Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ξηλώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες και στο Μοσχάτο

Ξεκίνησε και στο Μοσχάτο η αποξήλωση των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων. Συγκεκριμένα, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες), συνεργείο έχει αναλάβει την αποξήλωση.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία καταπολέμησης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, την οποία έχει αναλάβει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για την οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο των δράσεων της διυπουργικής επιτροπής περιλαμβάνεται και ο ιστότοπος www.illegalsigns.gov.gr που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και στον οποίο οι πολίτες καταγγέλλουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες για την περιοχή της Αττικής.

Η προσπάθεια αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων γίνεται ταυτόχρονα, με συντονισμένες δράσεις, και σε δήμους - μέλη που αποτελούν μέλη του δικτύου για την καταπολέμηση της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

Στο Μοσχάτο, έντονες πιέσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ακόμα και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, άσκησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Βασίλης Τριανταφύλλου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Χρήστος Καζάλας, είχε δηλώσει ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή των πινακίδων, καθώς δεν γνώριζε πόσες ήταν ακριβώς. Επίσης, είχε μιλήσει για καθυστέρηση στις εργασίες λόγω του ότι ο Δήμος Μοσχάτου δεν διαθέτει το απαραίτητο συνεργείο για την συγκεκριμένη εργασία.

Δείτε φωτογραφίες από την αποξήλωση (για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ πάνω τους):



4 σχόλια:

  1. Ισως Ο Κ. Καζαλας θελει μερικα χρονια αντιδημαρχιας ακομη για να μαθει ποσες ειναι οι παρανομες πινακιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι...Η συγκεκριμένη στην φωτό είναι μία πολύ επικίνδυνη στην συμβολή της Λ.Ποσειδώνος με την οδό Μακρυγιάννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mε την Κωνσταντινουπόλεως.
    Eξίσου,ίσως και περισσότερο επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή