Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πρόβλημα με τα κουνούπια - Έγιναν ψεκασμοί σε Μοσχάτο - Ταύρο

Μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια έχει προκύψει αυτό το καλοκαίρι στους Δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής και ανάμεσα τους σε αυτόν του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Η μεγάλη ζέστη και η υψηλή υγρασία δημιουργούν τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των κουνουπιών, κάτι που όλοι βιώνουμε ιδιαίτερα από τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και μετά, ενώ η καθυστέρηση των ψεκασμών επέτεινε το πρόβλημα.

Η φετινή καθυστέρηση έχει να κάνει με την θέσπιση του Καλλικράτη, το πινγκ - πονγκ αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας και με το γεγονός ότι το οικονομικό πακέτο του ψεκασμού έπρεπε να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο.

Φυσικά, όλα αυτά τα γραφειοκρατικά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για τα κουνούπια και την ενόχληση από αυτά, ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου έγιναν ψεκασμοί από την Τετάρτη 10/8 έως και σήμερα 12/8, σε όλα τα φρεάτια των υπονόμων, στα οποία εστιάζεται το πρόβλημα και οι υπεύθυνοι αναμένουν σημαντική εξασθένιση των κρουσμάτων. Tο ποτάμι του Κηφισού οφείλει να το ψεκάσει η Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, επειδή κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ότι κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν έχει διαπιστωθεί είτε στο Μοσχάτο είτε στον Ταύρο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου