Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράσεις για την τέντα

Λάβαμε μια ανακοίνωση από την Δημοτική Κίνηση "Πολίτες εν Δράσει", που αφορά την τοποθέτηση της τέντας στην πλατεία του Δημαρχείου και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Πολίτες εν δράσει…»

Η πλατεία δεν είναι εμπόρευμα.
Είναι κοινόχρηστος χώρος!

Με απόφαση του Δήμου μας από τις αρχές Δεκεμβρίου στήθηκε στην πλατεία μπροστά από το γηροκομείο της Κοινωνικής Μέριμνας η αποκριάτικη τέντα και μάλιστα δόθηκε προς εκμετάλλευση σε ιδιωτική επιχείρηση. Τελικά ο χρόνος που μένει στημένη η τέντα στην πλατεία, από τρεις εβδομάδες ,όλο και μεγαλώνει. Πάει να γίνει τέσσερις μήνες. Στο γειτονικό Ν. Φάληρο η τέντα για τις εμπορικές εκθέσεις δίπλα στο ΣΕΦ έγινε μόνιμη. Ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος στην πόλη μας συνεχώς συρρικνώνεται.

Η πλατεία είναι κοινόχρηστος χώρος και η απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους. Η προσφορά προς ενοικίαση από τον Δήμο και η εκμετάλλευση της πλατείας από ιδιώτη είναι αδιανόητη, όπως και η καταστρατήγηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της.

Καταδικάζουμε την απόφαση του Δήμου και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.

Η πόλη και οι πολίτες πάνω από τα κέρδη.
Δικαίωμά μας!



Εκτός από την ανακοίνωση αυτή, λάβαμε και ένα e-mail από την αναγνώστριά μας Α.Λ., για το ίδιο θέμα, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Pragmatika thelw na anaferw oti h tenta einai oti pio kakogousto uparxei stin omorfh kata ta alla plateia kai einai krima na sthnetai apo ta xristougenna....me to zori tin anexomaste sto karnavali.den eimai i monh pou de mou aresei!exw sullexei ki alles gnwmes paromoies!sugnwmi kai euxaristw.


Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εξηγηθούμε. Εμείς, σαν Moσχάτο Live!, δεν παίρνουμε θέση για το θέμα είτε αρνητική είτε θετική. Εμείς απλά δημοσιεύουμε αυτά που λαμβάνουμε, αρκεί να αφορούν το Μοσχάτο και να είναι κόσμια στο ύφος τους. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη και θέλει να απαντήσει, το blog μας είναι στην διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου