Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ευρυζωνικό ίντερνετ στο Μοσχάτο

Βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου δημοσίευση σχετικά με τα Wi-Fi Hot Spots στο Μοσχάτο και την αναδημοσιεύουμε. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε και εδώ.


Προώθηση Ευρυζωνικών Υπηρεσιών και Εφαρμογών με χρήση Wi-Fi Hot Spots, στον Δήμο Μοσχάτου.

Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας.


Βασικός στόχος της Ανάπτυξης Ευρυζωνικού Δικτύου Ασύρματης Πρόσβασης στο Δήμο Μοσχάτου, είναι η παροχή προηγμένων υπηρεσιών στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου.

Η υλοποίηση του δικτύου επιτρέπει την παροχή ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης προς τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου, ενώ η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και διαδραστικής επικοινωνίας συμβάλουν στην διείσδυση της Ευρυζωνικότητας ως έννοια αλλά και ως καθημερινή πρακτική.

Ο Δήμος Μοσχάτου δίνει την δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, της ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (internet) χωρίς κόστος. Έχουν επιλεγεί σημεία σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της πόλης μας, προκειμένου η σύνδεση στο διαδίκτυο να είναι εφικτή σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται ο χρήστης. Δυστυχώς δεν έχουμε -προς το παρόν- καλύψει όλη την έκταση του Δήμου μας. Σκοπός του έργου είναι να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στους χώρους συνάθροισης κοινού, αλλά ακόμα και στα ίδια τα σπίτια των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου.

Ο τρόπος σύνδεσης είναι πάρα πολύ απλός. Δεν έχει σημασία το λειτουργικό σύστημα που έχει ο κάθε χρήστης. Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια. Πρώτα από όλα πρέπει ο προσωπικός ηλεκτρονικός σας υπολογιστής να έχει ασύρματη κάρτα (εξωτερική ή εσωτερική) προκειμένου να μπορεί να "βλέπει" τα ασύρματα δίκτυα της περιοχής σας. Με λίγα λόγια λοιπόν, βρίσκοντας τα ασύρματα δίκτυα της περιοχής μας, κάνουμε σύνδεση στο "Moschato Hot Spot" (βασική προϋπόθεση να το "βλέπουμε"). Στην συνέχεια η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί. Ανοίγοντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης κι αν έχετε (internet explorer, mozilla firefox, κ.λ.π.), θα κατευθυνθείτε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου ("Καλώς Ήρθατε στο Δήμο Μοσχάτου, παρακαλώ συνδεθείτε"........). Εκεί θα πρέπει να πληκτρολογήσετε όνομα χρήστη (login.....) και κωδικό πρόσβασης (password......). Η λέξη που πληκτρολογείτε και στις δυο περιπτώσεις είναι η λέξη guest (επισκέπτης). Έτσι αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου του Δήμου, για χρονική διάρκεια 30 λεπτών.

Η λειτουργία του έργου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι δοκιμαστική - πειραματική, λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα και με την χαμηλότερη δυνατή ισχύ. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον υπεύθυνο πάροχο τηλεπικοινωνιών, τότε το έργο θα είναι σε πλήρη λειτουργία, με καλύτερη ταχύτητα, αλλά πάντα με την μικρότερη δυνατή ισχύ. Από την στιγμή που το έργο ολοκληρωθεί και μετά, θα μπορεί ο πολίτης - κάτοικος - επισκέπτης να ζητήσει κωδικούς πρόσβασης (μόνιμους) έτσι ώστε να του δοθεί το δικαίωμα της επισκεψιμότητας στο ασύρματο δίκτυο όλο το 24ωρο, χωρίς τον περιορισμό του μισάωρου.

Θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δίνοντάς σας περαιτέρω οδηγίες και τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση.

3 σχόλια:

  1. APO ANAKOINWSEIS KALA PANE.
    APO OUSIA TIPOTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wi-Fi Hot Spots, στον Δήμο Μοσχάτου.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ομως τα σημεία πρόσβασης,γιατι μυρίζει οτι θα υπαρχει καλύτερη πρόσβαση εκει που κατοικούν οι γνωστοι αγνωστοι, -φιλοι, Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι κλπ ,-και οι αθλοι το διαδιδουν στα καφε και στεκια του Μοσχατου με το γνωστο υφακι!!!! ψηφοθηρες, αν εχετε τα κοτσια καντε ΠΟΛΙΤΙΚΗ και αφηστε τις γελοιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 6/4/10 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ 5/11... ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή