Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Απουσίες και διαρροές πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου, που χτίζεται στην επί των οδών Ομήρου, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, το είχε αναδείξει το Μοσχάτο Live! από τον Μάρτιο.

Η σύνοψη της ιστορίας έχει ως εξής: Το έργο έπρεπε να είναι έτοιμο από το 2007, αλλά στην πορεία "πάγωσε" και η αποπεράτωσή του έπαιρνε, συνεχώς, αναβολές. Η ανάδοχος εταιρεία (KIROS AE) κηρύχθηκε έκπτωτη από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημαρχιακή Επιτροπή και το έργο πήγε, με απευθείας ανάθεση, σε άλλον εργολάβο.

Στο μεταξύ, η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Τίνα Μπιρμπίλη, με απόφαση της έκρινε την έκπτωση του αρχικού εργολάβου άκυρη. Μπορεί η απόφαση αυτή να έχει να κάνει με τυπικούς λόγους, η ουσία όμως είναι ότι η έκπτωση ήταν άκυρη. Η απόφαση της Υπουργού πάρθηκε μια μέρα πριν συνεδριάσει η Δημαρχιακή Επιτροπή για το θέμα.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, χτες (26/7) και ήταν το μοναδικό που συζητήθηκε. Το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να πάρει απόφαση για το αν η KIROS AE θα παραμείνει έκπτωτη από το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της καθυστέρησης μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο € για τον Δήμο.

Απουσίες

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την παράσταση έκλεψαν οι... απουσίες. Απών ήταν ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Παπαντώνης, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια και χρέη Δημάρχου εκτελούσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Επίσης, απούσα ήταν και η αντιπολίτευση. Μόνο οι κύριοι Λιβάνιος και Τριανταφύλλου βρίσκονταν στις θέσεις τους, η υπόλοιπη αντιπολίτευση απουσίαζε.

KIROS AE: "Παράνομη η έκπτωση"

Παρούσα ήταν η εταιρεία KIROS AE, η οποία υποστήριξε πως η έκπτωσή της από το έργο είναι παράνομη, καθώς η Υπουργός την είχε απορρίψει. Επίσης, κατέστησε σαφές πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει και πάλι την έκπτωση της εταιρείας, θα κινηθεί δικαστικά.

Η εταιρεία ζητάει οφειλόμενα χρήματα, αφού το έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Δημαρχιακή Επιτροπή: "Δεν γνωρίζαμε"

Ο Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Αντρέας Ευθυμίου, στην χθεσινή του τοποθέτηση ανέφερε πως η Δημαρχιακή Επιτροπή δεν γνώριζε την απόφαση της Υπουργού όταν συνεδρίαζε: "Η απόφαση της Υπουργού πάρθηκε μόλις μια μέρα πριν. Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έφτασε στα χέρια μας την ημέρα που συνεδριάζαμε. Αργήσαμε να ενημερωθούμε. Από την στιγμή που είχαμε πάρει μια απόφαση, δεν γινόταν να αλλάξει".

Ντερέκας, Αβραμίδης ψήφισαν λευκό

Η πρόταση για έκπτωση της KIROS ΑΕ δεν πέρασε χωρίς διαρροές. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Ντερέκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Αβραμίδης ψήφισαν λευκό. Ο κ. Ντερέκας ανέφερε τα εξής: "Είναι προφανές ότι η υπόθεση θα μας απασχολήσει δικαστικά τα επόμενα χρόνια και σαν Δήμος θα την πληρώσουμε ακριβά. Ευθύνες βαραίνουν την ανάδοχο εταιρεία, αλλά και τον Δήμο. Όπως και να έχει, δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι για το οποίο το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες. Γι' αυτό ψηφίζω λευκό."

Κατά της έκπτωσης ψήφισε ο κ. Αντώνης Λιβάνιος, επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή".

8 σχόλια:

  1. O αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής και υποψήφιος δήμαρχος κ.Ευθυμίου ή ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι δεν γνώριζε την ακυρωτική απόφαση της υπουργού(αν είναι δυνατόν έχουν περάσει 6 μήνες) ή είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσχατοταυριώτης27 Ιουλίου 2010 στις 1:59 μ.μ.

    Eγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κανείς δε ρώτησε το αυτονόητο...Ποιός απέκρυψε και γιατί την απόφαση της υπουργού που ακύρωνε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.Ο Σπανάκης και η παραταξή του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια καλοί είναι κι αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟ(ΜΑ)ΚΤΙΚΟ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το έργο παίζεται πολλά χρόνια απ΄όλους τους πολιτικούς μας.Το έργο της αδιαφορίας, του "δεν γνώριζα", του έλειπα, του στηρίζω την δημοτική μου ομάδα και όχι τους πολίτες.
    Θεατές αυτού του έργου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
    Πολλοί κατηγορούν τον Ντερέκα για το παρελθόν του.
    Εγώ όμως άλλα βλέπω τελευταία.Εχει κάνει μια στροφή στην πολιτική του, που πιστεύω ότι οφείλετε στους νέους ανθρώπους που έχει δίπλα του.
    Συνεχίστε έτσι παιδιά και όπως καταλάβατε κι΄εσείς καλύτερα από εμένα, άμα υπάρχει η βούληση όλοι αλλάζουν. Προσπάθεια θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω οι Μοσχατιώτες που έχουν γνώμη, άποψη και υπερηφάνεια να στέκονται στο ύψος τους μετά τα χθεσινά παράξενα, τυχαία και τραγικά συμβάντα στο δημοτικό συμβούλιο.
    Απουσίες, χαμένα έγγραφα, παρατυπίες, αναθέσεις και άλλα παραξενα στοιχειοθετούν την εκτίμηση των διοικούντων την πόλη, στο Μοσχατιώτη.
    Αυτόν που θα καλέσουν οι ίδιοι άρχοντες, να πληρώσει το κόστος των δικών τους λαθών και παραλήψεων.
    Αλλά αγαπητέ φίλε Μοσχατιώτη η ώρα του αθώου
    πολίτη πλησιάζει.
    Στις επόμενες λοιπόν εκλογές να μαυρίσουμε όλους
    αυτούς τους γελοίους ανίκανους και εξαφανισμένους ψευτοπολιτικούς του χιλιάρικου.
    Νισάφι πια Νισάφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιό αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου ζητούσε ενημέρωση από τη προισταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου την ώρα του δημοτικού συμβουλίου.Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός είναι γιά πολλά γέλια.Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι κυβερνάνε.Γειά σου ρε μεγάλε δήμαρχε με τις μαριονέτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια λέξη μόνο. Έλεος!
    Παπαντώνης απών...Σπανάκης απών...Ευθυμίου, δεν ήξερα, δε ρώτησα... Μπόυτσης, περιμένετε να ενημερωθώ και σας λέω... Ντερέκας, κολοτούμπα για μια ακόμη φορά... Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί κάτοικοι του Μοσχάτου μας, για να σταματήσουν επιτέλους όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας τόσα χρόνια..., πάμε όλοι μαζί δυναμικά στις κάλπες της 07.Νοεμβρίου να υποστηρίξουμε την παράταξή μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για το πραγματικό καλό του τόπου μας!
    Για πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή