Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Mr. X: Γαλάζια ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρολίγον σύρραξη χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Δύο από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα "γαλάζια" στελέχη του Μοσχάτου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει την μονοδρόμηση της Γράμμου, με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Τα λεωφορεία που έρχονται από Καλλιθέα θα περνάνε από την οδό Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της οδού αντέδρασαν, μάζεψαν 200 υπογραφές και ήρθαν στο Συμβούλιο να εκφράσουν την αντίθεση τους, με "αρχηγό" του γκρουπ να είναι ο Γιώργος Πηνιώτης πρώην δημοτικός σύμβουλος και πατέρας του Κωνσταντίνου Πηνιώτη, νυν δημοτικού συμβούλου.

Ο Αντώνης Λιβάνιος δεν φάνηκε να συμμερίζεται την διαμαρτυρία των κατοίκων και την αγνότητα των προθέσεων του Γ. Πηνιώτη. Αυτό ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά που παραλίγο να εξελιχθεί σε μπουρλότο! Οι δύο άντρες αντάλλαξαν έξω από την αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων βαρύτατες κουβέντες, ενώ σύντομα εκτοξεύονταν απειλές εκατέροθεν. Η έντονη λογομαχία κράτησε ώρα και αν δεν έμπαιναν ψύχραιμοι στη μέση (κυρίως ο γιος Πηνιώτης), οι απειλές θα είχαν γίνει πράξη.

Και εκεί που όλοι πιστέψαν ότι η σκηνή έλαβε τέλος και ότι το Συμβούλιο θα συνεχιστεί κανονικά, ο Γ. Πηνιώτης τους διέψευσε όλους. Ενώ είχε το μικρόφωνο ο Λιβάνιος, σηκώθηκε και του έκανε το χαρακτηριστικό νόημα "έλα έξω να τα πούμε". Επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με ύβρεις, φωνές και απειλές εκ νέου και χρειάστηκε η καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Ντερέκα που διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι που τελικά έγινε.

Ασφαλώς το θέμα της οδού Θεσσαλονίκης είναι η αφορμή για το γεγονός. Οι αιτίες είναι άλλες, εσωκομματικής φύσης. Βλέπετε τώρα που έγινε ο Σαμαράς αρχηγός στην ΝΔ, το παιχνίδι του υποψηφίου της γαλάζιας παράταξης άνοιξε στο Μοσχάτο και όλοι φιλοδοξούν να ηγηθούν. Ο Λιβάνιος, ο Πηνιώτης, ο Μελίστας, όλοι στο κόλπο είναι, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και νέα ονόματα. Και είναι περίεργο πώς όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον Σπανάκη, τον αρχηγό της γαλάζιας παράταξης τώρα.

Οι μόνοι που δεν φάνηκε να στεναχωριούνται ιδιαίτερα από αυτά είναι οι "πράσινοι", που μπορεί να έχουν τις κόντρες τους, αλλά σε τέτοιο σημείο δεν έχουν φτάσει και εκτιμώ πως δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ.

Mr. X

8 σχόλια:

  1. An ginane ola auta milame gia polu gelio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και ιστορικά στελέχη... ένας γραφικός, ένας αλεξιπτωτιστής, ένας κηφήνας... και βέβαια το χοντρολαμόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ta aitia einai sigoura batheia, opws kai to gelio htan polu.

    Alla to DNA tou deksiou pou lunei panta tis diafores tou me thn via ksanaxtuphse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RE PINIOTI TI DOULEIA EXEIS ME THN THESSALONIKIS. ANTE STO VOURKO SOU STO POTAMI KAI ASE TIN ANAPLASI NA GINEI HREMA. EXOUME KAI EMEIS POLLA PROVLHMATA EKEI PERA..........

    KATHE MERA GINETAI KAI ENA ATYXHMA STH GRAMMOU, EXOUME THRINISEI THYMATA OI GEITONIES EKEI, KAI POLLA ANHLIKA PAIDAKIA. DEN EXEI MONO MAGAZIA H GRAMMOU, EXEI OIKOGENEIES XRONIA TORA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Poios Piniotis re paidia?
    Livanios upopshfios dhmarxos Kallitheas-Mosxatou!
    Ela Vassili-tha kanete mpanana..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΗΝΙΩΤΗΣ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΗΦΙΣΟΥ)ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, Η ΛΑΣΠΗ ,Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ,Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ Η ΟΧΛΑΓΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΛΙΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΗ ΘΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΗΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΥΓΚΑ.
    MR. X ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ.

    MR.V


    ΥΓ1:ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ????? Ή ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ.
    ΥΓ2:ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ Ο "ΑΝΤΑΡΤΗΣ" ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΗΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΟΝΑΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MR X ksexases na peis oti o Phniwths diekopse th synedriash tou dhmotikou symvouliou mpainontas sthn ai8ousa kai elege ston proedro tou dhmotikou symvouliou "ela na me vgaleis esy eksw" otan tou elege na apoxwrhsei.
    Ti epipedo arage exei enas an8rwpos otan paei me agnes???-ti astoxh perigrafh einai auth MR X?- pro8eseis kai otan kapoios diafwnei me ta legomena tou na apeilei na xarakthrizei me xydaies ekfraseis nyn kai prwhn dhmotikous symvoulous kai na tsampoukalevetai?
    Alla ti na perimeneis apo enan an8rwpo pou yphrethse sto astynomiko swma thn periodo ths xountas?
    Oso gia thn symperifora tou dhmotikou symvoulou pou dexthke thn epi8esh apo ton en logo kyrio egw proswpika thn vrhka prepousa.
    Agaphte prepei na grafeis ta gegonota ws eixan.


    Dhmoths pou parevriskontan sth sygkekrimenh synedriash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή