Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μεγάλη αύξηση στους φόρους ακινήτων και στο Μοσχάτο

Εκτίναξη φόρων μέχρι και 300% για πάνω από 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε βάθος τριετίας φέρνει το κυβερνητικό σχέδιο για σταδιακή εξομοίωση των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές και ένταξη στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των εκτός σχεδίων οικοπέδων και αγροτεμαχίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, εκτός από την κατοχή αλλαγές έρχονται και στις μεταβιβάσεις ακινήτων με αισθητή μείωση του φόρου για ακίνητα χαμηλής και μεσαίας αξίας και επιβολή αυξημένου κλιμακωτού συντελεστή για τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων σε ακριβές περιοχές

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι φορο-ανατροπές θα γίνουν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν το 2014.

Ειδικότερα το επόμενο έτος θα υπάρξει αισθητή αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών κατά 50% κατά μέσον όρο και το 2013 θα έρθει το δεύτερο κύμα αυξήσεων που θα εξομοιώσει τις τιμές της εφορίας με τις αγοραίες, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία ένα αυτόματο σύστημα αναπροσαρμογής των τιμών με βάση τις εξελίξεις στην αγορά.

Μαζί με την πρώτη δόση της αύξησης των αντικειμενικών τιμών θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και στη συνέχεια θα διευρυνθεί η βάση του ΦΑΠ με τη φορολόγηση και των εκτός σχεδίου πόλης ακινήτων.

Για το Μοσχάτο, η αύξηση των φόρων υπολογίζεται ότι θα φέρει αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα κυμαίνεται από 9 - 83%. Αυτό συμβαίνει καθώς οι αντικειμενικές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1.150 - 2.200€ (ανά τετραγωνικό μέτρο), ενώ οι τιμές τις αγοράς κυμαίνονται μεταξύ 2.100 - 2.400€.

Για να δείτε το πλήρες δημοσίευμα της εφημερίδας κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου