Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οριακή πτώση στις τιμές των ακινήτων στο Μοσχάτο

Η οικονομική κρίση έχει φέρει προβλήματα και στον χώρο της οικοδομής, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων.

Στο Μοσχάτο οι τιμές μειώθηκαν, οριακά, κατά 1%. Ίδιο ποσοστό μείωσης τιμών έχει και ο Ταύρος, αλλά και οι γειτονικοί Δήμοι Καλλιθέας και Ρέντη.

Στο σύνολο της Αττικής το ποσοστό της μείωσης στις τιμές ήταν 5,4%. Τη μεγαλύτερη πτώση (-16,5%) παρουσίασαν τα διαμερίσματα περιοχών με χαρακτήρα μόνιμης αλλά και εξοχικής κατοικίας, όπως για παράδειγμα η Ανάβυσσος, η Αρτέμιδα, η Βάρη, η Κερατέα, το Μαρκόπουλο και η Νέα Μάκρη.Χαμηλότερες μειώσεις καταγράφτηκαν στις ακριβές περιοχές όπως η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα (-4,5%), η Αγία Παρασκευή, το Νέο Ψυχικό, η περιοχή του Παπάγου, το Χαλάνδρι και ο Χολαργός (-3,7%), το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, η Νέα Πεντέλη και η Πεύκη (-2%).

Δραματική υποχώρηση στα ενοίκια, ειδικά στα επαγγελματικά ακίνητα. Οι τιμές υποχωρούν -ανάλογα με την περιοχή- από 20% μέχρι και 40%, ενώ την ίδια ώρα το 1 στα 5 καταστήματα (και επαγγελματικοί χώροι) παραμένει κλειστό. Ενδεικτικό είναι ότι από τα 10 καταστήματα που ξενοικιάζονται ενοικιάζεται μόνο το 1 και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η μεγάλη υποχώρηση στις τιμές των ενοικίων.

Στα διαμερίσματα τώρα τα ενοίκια «τρέχουν» με τρεις ταχύτητες. Στα εμβαδού 50-100 τ.μ. τα ενοίκια δείχνουν σταθεροποιητικές προς ελαφρά πτωτικές τάσεις. Στα διαμερίσματα πάνω από 100 τ.μ. σημειώνεται υποχώρηση στις τιμές ενοικίασης κατά 20%. Μικρότερη είναι η πτώση στα ενοίκια για τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια που διαμορφώνεται από 5%-10% (ανάλογα με την περιοχή).Σε ό,τι αφορά τις αγοραπωλησίες, καταγράφεται στροφή των υποψήφιων αγοραστών στα παλαιά διαμερίσματα, τα οποία προτιμούν οι 8 στους 10, λόγω χαμηλότερης τιμής.

(πηγή: Εφημερίδα "Το Έθνος")

Για το πλήρες άρθρο, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου