Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιστολές Παπαντώνη σε αυτούς που ψήφισαν λευκό

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης, απέστειλε δύο επιστολές προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν λευκό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο: Προς τον Θανάση Ντερέκα (που είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου) και τον Ηλία Αβραμίδη. Παραθέτουμε και τις δύο αυτούσιες:

Προς τον Θανάση Ντερέκα

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου
Κύριο Θανάση Ντερέκα
ΚΟΙΝ.: Δημοτικούς Συμβούλους,
Τοπικά Μέσα


Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Ιουλίου θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

1. Η συνεδρίαση αυτή αποτελούσε εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 19/7 όπου μετά από πρότασή μου, αποφασίσαμε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Γ. Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Α. Ευθυμίου, δημοτική σύμβουλος Τζένη Παπαθεοδώρου) για την επανεξέταση της ενστάσεως της εταιρείας “Kiros” κατά της απόφασής μας (Μάιος 2009) για την έκπτωσή της ως αναδόχου από το έργο ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου. Η επιτροπή διαβουλεύθηκε με τις τεχνικές και νομικές υπηρεσίες του Δήμου, με την εταιρεία Κiros και μετά από αναλυτική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι τη διάλυση της σύμβασης, αλλά την έκπτωση της εταιρείας. Με την εισήγηση αυτή διατηρείται και το δικαίωμα του Δήμου για νομική διεκδίκηση των διαφυγόντων ωφελειών από τη μεγάλη καθυστέρηση του έργου και την αδυναμία ολοκλήρωσής του από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

2. Όπως είχα με σαφήνεια τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώ το θέμα ως ιδιαίτερα σημαντικό και οποιαδήποτε άποψη περί λύσεως της σύμβασης θα απεμπολούσε το δικαίωμα των διεκδικήσεων του Δήμου ενώ θα συντηρούσε και κλίμα σκανδολογίας. Λόγω της αναχώρησής μου από την Αθήνα ζήτησα από τον αναπληρωτή Δημάρχου να συγκαλέσει προσυμβούλιο ώστε να αποτυπωθούν οι απόψεις της δημοτικής πλειοψηφίας. Εάν δεν θα υπήρχε ομοφωνία, είχα ζητήσει να προχωρήσετε σε αναβολή του Δημοτικού συμβουλίου για δύο ημέρες ώστε να είμαι παρών στην συνεδρίαση. Όπως με διαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, στο προσυμβούλιο δεν εκφράσθηκε καμία διαφορετική άποψη. Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σου με διαβεβαίωσες ότι δεν θα διαφοροποιηθείς από την πλειοψηφία. Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά, με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ψήφισες λευκό.

3. Σου είχα καταστήσει σαφές, με αφορμή τη συζήτηση για το σχέδιο αξιοποίησης της παραλίας, ότι δεν θα ανεχθώ διαφοροποιήσεις σου σε σημαντικά θέματα. Επίσης, ούτε θα αποδεχθώ ανυπόστατες καταγγελίες σου όπως εκείνες τον προηγούμενο Νοέμβριο όπου αναφερόσουν σε «τοπικά πολιτικά κέντρα που εκφράζουν την καθεστωτική αντίληψη, εκβιάζουν και εκφοβίζουν». Με βάση το προηγούμενο είχα ζητήσει τη διαγραφή σου από την παράταξη, γεγονός που δεν προχώρησε καθώς απέσυρες τις καταγγελίες. Με την προχθεσινή σου στάση, δικαιώνεται για μια ακόμη φορά η απόφασή μου να μη σε στηρίξω στην υποψηφιότητά σου για Δήμαρχο του νέου Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου. Ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να διακρίνεται από συνέπεια λόγων και πράξεων, ήθος και αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δύσκολα θέματα της συνένωσης.

4. Η προχθεσινή σου διαφοροποίηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα ενώ είχες διαβεβαιώσει για το αντίθετο τόσο εμένα όσο και τον αναπληρωτή Δημάρχου Γ. Παπαδόπουλο, με υποχρεώνει να άρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό σου όσον αφορά τη θέση σου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου
Ταξιάρχης Γ. Παπαντώνης


Προς τον Ηλία Αβραμίδη

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Σύμβουλο
κύριο Ηλία Αβραμίδη
ΚΟΙΝ.: Δημοτικούς Συμβούλους,
Τοπικά Μέσα

Αγαπητέ Ηλία,
Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26/7 ψήφισες λευκό για το θέμα της επανεξέτασης της ενστάσεως της εταιρείας “Kiros” κατά της απόφασής μας για την έκπτωση της από το έργο ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου.
Εκφράζω την έκπληξή μου γιατί δεν εξέφρασες διαφορετική άποψη ούτε στο προσυμβούλιο αλλά και ούτε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που θα δικαιολογούσε μία ανάλογη ψήφο.
Όπως είχα με σαφήνεια τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/7, θεωρούσα το θέμα ως ιδιαίτερα σημαντικό και οποιαδήποτε άποψη περί λύσεως της σύμβασης θα απεμπολούσε το δικαίωμα των διεκδικήσεων του Δήμου ενώ θα συντηρούσε και κλίμα σκανδολογίας.
Επειδή στη δική σου περίπτωση συμβαίνει για πρώτη φορά παρόμοιο γεγονός, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν θα ανεχθώ στο μέλλον διαφοροποιήσεις σε σοβαρά θέματα που άπτονται της ουσίας του έργου μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου

Ταξιάρχης Γ. Παπαντώνης

7 σχόλια:

  1. Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι,

    Με έκπληξη και θλίψη ενημερώθηκα ότι ψηφίσατε λευκό για το θέμα της επανεξέτασης της ενστάσεως της εταιρείας “Kiros” κατά της απόφασής μας για την έκπτωση της από το έργο ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου.

    Μου είναι αδιανόητο ότι δύο άνθρωποι δεν συμφωνούν μαζί μου. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι ψηφίσατε ενάντια σε αυτά που τόσο δημοκρατικά αποφάσισα μόνος μου (η αλήθεια είναι ότι ρώτησα και τον Ιωαννίδη αν έχω δίκιο και μου απάντησε αμέσως "ναι").

    Δυστυχώς για εσάς το Φως που ξεχειλίζει από μέσα μου, όπως και η Σοφία που με πλημμυρίζει δεν μεταλαμπαδεύτηκε σε εσάς τους δύο, με αποτέλεσμα να προβείτε στο απονενοημένο σας διάβημα.

    Ας είναι όμως. Ως άλλος Χριστός, αναφωνώ: "Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". (Αν και το "πηδούσι" σας ταιριάζει καλύτερα μετά από αυτά που θα σας κάνω).

    Επειδή αναγνωρίζω στον καθένα από εσάς κάποια ελαφρυντικά, σας καταδικάζω σε θάνατο δια λιθοβολισμού, αφού υποστείτε το μαρτύριο να σας απαγγελθούν όλες μου οι ομιλίες των τελευταίων 24 ετών.

    Με περισσή αγάπη,

    Ο Ων
    Άλφα & Ωμέγα
    Εγώ ειμί το φως
    Άλαλα τα χείλη των ασεβών

    Ξέρετε-ποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. h parapanw epistoli an htan h pragmatikh tha htan poio realistikh......k.Dhmarxe vgalte epitelous ton Alhthino sas eauto......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαινόμενα πολυετούς διαχείρισης των κοινών.
    α. Κακοδιαχείριση.
    β. Διαφθορά.
    γ. Αλαζονεία.
    Ώρα για ΑΛΛΑΓΗ με νέα πρόσωπα που δε μασάνε τα λόγια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ena 8a sas pw:o Papantwnhs exei ws protupo ton Xitler.
    Thn svastiga thn foraei katw apo to poukamiso xaxaxaxa!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τραμπουκισμπος ηταν αυτος του δημαρχου,,απειλει δηλαδη επειδη δυο ανθρωποι εχουν αντιθετη αποψη!!Ειναι σιγουρος οτι ανηκει σε δημοκρατικο κομμα;Γιατι η σταση και τα λεγομενα του αφηνουν αλλα υπονοουμενα.Ελεος πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή