Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ένωση με Νέο Φάληρο προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε χτες, 22/01, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με μοναδικό θέμα το σχέδιο Καλλικράτης, την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η εισήγηση του Δημάρχου της πόλης, Ταξιάρχη Παπαντώνη, που τονίζει ότι δέχεται το σχέδιο Καλλικράτης, ξεκαθαρίζει ότι το Μοσχάτο θα μπορούσε να μείνει μόνο του, σαν αυτόνομος Δήμος, αλλά καταλήγει με την πρόταση ένωσής του με το Νέο Φάληρο, το οποίο ανήκει στον Δήμο Πειραιά.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Σπανάκης, ζήτησε την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, για να αποφασίσουν οι κάτοικοι του Μοσχάτου αν θα ενωθεί ο Δήμος ή όχι.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", Αντώνης Λιβάνιος, αναρωτήθηκε αν η πρόταση για ένωση με το Ν. Φάληρο είναι η αρχή μιας πιθανής ένωσης με τον Πειραιά στο μέλλον, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης "Πολίτες Εν Δράσει", Νίκος Σελλάς, πρότεινε την καθιέρωση απλής αναλογικής, την εκλογή Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο και την συνέχιση της διαβούλευσης με τους κατοίκους παρόντες.

Κλείνοντας την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Ντερέκας, διαπίστωσε ότι η κουβέντα που έγινε ήταν σοβαρή και αντάξια της περίστασης. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα δεν πρόκειται να σταματήσει και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις.

4 σχόλια:

  1. το προσχεδιο <> οριζει οτι καθε νησιωτικη περιφερεια και δημος.Μπουρουμε να ξεκινησουμε το καναλι τησ πειραιως και ετσι βρεχομεθα γυρω γυρω απο νερο.αρα το μοσχατο και με το νομο να παραμεινει αυτονομο,αυτοχθονο και οτι αλλο σε ευατο για να μπορουν οι <>ΚΑΙ <>να ειναι υποψηφιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενωση με Ν.Φάληρο και Τζιτζιφιες!!! Η παραλία να έχει έναν δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή