Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου από τους "Πολίτες εν Δράσει"

Η Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου, "Πολίτες εν Δράσει" μας απέστειλαν δελτίο τύπου σχετικά με τον πεζόδρομο Θεσσαλονικής, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Πολίτες εν δράσει…»

Δελτίο Τύπου

Απαράδεκτη απαγόρευση κυκλοφορίας στον πεζόδρομο Θεσσαλονίκης

Η ανάπλαση του πεζόδρομου Θεσσαλονίκης κρύβει και μια πολιτικά απαράδεκτη έκπληξη. Στις εισόδους του πεζόδρομου τοποθετήθηκαν καγκελόπορτες, με σκοπό να κλείνουν και να απαγορεύουν την είσοδο και την κυκλοφορία των πολιτών κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου.

Κατανοούμε το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, αλλά η περίφραξη μάλλον αντίθετα θα λειτουργήσει από το να αποτρέψει συγκέντρωση «παραβατικών» ατόμων στην περιοχή. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πηδήξει τα κάγκελα και να βρει ένα νυχτερινό καταφύγιο μέσα στον κλειστό χώρο. Αντίθετα οι κάτοικοι της περιοχής θα χάσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι τους. Τα ψηλά κάγκελα αντί να προστατεύουν περιθωριοποιούν το χώρο. Είναι και επικίνδυνη κατάσταση αφού δυσκολεύει την προσέγγιση των κρατικών υπηρεσιών (πχ πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) Η ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση από τους πολίτες και ο άπλετος φωτισμός, η καθαριότητα και η επιτήρηση από τον Δήμο και το κράτος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατευθούν και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοι.
Η ανάπλαση του πεζοδρόμου είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στις γραμμές του ηλεκτρικού, που αποτελεί αίτημα των κατοίκων καθώς ο θόρυβος είναι αφόρητος.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα ανελεύθερο και αναποτελεσματικό μέτρο, που εν έτει 2010 ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλουν ενδίδοντας στον λαϊκισμό, στην ψηφοθηρία και σε υπερσυντηρητικές πολιτικές.

Η ενέργεια αυτή εκτός από πολιτικά επικίνδυνη είναι και παράνομη. Οι "Πολίτες εν δράσει..." θα υπερασπισθούμε την νομιμότητα.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να αφαιρέσουν τις καγκελόπορτες και τους πολίτες του Μοσχάτου, αλλά και όλους όσους προβάλλονται ως υποψήφιοι στο νέο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να διεκδικήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους της πόλης μας, καταργώντας τα κάγκελα και αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις γειτονιές μας.

29-7-2010
Η Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου