Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ανοιχτή επιστολή Θανάση Ντερέκα προς τους πολίτες του Μοσχάτου

Λάβαμε μια επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου, Θανάση Ντερέκα και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε από την πρόσκληση που έστειλα, είχα προγραμματίσει, για τις 9 Νοεμβρίου, την πραγματοποίηση πολιτικής μου ομιλίας στο Ωδείο Φακανά, η οποία είχε σαν στόχο να εξαγγελθεί η δημιουργία νέα πορείας μου στα δημοτικά δρώμενα και ταυτόχρονα άνοιγμα διαλόγου για τα νέα δεδομένα που αναμένονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για το πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις για τα σημερινά και μελλοντικά προβλήματα του Μοσχάτου μας.

Δυστυχώς όμως, τα τοπικά πολιτικά κέντρα που σήμερα εκφράζουν την καθεστωτική αντίληψη, την έπαρση και την αλαζονεία έκαναν προσπάθεια, με εκβιασμό, εκφοβισμό και ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές, να ματαιωθεί η συγκέντρωση αυτή.

Στέλνω μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μου ότι κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει, να μας εκβιάσει και να μας τρομοκρατήσει και πολύ περισσότερο κανείς και καμία μέθοδος δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία μας για ένα καλύτερο μέλλον στα πράγματα της πόλης μας.

Πιστεύω στον πολιτικό διάλογο, στη διαβούλευση και στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων.

Θέλω να συμβάλω θετικά στη νέα εποχή που ήδη ξεκίνησε για την καλύτερη οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην περιοχή μας, για να βελτιώσουμε τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής μας και να μετατρέψουμε το Μοσχάτο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή γωνιά.

Όλα αυτά που γίνονται πίσω από την «κουρτίνα» και στην προκειμένη περίπτωση στόχευαν στο να πλήξουν την αναγελλόμενη συγκέντρωσή μου, πλήττοντας ταυτόχρονα έναν συμπολίτη μας, που δεν έκανε τίποτα άλλο, από το να διαθέσει καλοπροαίρετα, χωρίς καμία σκοπιμότητα και όφελος την μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα του για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση μας, επαναφέρουν στο προσκήνιο μεθόδους αυταρχισμού, εκδικητικότητας και προσωπικής εμπάθειας.

Αντιπαρέρχομαι όλα αυτά τα οποία αντί να με πτοούν, με δυναμώνουν και δηλώνω ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στο γόνιμο προβληματισμό που ήδη αναπτύσσεται στον Δήμο μας, για ανανέωση, αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να χαρακτηρίζουν δημοκρατικά και γόνιμα τις πράξεις και τα έργα μας.

Το καθολικό αίτημα της κοινωνίας του Μοσχάτου για ανανέωση και αλλαγή, με τέτοιες μεθόδους, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει.

Φιλικά,
Θανάσης Ντερέκας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου


Μοσχάτο Live!:
Θα επανέλθουμε το βράδυ με ρεπορτάζ και παρασκήνιο

14 σχόλια:

  1. Έχω μπερδευτεί, τέτοιες καταγγελίες για μεθόδους αυταρχισμού, εκδκητικότητας, για τοπικά πολιτικά κέντρα, για εκφοβισμό, εκβιασμό... για..κλπ, από κάποιο νέο πρόσωπο που θέλει να μπεί στα τοπικά πράγματα ή κάποιο εκπρόσωπο του περιθωρίου της επίσημης τοπικής πολιτικής σκηνής.
    Όχι,από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και για χρόνια ανάμεσα στα εκλεκτά μέλη του Διευθυντηρίου του Δήμου.Άμα δω και απεργία πείνας θα τρελαθώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΤΟΣ 1994_2002 ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΘ/ΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από λόγια έχουμε γεμίσει από πολλές μεριές.Μεγάλα λόγια που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στο χάος και στο μπέρδεμα των πολιτών.Όλοι πιστεύω ότι έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους πέρα από αυτό που δείχνουν.Πάρα πολλοί διεκδικούν καρέκλες και θέσεις βασιζόμενοι όχι σε δικές τους δυνάμεις αλλά σε δυνάμεις που πηγάζουν από κάποιο κομματικό μηχανισμό και επιζητούν κάτι που πιθανόν δεν τους αξίζει.Τις τελευταίες μέρες με τα νέα δεδομένα που ακούγονται περί μητροπολιτικών δήμων αλλάζουν γραμμή πλεύσης και θα δούμε πολλά ευτράπελα να συμβαίνουν στο δήμο μας.Κάποια σοβαρή θέση αναρωτιέμαι αν θα δούμε και θα ακούσουμε ποτέ.Μήπως έφτασε η ώρα να εμφανιστεί κάτι καινούργιο από απλούς πολίτες που θα εχουν γνώμονα μόνο το συμφέρον της πόλης και όχι το έγώ του καθενός, που έχει και κουράσει και κακό κάνει στην πόλη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΝΑΙ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν αποφασισετε να γραφετε επώνυμα,τοτε μπορει και καποιοι να θεωρησουν σοβαρα αυτα που λετε ή γραφετε.Ο μανδύας της ανωνυμίας πλεον απωθεί τους παντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΧΟΥΝ{ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΕΝΤΡΙ ΤΡΥΠΩΝΩ-ΞΕΤΡΥΠΩΝΩ ΟΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗΣ}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να κάνω μια απλή ερώτηση? Εμένα ως απλό δημότη γιατί πρέπει να με νοιάξει αν ακυρώθηκε η ομιλία του Ντερέκα ή αν το ωδείο Φακανά έχει αυθαιρεσίες?? Αυτό πως μου λύνει το πρόβλημα με τις λίμνες όταν πιάσει βροχή? Πως μου λύνει το μικρά καθημερινά προβλήματα? Μάλλον δεν μου τα λύνει. Ο κος Ντερέκας και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται χρόνια. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Τι θα αλλάξει δλδ αν αντί για τον Παπαντώνη έχουμε κάποιον από τους 3 προαναφερθέντες? Προσωπικά δεν βλέπω διαφορά. όσο αφορά την ανωνυμία που ανέφερε κάποιος συνομιλητής δεν βλέπω τον λόγο γιατί πρέπει να ξέρεις το όνομα μου για να υιοθετήσεις την άποψη μου? Θα αλλάξει κάτι σε αυτά που γράφω αν με λένε Μανώλη ή αν με λένε Ιάκωβο? Εκτός και αν τα ονόματα μας προκαθορίζουν και την ορθότητα των απόψεων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον παίζουμε κρυφτούλι.Αν ο κύριος Ντερέκας μιλώντας περί τοπικών πολιτικών κέντρων αποφάσεων, που επιχείρησαν εκφοβισμό και εκβιασμό, εννοεί κάποια τοπική κομματική οργάνωση ή το δήμο, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά και θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις αλλά και αποκαλύψεις από τη μια ή την άλλη πλευρά.Τον αλαζόνα,τον αυταρχικό,τον καθεστωτικό, τον έχοντα προσωπική εμπάθεια,τον εκδικητικό θα πρέπει να τον ανακαλύψουμε εμείς ή θα τον μάθουμε από τον καταγγέλοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει μεγαλη σημασία αν σε λένε Μανώλη ή Ιάκωβο.Γιατί δειχνει ότι την ορθότητα των απόψεων σου,πρώτα εσύ την πιστεύεις και και ετσι μπορεί να πεισεις και τον συνομιλητή σου και να ενωθείς μαζι του για κάτι καλύτερο οσον αφορα τα μικρα καθημερινα προβλήματα και όχι μόνο.Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει,τα ορθά να γίνουν πράξη και επιτέλους να απαλλαγούμε από την μιζέρια και την απραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παράδειγμα του φίλου που αναφέρεται ονομαστικά σε κάποιους ανθρώπους που κάποτε προσπάθησαν να αρθρώσουν κάτι διαφορετικό όπως ο κύριος Νικολόπουλος, ο κύριος Αβραμόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να το φέρει προς μίμηση και όχι να το μετράει με βάση τα απίδια που έπιασαν.Αυτοί τουλάχιστον προσπάθησαν, γιατί κάπου διαφωνούσαν με τα τεκτενόμενα της εποχής τους και μπράβο τους.Το επικίνδυνο είναι ο συμβιβασμός και η άποψη του μαντριού.Όταν πιστεύεις κάτι, θα πρέπει να το λες και να προσπαθείς να το κάνεις πράξη, χωρίς να υπολογίζεις τα απίδια και το μαντρί.Πολλές είναι οι φορές που χρειάζεται οι άνθρωποι, προκειμένου να εκφραστούν ελεύθερα, να ξεφεύγουν από το μαντρί, έστω και αν κινδυνεύουν από κάποιο λύκο.Τέτοιες μικρές επαναστάσεις πάντα χρειάζονται για να καταλαβαίνουν και οι νέοι μας ότι δεν πρέπει να βασίζουνται στον ισχυρό, αλλά προκειμένου να ακουστούν οι ιδέες τους, να προχωρούν σε ειρηνικές συγκρούσεις που θα δώσουν την ευκαιρία και σε άλλους που έχουν τη λογική του '' ακολουθώ τον ισχυρό ''να απεμπλακούν και να διαμορφώσουν μια άλλη άποψη, αυτή που πιθανά το σύστημα τους απαγορεύει.Άλλωστε τη δυναμή τους οι ισχυροί της κάθε εποχής την αντλούν από μας και δεν είναι κάτι που το έχουν κληρονομιά.Αν εμείς οι απλοί άνθρωποι μπορέσουμε και κάποα στιγμή ενώσουμε τις πολλές και ισχυρές δυνάμεις που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά τότε θα δουν πολλοί πόσα απίδια μπορούμε να πιάσουμε.Αν όμως παραμένουμε υποτελείς σε ανθρώπους, καταστάσεις και συστήματα, τότε είναι σίγουρο ότι πάντα θα αποτελούμε για αυτούς ένα στρατό που θα τον χρησιμοποιούν ανάλογα, με την κάθε στιγμή και την κάθε συγκυρία.Ποτέ κανείς όσο ισχυρός και αν ήταν δεν τα έβαλε με την δύναμη των πολλών. Αντίθετα προσπάθησαν πάντα να την εκμεταλευτούν και να την οικειοποιηθούν.Αναρωτιέμαι μέχρι πότε πρέπει να συμβαίνει αυτό, όταν αυτοί που προσπαθούν να το κάνουν δεν έχουν να επιδείξουν και πάρα πολλά.Μήπως η λογική αυτή του μαντριού, του συμβιβασμού, της συγκατάβασης, του ισχυρού, της συνναλαγής, του ενός προσώπου, του βολέματος, της αναξιοκρατίας, της κομματικής νομιμότητας, του ρουσφετιού, της εκμετάλευσης θέσεων, της γραβάτας και του κουστουμιού έχει κάνει πολλούς από μας και ιδιαίτερα τους νέους να απέχουν από κάθε τι κοινό;Μία δύναμη υπάρχει πέρα από τη δύναμη του θεού.Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.¨Οσο πιο γήηγορα το αντιληφθούμε τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνω ως προς τις αρχες που εκφραζει ο κ.ζωταλης φθανει αυτοι που τις παλευουν να εχουν μια συνεπεια και μια συνεχεια και οχι να εμφανιζονταιως αρνητες των παντων στην αρχη και μετα να ειναι οι πρωτοι που συνθηκολογουν.Ακομη θα πρεπει- κατα την ταπεινη μου αποψη-οι αποψεις τις οποιες πιστευουν να μπορουν να γινουν καιπλειοψηφια στην κοινωνια ωστε να υπαρξουν αυτες οι απαιτουμενες αλλαγες. Και καταληγοντας ευχομαι να υπαρξουν ανθρωποι που θα φερουν αυτην την αλλαγη επι της ουσιας και οχι κατα το δοκουν λαικιζοντας καιθεατρινιζοντας στη κοινωνια αρα παλι στην οπισθοδρομηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Μοσχατιώτες και φίλοι του ΠΑΣΟΚ,μην τρώτε άδικα τις σάρκες και χαλάτε την ζαχαρένια σας. Επόμενος Δήμαρχος του Μοσχάτου, ή όποιουδήποτε άλλου μορφώματος μας προσφέρει η νεόκοπη κυβέρνηση ως μεταρρύθμιση και μητροπολιτικού δήμου θα είναι ο Βασίλης Σπανάκης.
    Νέος πολιτικός, μορφωμένος, επιτυχημένος κατά την προεδρία του στον ΗΣΑΠ έχει πολλά να προσφέρει και πολλές καινοτομίες να υλοποιήσει.Ειδικά τώρα που η αγαπημένη του Ντόρα παρελαύνει στην κούρσα διαδοχής δεν χάνει με τίποτα!! Οπότε μην αγχώνεστε αν είστε μέσα ή έξω από το μαντρί του Δημάρχου, αφού τόσα χρόνια αυτόν ψηφίζατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυνατα και ενοτικα ζητω ο Αντωνης Σαμαρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. VASILIS,ANTONIS,DIMITRIS, ANDREAS,THANASIS,ARIS,PANAGIOTIS,GIOTA,VASO,VASILIS ,ILIAS,MA PANO APO OLOYS O K O S T A S!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή