών του σχολείου για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά μεταναστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, γυναικών και ηλικιωμένων, φτιάχτηκε εκ των ενόντων. Η φιλόλογος Ελένη Ρωμιού συνέβαλε με τις προσωπικές εικαστικές της δημιουργίες, ο διευθυντής του σχολείου, μουσικός, Ιάκωβος Μπαναλόπουλος, «έντυσε» με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι το φιλμ, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών, Χαρίκλεια Σαραφίδου, ανέλαβε το έργο του υποτιτλισμού των παρουσιάσεων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.

Το σχολείο αυτό η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει ήδη αποφασίσει να το «συγχωνεύσει» με το ημερήσιο Γυμνάσιο-Λύκειο της Καλλιθέας, φτιάχνοντας μια νέα «Γκράβα» 450 σπουδαστών σε μία... αυλή και εξωθώντας αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν μια προσπάθεια ζωής, για τη... «Διά βίου μάθηση». Ν.Ρ.

(Πηγή: Enet.gr)

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους.
    Το σχολείο πρέπει να μείνει στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή