Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ξέφραγο αμπέλι το Μοσχάτο

Πρώτη η πολύμηνη αναδουλειά από το κλείσιμο του σταθμού του ΗΣΑΠ, μετά η κρίση που μαστίζει την αγορά, τώρα έρχονται και οι κλέφτες, που ανενόχλητοι "μπαίνουν" και "βγαίνουν" και η "δουλειά" πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ο λόγος για καταστήματα του Μοσχάτου, που κυριολεκτικά, όπως οι περισσότερες μικροεπιχειρήσεις στην χώρα, καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης να σταθούν στα πόδια τους, όχι για να κερδίσουν τώρα πιά, αλλά για να ανταποκρίνονται στα έξοδα και να βγάζουν ίσως ένα μικρό μεροκάματο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πόλη μας - από τότε που "ξενιτεύθηκε" το αστυνομικό τμήμα - από πλευράς ασφάλειας είναι ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα κάθε καρυδιάς καρύδι να επισκέπτεται και ανενόχλητος να ληστεύει μέρα - νύχτα τράπεζες, σπίτια, καταστήματα και ανυποψίαστους περαστικούς (κυρίως γυναίκες).

Τελευταία απόδειξη αυτού του σκηνικού, είναι η διάρρηξη τριών καταστημάτων στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης (Μακρυγιάννη) το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστος ή άγνωστοι ληστές, διέρρηξαν τρία καταστήματα (δύο υποδημάτων και ενός οπτικών).

Συγκεκριμένα, οι ληστές και στις τρεις περιπτώσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδιοκτητών, εισέβαλαν στα καταστήματα "κομματιάζοντας" τις πόρτες τους με τρόπο "επαγγελματικό", όπως αναφέρει ένας εκ των καταστημαρχών που χτυπήθηκε το κατάστημα οπτικών του.

Οι καταστηματάρχες ειδοποιήθηκαν για τη δράση των ληστών στο κατάστημά του ξημερώματα Κυριακής από την αστυνομία, η οποία και εκείνη ειδοποιήθηκε από περαστικούς, που έτυχε να περνούν αργά το βράδυ απ' έξω από το κατάστημα, όταν έκπληκτοι είδαν πως η πόρτα ήταν ανοιχτή.

Οι δράστες απέσπασαν μικρά χρηματικά ποσά από τα ταμεία των καταστημάτων και μόνο στο κατάστημα οπτικών, οι δράστες πήραν και εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών, στην περιοχή το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη έξαρση ληστειών και κλοπών, τόσο σε κατασήματα όσο και σε σπίτια.

Οι κάτοικοι νιώθουν ανυπεράσπιστοι, καθώς, η περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ λήγει περίπου στην μία μετά το βράδυ. Έκτοτε, η περιοχή του Μοσχάτου παραδίδεται στα χέρια "αετονύχηδων", οι οποία ανενόχλητοι επιδράμουν σε σπίτια και καταστήματα.

(πηγή: Εφημερίδα "Η Μαχητική")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου