Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συσσίτια και στα σχολεία Μοσχάτου και Ταύρου;


Στην εφαρμογή του μέτρου προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας το κουπόνι ονομαστικής αξίας δυο ή τριών ευρώ, θα δίδεται από τη νέα σχολική χρονιά σε μαθητές οικογενειών που πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική ανέχεια, καθώς και σε σχολεία με υψηλά ποσοστά μεταναστών και αθιγγάνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μάρνης Παπαματθαίου στο Βήμα, αυτήν την περίοδο οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζουν το πρόγραμμα, στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών.

Ηδη έχουν επιλεγεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα.

Με το κουπόνι οι μαθητές θα μπορούν να αγοράσουν από το κυλικείο του σχολείου σάντουιτς και χυμό ή γάλα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά!

«Στόχος µας είναι να διασφαλίσουµε την ισότιµη ένταξη των µαθητών στο εκπαιδευτικό σύστηµα στις περιοχές µε χαµηλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικοοικονοµικούς δείκτες», επεσήμανε στο Βήμα η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Εδώ εντάσσεται η πρωτοβουλία για τη διανοµή µικρογευµάτων στα σχολεία Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, γι’ αυτές ακριβώς τις περιοχές που το έχουν περισσότερο ανάγκη», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Κώστας Χατζίδης

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Χατζίδη
    Θα ήθελα να μάθω ποιό μήνυμα θέλετε να περάσετε με την ανωτέρω φωτογραφία.
    Επίσης να μας πείτε, αν γνωρίζετε, πότε και που τραβήχτηκε.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκει μας εφτασαν και καθομαστε να τα διαβαζουμε αντι να παιρνουμε κεφαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή