Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Mr. X: Η Εκκλησία του Δήμου

H Εκκλησία συχνά - πυκνά χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς ως μέσο προβολής. Το Μοσχάτο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει του κανόνα. Όμως, υπάρχουν ιερείς που δεν μασάνε και τα λένε έξω από τα δόντια, όπως στην ιστορία που σας παραθέτω:

Χτες, Κυριακή, στην Εκκλησία των Ταξιαρχών συνλειτούργησε ο Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης, Θεόφιλος, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών Προϊστάμενος (πρώτος τη τάξει ιερέας, δηλαδή) της Εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου στο Μοσχάτο. Μετά την Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε ένας καφές προν τιμήν του Μητροπολίτη από την Εκκλησία των Ταξιαρχών. Κατά τη διάρκεια του καφέ, ο Μητροπολίτης θέλησε να ευχαριστήσει την Δημοτική Αρχή του Μοσχάτου με την οποία είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια. Τότε παρανέβη ο Πατήρ Χριστόδουλος (ένας ιερέας πραγματικά αφοσιωμένος στο πνευματικό του έργο, κάτι που καλό θα ήταν να κάνουν όλοι οι ιερωμένοι), ο ιερέας της Εκκλησίας των Ταξιαρχών και ζήτησε να βλέπει πιο συχνά τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης και όχι όποτε υπάρχει μια πανηγυρική Λειτουργία, όπως αυτή της Κυριακής. Αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο και τα άκουσαν ήταν οι κύριοι Ευθυμίου και Μπούτσης που ήταν παρόντες.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πιστοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ασχολούνται με την Εκκλησία επειδή πιστεύουν στον Θεό και έχουν την διάθεση να προσφέρουν. Από την άλλη, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θυμούνται την Εκκλησία όποτε χρειάζεται να προβληθούν. Κάποιοι, δηλαδή, βλέπουν στην Εκκλησία τον Σταυρό του Ιησού και κάποιοι άλλοι βλέπουν... σταυρουλάκια σε ψηφοδέλτια.

Μr. X

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή