Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Καταγγελία αναγνώστη για ουζερί του Μοσχάτου

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail στο οποίο αναφέρει αρκετά θέματα για ουζερί του Μοσχάτου. Αναλυτικά το e-mail:

Είμαι κάτοικος Μοσχάτου και μένω στη Λ. Κατσώνη κοντά στη Μακρυγιάννη. Στο σημείο αυτό λειτουργούν κάποια καταστήματα (καφενεία, καφετέριες, ταχυφαγεία, ταβέρνες και ουζερι), που έχουν κλείσει τις πρασιές με διάφορες κατασκευές.Ξύλινες, μεταλικές, υάλινες και τέντες.

Τους τελευταίους τρεις μήνες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα στην περιοχή. Γνωστό ουζερί αποφάσισε κάθε Πέμπτη να έχει ζωντανή μουσική με ενισχυτές ηχεία κλπ.

Επειδή η κατασκευή αυτή από επάνω έχει πλαστική τέντα, η ηχορύπανση είναι μεγάλη. Κάθε Πέμπτη λοιπόν, κάποιος γείτονας καλεί την αστυνομία και μετά τις συστάσεις η ένταση χαμηλώνει(κλείνει τους ενισχυτές). Δημιουργούνται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Προς Δήμο και Πολεοδομία. Πόσο νόμιμες και ασφαλείς (ειδικά σε φωτιά) είναι αυτές οι κατασκευές;

2) Προς την Αστυνομία. Δεν είνα αυτεπάγγελτο αδίκημα η διατάραξη ησυχίας; Γιατί δεν ασκείτε δίωξη ή τέλος πάντων να πείσετε τον καταστηματάρχη να σταματήσει την χρήση των ενισχυτών;

3) Προς τον συγκεκριμένο καταστηματάρχη. Στο όνομα του κέρδους και του προσωπικού συμφέροντος, πρέπει να ταλαιπωρείς και να αφήνεις άυπνο τόσο κόσμο; Και μεις εργαζόμενοι είμαστε και μάλιστα πολύ πιο φτωχοί από εσένα. Τις διαφορές μας πρέπει να τις λύνουμε με την Αστυνομία και τα δικαστήρια;

ΥΓ. Πέρα από το κλείσιμο της πρασιάς κάποια καταστήματα τοποθετούν και ζαρντινιέρες έξω από τις κατασκευές, με αποτέλεσμα το πεζοδρόμιο να γίνεται πολύ μα πολύ στενό.

Σημείωση: To Μοσχάτο Live! δημοσιεύει τα e-mails των αναγνωστών, χωρίς να υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά.

8 σχόλια:

  1. AGAPITE FILE SE VLEPO LIGO ADIKO STIS DISKOLES EPOXES POU PERNAME ALLA GIA TA PEZODROMIA EXEIS KAPOIO DIKIO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο φίλε μου. Δεν είσαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα. Αυτή η πρακτική κοντεύει να γίνει θεσμός στο δήμο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ίδιο συμβαίνει και πίσω από την εκκλησία,της Μεταμόρφωσης, μ'ενα καφέ, εκτός από ηχορύπανση,που ιδικά το καλοκαίρι υποφέρουμε, έχει κλείσει και τον πεζόδρομο, και φυσικά οι αρμόδιοι κωφεύουν. Πολύ θα ήθελα να ξέρω για πόσα καθίσματα έχει άδεια; και ποια πολεοδομία, τ'άρπαξε για να τον αφήσουν να μεγαλώσει το μαγαζί του κτίζοντας το ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν θα βρεις άκρη. Όσοι ανοίγουν τέτοια μαγαζιά έχουν και τους ανθρώπους τους στα κατάλληλα πόστα. Αυτή είναι η κοινωνία μας και η δικαιοσύνη μας. Είσαι απλά άτυχος που μένεις εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι άδικος που ζητάω σε ένα χώρο 30 τμ.
    να μη χρησιμοποιεί ενισχυτή?
    Ήμαρτον φίλε μου! Και να ήταν κλειστός
    θα έλεγα πάλι καλά. Ουσιαστικά είναι
    σαν ανοιχτός χώρος. Και εγώ πηγαίνω
    σε μαγαζιά με μουσική (ζωντανή ή όχι)
    αλλά υπάρχει και κάποιος σεβασμός
    στους περίοικους. Ζητάω πολλά ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. einai sevasti i apopsi tou apostolea pou paraponietai alla i diataraxi tis koinis isuxias kata mia wra, mia fora tin evdomada den einai k kati tragiko!stis duskoles epoxes pou zoume kalo einai na xairomaste vlepontas gemata magazia!alimono an ta magazia tis polis den upostirisontai apo tous polites tou Mosxatou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα όρια της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα όρια της ελυθερίας των άλλων. Τι πάει να πει κατά μια ώρα μια φορά την εβδομάδα παρανομεί. άρα παρανομεί και μάλιστα κατα εξακολούθηση και το γνωρίζει κιόλας.

    Δηλαδή συγνώμη και αναφέρομαι στο προηγούμενο ποστ υπάρχει παρανομό λίγο ή πολύ. Αυτό μας έφερε εδώ που μας έφερε. Αν εγώ σε κλέψω μπορώ να σε κλέψω λίγο και να μην τιμωρηθώ.

    α ρε τη νοοτροπία σας μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήταν η πρόθεσή μου να διαβάλλω την ελευθερία κανενός, ούτε κ να επιβραβεύσω την παρανομία! Σέβομαι την άποψή σας και κατανοώ το πρόβλημα που δημιουργεί η διατάραξη της κοινής ησυχίας κατ' επανάληψη. Είναι αδιαμφησβήτητα ευτυχές το γεγονος οτι παρόλη την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί γύρω μας εσείς εστιάζετε στον συγκεκριμένο καταστηματάρχη κ την εν λόγω παρανομία του! Δείχνει ει μη τι άλλο μια "ρομαντική" αντίληψη των γεγονότων. Για να βοηθήσουμε όμως σε μια συλλογική καλυτέρευση της όλης αυτής ζοφερής καθημερινότητας και του κάθε "καταστηματάρχη" που καταπατά την ελευθερία μας, θα ήταν μάλλον προτιμότερο να στήριζουμε τους τοπικόυς επαγγελματίες και όχι να τους υπονομεύουμε ηλεκτρονικά κ ανώνυμα, όπως τον συγκεκριμένο, ειρωνευόμενοι μάλιστα την οικονομική του κατάσταση...Είναι αυτή η δηκτική κ παθητική διάθεση των Ελλήνων για τον διπλανό μας...φαινόμενο τόσο παλιό όσο και ο Παρθενώνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή