Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Επιστολή Ευθυμίου προς την Υφυπουργό Παιδείας για το Εσπερινό

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην οποία ζητάει την αναθεώρηση πιθανής συγχώνευσης/μεταφοράς του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου με αντίστοιχο της Καλλιθέας και το κλείσιμο του σχολείου στο Μοσχάτο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχάτο, 11/3/2011
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ……5924……………………..

ΠΡΟΣ:
• Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων, κυρία Χριστοφιλοπούλου Εύη

Κοινοποίηση:
 Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής,
κύριο Κουμέντο Ιωάννη
 Προϊστάμενο 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας,
κύριο Σπυρόπουλο Σπύρο

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κυρίως δημοσιογραφικές, στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι η παύση λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου (Λυκειακών τάξεων), στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Μοσχάτου.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι:

Δε λειτουργεί Εσπερινό Γυμνάσιο και Γενικό Εσπερινό Λύκειο, αλλά Εσπερινό Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις. Εκεί φοιτούν 152 μαθητές και εργάζονται 11 καθηγητές. Οι μαθητές αυτοί είναι εργαζόμενοι από την περιοχή του Μοσχάτου και από γειτονικές περιοχές.

Πρέπει να σημειώσετε ότι τα πλησιέστερα εσπερινά σχολεία λειτουργούν στο Δήμο Πειραιά (πχ «Ιωνίδειος»), στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και στον Δήμο Καλλιθέας, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση, στα σύνορα με το Δήμο Αθηναίων.

Αν διακοπεί η λειτουργία του Εσπερινού σ’ έναν μεγάλο σε έκταση νέο Δήμο όπως είναι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, δεν θα εξυπηρετούνται ούτε οι νέοι αλλά ούτε και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες που εργάζονται και σπουδάζουν ταυτόχρονα.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι πρόκειται για ιστορικό σχολείο με σημαντικές επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και σημαντική κοινωνική προσφορά. Αναφέρω ενδεικτικά ότι φέτος εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διοργάνωση νέων που γίνεται στο Στρασβούργο, με θέμα την «κατάργηση των διακρίσεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επειδή είμαι σίγουρος ότι και εσείς πιστεύετε στην ίση πρόσβαση και στο δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση και την μόρφωση, παρακαλώ να επανεξετάσετε, αν βέβαια είναι αλήθεια η παραπάνω συγχώνευση των σχολείων, και να ενεργήσετε, με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την παροχή ίσων δυνατοτήτων σε όλους τους νέους.

Σας ευχαριστώ,

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Συνημμένα σας υποβάλω:

1. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μοσχάτου
3. Απόφαση του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου
4. Ψήφισμα των καθηγητών
5. Ψήφισμα των μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου