Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μοσχάτο Live!, Εκλογοδικείο και blogs

Μετά την ολοκλήρωση των ανοιχτών υποθέσεων των Δημοτικών Εκλογών που έφτασαν στο Εκλογοδικείο, ήρθε η ώρα να πούμε και εμείς δύο λόγια από την δική μας πλευρά.

Αρχικά, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το Μοσχάτο Live! είχε γράψει την γνώμη του για την έκβαση των δύο υποθέσεων αρκετούς μήνες πριν.

Συγκεκριμένα, είχαμε γράψει για την διαμάχη Σπανάκη - Κρεμμύδα από τις 15 Δεκεμβρίου 2010 και για την υπόθεση της έδρας του κ. Λιβάνιου από τις 16 Νοεμβρίου 2010. Και οι δύο αποφάσεις του Εκλογοδικείου δικαίωσαν την γνώμη του Μοσχάτο Live!. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και οι δύο υποθέσεις ήταν νομικά δύσκολες (ειδικά αυτή του κ. Λιβάνιου). Δεν είμαστε νομικοί, ούτε προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τους άξιους νομικούς που παρακολουθούσαν τις υποθέσεις αυτές, δεν μπορούμε όμως να μην χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η κατάληξη των υποθέσεων ήταν αυτή που γράφαμε ότι θα είναι.

Ο λόγος δεν είναι ότι έχουμε ανάγκη να δικαιωθούμε, ούτε ότι μας αρέσει το αποτέλεσμα. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε, για άλλη μια φορά, την αξιοπιστία του blog στο υψηλότερο επίπεδο, όπως κάναμε προεκλογικά (όταν γράφαμε για τα χρίσματα των κ. Ευθυμίου και Σπανάκη πριν τα ανακοινώσουν τα κόμματά τους).

Εμείς θέλαμε, μέσα στον παραταξιακό παραλογισμό που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις, να διατυπώσουμε την θέση μας για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για το τι ισχύει. Θεωρήσαμε χρέος μας να πάρουμε θέση και να εκφέρουμε την άποψη μας, ακόμα και αν μας κατηγόρησαν ότι μεροληπτούμε υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Μετά τις αποφάσεις του Εκλογοδικείου, ελπίζουμε το αυτονόητο να έγινε σαφές και για τους πιο κακόπιστους: Το Μοσχάτο Live! δεν έχει καμία σχέση με παρατάξεις και πρόσωπα.

Δυστυχώς, το Μοσχάτο έχει γεμίσει παραταξιακά blogs που προπαγανδίζουν θέσεις, λοιδορούν προσωπικότητες και ξεφτιλίζουν θεσμούς, προς "όφελος" του συνδυασμού που υπηρετούν, κάτι που και οι ίδιοι οι συνδυασμοί φαίνεται να επιθυμούν, αφού δεν έχουμε δει κάποια κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι διαχειριστές τους είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπετε σε φυλλάδια να ζητούν την ψήφο σας. Είναι αυτοί που χαλάνε το νόημα του blogging.

Τα λίγα blogs που μένουν ανεπηρέαστα από τις πολιτικές κόντρες και ενημερώνουν αξιόπιστα τους αναγνώστες τους είναι, όχι τυχαία, στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου, γιατί το κριτήριο του κόσμου, της κοινωνίας είναι αλάθητο. Σε αυτήν την θέση θέλουμε να παραμείνουμε και εμείς και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μοσχάτο Live!

4 σχόλια:

  1. Eίστε το blog που άλλαξε μια για πάντα τον ρου της ενημέρωσης στην πόλη.
    Δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα πολλά θέματα έχριζαν ειδικής μεταχείρισης.
    Σίγουρα λάθη γίνονται.
    Η πρόθεση όμως μετράει και είναι αυτή που σας καταξίωσε στην συνείδηση του Μοσχατιώτη και όσο περνάει ο καιρός και στην συνείδηση των Ταυριωτών.
    Όσο αντέχετε συνεχίστε για μια καλύτερη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo sto mosxato live
    meta timis v.p.t.c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου μεγάλε v.p.t.c.
    Σε περιμένουμε στις επάλξεις ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή