Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Παναγιώτη Ψύλλα προς τους κατοίκους του Ταύρου

O Παναγιώτης Ψύλλας, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου, απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τους κατοίκους του Ταύρου και εμείς την παραθέτουμε αυτούσια:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΨΥΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Αγαπητοί συνδημότες

Σε λόγους μήνες, το Νοέμβριο, ο Δήμος Ταύρου στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης, θα ενωθεί με το Δήμο Μοσχάτου, δημιουργώντας έναν νέο Δήμο, μεγαλύτερο, ισχυρότερο και με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Το δυστύχημα είναι πως αυτή η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, συντελείται μέσα σε μια τραγική για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία και σε μια πρωτοφανή σειρά αντιλαϊκών μέτρων, που επιβλήθηκε από το Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε. Μέτρα που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, καταργούν κατακτήσεις δεκαετιών και οδηγούν σε απόγνωση τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ο «Καλλικράτης», μέσα από τη θεσμοθέτηση της αιρετής περιφέρειας, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, την ισχυροποίηση των νέων Δήμων και την θέσπιση οργάνων συλλογικής , συμμετοχικής διοίκησης, υπόσχεται ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον για την αυτοδιοίκηση και τους δημότες. Οι νέοι Δήμοι όμως θα διαχειριστούν αυτή τη νέα πραγματικότητα, με αδιευκρίνιστους οικονομικούς πόρους, με προσωπικό που δύσκολα θα ενισχυθεί και θα ανανεωθεί, τη στιγμή μάλιστα, που η θέση χιλιάδων εργαζομένων τίθεται σε αμφισβήτηση. Είναι σίγουρο πως μετά το Νοέμβριο ξεκινά μια εντελώς νέα εποχή που γεννά προσδοκίες και ελπίδες αλλά δημιουργεί και ανησυχίες, φόβους και ανασφάλεια.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκα θετικά απέναντι στον «Καλλικράτη» επισημαίνοντας τις αδυναμίες και τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Θέση μου είναι πως η νέα μεταρρύθμιση, καθοδηγούμενη από ανθρώπους με όραμα, γνώση και αγωνιστική διάθεση, παρά τις δυσκολίες, μπορεί αποτελέσει το εφαλτήριο για την υλοποίηση των ελπίδων και των προσδοκιών μας, για καλύτερη, αποτελεσματικότερη τοπική αυτοδιοίκηση, που θα υπηρετεί και θα σέβεται το δημότη, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

Ο νέος, μεγαλύτερος Δήμος, απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες, σύνθεση απόψεων και κοινές δράσεις. Απαιτεί ενεργοποίηση ακόμα μεγαλύτερων κοινωνικών δυνάμεων, υπέρβαση του «εγώ», ένταξη σ’ ένα μεγάλο «εμείς» που θα εργαστεί με ζήλο για την επίλυση των προβλημάτων. Πάνω απ’ όλα όμως, απαιτεί την ενεργοποίηση ό λ ω ν. Απαιτεί τη δημιουργία ενός κινήματος ενεργών πολιτών που θα παρεμβαίνει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των αποφάσεων και θα αναλαμβάνει υπεύθυνες δράσεις.
Μόνο έτσι ο «Καλλικράτης» θα αποκτήσει νόημα και ουσία, μόνο έτσι θα ανθίσει η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για έναν καλύτερο Δήμο. Θεωρώ πως είναι αναγκαίο να εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τη διαμόρφωση μιας ριζοσπαστικής, αναπτυξιακής πρότασης, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, με το Δήμο μπροστάρη στους λαϊκούς αγώνες.

Για τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν με το Δήμο ενεργό διεκδικητή κι όχι απαξιωμένο και παθητικό διαχειριστή.

Η ώρα της ευθύνης και της προοπτικής είναι τώρα. Περιθώρια για ματαιόδοξες προσωπικές στρατηγικές και αυτόνομες πορείες δεν υπάρχουν. Είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί μια υπεύθυνη, δημιουργική πρόταση που μέσα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού θα εκπροσωπεί και τους δύο Δήμους, με ανθρώπους νέους, ικανούς, άφθαρτους και αποφασισμένους να προσφέρουν.

Σήμερα μαζί με το Δημήτρη Κοντεκάκη πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Ειρήνη Καλούμενου Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον Άκη Καπλάνη Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού και τον Βασίλη Τραϊφόρο Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κάνουμε το νέο ξεκίνημα.

Προχωράμε μαζί με τους φίλους και συναγωνιστές του Μοσχάτου με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα στη διαμόρφωση αυτής της νέας πρότασης, της νέας προοπτικής. Μ’ έναν άνθρωπο, που με αποφασιστικότητα και τόλμη, πήγε κόντρα στο ρεύμα, αντιστάθηκε σε κατεστημένα και παρωχημένες αντιλήψεις.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Έγινε όμως ευκολότερη από τη στιγμή που φίλοι και συνοδοιπόροι τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους κοινούς αγώνες και δράσεις, στηρίζουν αυτή την απόφαση.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, για να ανατρέψουμε το κατεστημένο, να προωθήσουμε τις υγιείς, δημιουργικές δυνάμεις και των δύο Δήμων, να χαράξουμε μια νέα διεκδικητική, αγωνιστική ελπιδοφόρα πορεία, δίπλα στο δημότη και τα προβλήματα του, καλούμε όλους εσάς. Εσάς, που κουραστήκατε από την απραξία, την έπαρση και την αλαζονεία, την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, το ψέμα και τη φυγομαχία, την αδυναμία παραγωγής έργου.

Όλοι μαζί μπορούμε. Το αξίζουμε!

4 σχόλια:

  1. 12 xronia dim symbolos kapoia antidimarxos.ti kanate tosa xronia ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την ακριβεια ειναι 20 χρονια συμβουλος 5 χρονια αντιδημαρχος και δυο προεδροσ.καλουτσικος ηταν μωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένος! Μαζί σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή