Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αυριανή απεργία: Ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια κάνει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

"Χειρόφρενο" στα Μέσα Μεταφοράς

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει την Πέμπτη το Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς οι φορείς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και για 24 ώρες δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού μετά από την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΣΕ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Η προηγούμενη πληροφορία ότι οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, δεν επιβεβαιώνεται καθώς οι μηχανοδηγοί αποφάσισαν να απεργήσουν όλο το 24ωρο.

Επίσης, την Πέμπτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

(πηγή: in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου