Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Απέτρεψαν αυτοκτονία Μοσχατιώτη

Ακόμη μία αυτοκτονία κατάφερε να αποτρέψει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Ο παραλίγο αυτόχειρας είναι ένας 37χρονος άντρας από το Μοσχάτο, που αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν την πρόθεσή του μέσω του Facebook, καθώς συνομιλούσε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας κοινής θέασης, τα γνωστά chatrooms.

Γράφοντας στην γνωστή ιστοσελίδα με την «πένα της απελπισίας», ανέφερε ότι οι λόγοι που τον είχαν οδηγήσει σε αυτή του την απόφαση ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην προσωπική του ζωή, καθώς και η ανεργία που τον βασάνιζε αυτό το διάστημα.

Υστερα από μελέτη και αξιολόγηση των συγκεκριμένων μηνυμάτων, καθώς και του ψευδώνυμου που χρησιμοποιούσε, οι αρχές εντόπισαν ψηφιακά την πραγματική του ταυτότητα και κατάφεραν να τον εντοπίσουν πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε τη συνδρομή ψυχολόγων της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλές ιδιαιτερότητες και μεγάλα προβλήματα ψυχικής φύσης. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της περιφέρειας, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έξι ενήλικοι χρήστες του Διαδικτύου (όλοι Ελληνες), που εκδήλωναν μέσω αυτού την πρόθεσή τους να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Πριν από λίγες ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, απέτρεψε ακόμη μία αυτοκτονία, νεαρής Ρωσίδας που μένει στη Μόσχα. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις συνομιλίες της 23χρονης μέσα από διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας, στις οποίες και εκδήλωνε την πρόθεσή της να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Τελικά όλα έληξαν αισίως, χάρη στον άμεσο ηλεκτρονικό εντοπισμό των μηνυμάτων της από τις ελληνικές αρχές και την έγκαιρη ενημέρωση των ρωσικών αρχών μέσω της Ιντερπόλ.

(πηγή: espressonews.gr)

1 σχόλιο:

  1. Ρε καταλαβατε τι γινεται,μας παρακολουθουν οτι κ να κανουμε,ο μεγαλος αδερφος ειναι πλεον πραγματικοτητα!
    Ουτε να αυτοκτονησεις δε μπορεις πλεον!!!
    Παω τωρα να διαγραφώ απο αυτη τη μαλακια το fb!

    ΑπάντησηΔιαγραφή