Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Κλειδώνει το Μοσχάτο - Ταύρος

Τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, τον περίφημο πλέον Καλλικράτη, πληθαίνουν, καθώς πλησιάζουμε στην τελική ψήφιση του νόμου.

Σε όλα τα δημοσιεύματα το Μοσχάτο παρουσιάζεται ως δεδομένο ότι θα συνενωθεί με τον Ταύρο. Κανένα δημοσίευμα, εδώ και δύο μήνες περίπου, δεν αλλάζει αυτό το σενάριο. Αυτό επιβεβαιώνει και η Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Απογευματινή", η οποία παρουσιάζει τον νέο χάρτη (σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής σενάρια) όλης της Ελλάδας.

Σας παρουσιάζουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας για την Β' Αθηνών. Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Οι νέοι δήμοι του σχεδίου «Καλλικράτης»

Με «πόλεμο χαρακωμάτων» απειλούν οι δήμαρχοι τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι βασικές προτάσεις τους, τις οποίες του απέστειλαν την Παρασκευή, ανατρέποντας σημείο προς σημείο τις διατάξεις του προσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

Έτσι δεν αποκλείεται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβληθούν από αρχικοί υποστηρικτές του σχεδίου σε πολεμίους του.

Ήδη σε όλη τη χώρα, πολλοί δήμοι παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιμένοντας τη δημοσιοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Δήμαρχοι καταγγέλλουν, μέσω του τοπικού Τύπου, παρεμβάσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για «μαγειρέματα» διοικητικών ορίων των νέων δήμων και ορισμού της ιδιαίτερης πατρίδας τους ως έδρας του νέου δήμου, σε παράβαση των κριτηρίων που έθεσε το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην επαρχία, σε κομματικές συσκέψεις εκφράζουν την άποψη ότι μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, άρα και αναπτυξιακή προοπτική, το μόνο που θα κάνει είναι να συνενώσει τη μιζέρια και τα προβλήματα των μικρών δήμων σε ένα εκρηκτικό μείγμα, και τελικά τη «νύφη» θα την πληρώσουν οι δημότες-κάτοικοι.

Οι νέοι δήμοι, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, που ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες, με παρεμβάσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι οι εξής:

Β Αθήνας

1) Νέα Ερυθραία με την Κοινότητα Εκάλης
2) Κηφισιάς
3) Μελίσσια με Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
4) Βριλήσσια
5) Πεύκη και Λυκόβρυση
6) Μεταμόρφωση
7) Ηράκλειο
8) Μαρούσι
9) Χαλάνδρι
10) Φιλοθέη, Ψυχικό και Ν. Ψυχικό
11) Χολαργός και Παπάγου
12) Ζωγράφου
13) Βύρωνα
14) Καισαριανής
15) Ηλιούπολης
16) Αργυρούπολη, Ελληνικό
17) Γλυφάδα
18) Άλιμος
19) Π. Φάληρο
20) Ν. Σμύρνη
21) Αγ. Δημήτριος
22) Δάφνη και Υμηττός
23) Καλλιθέα
24) Μοσχάτο, Ταύρος
25) Αιγάλεω
26) Αγ. Βαρβάρα
27) Περιστέρι
28) Χαϊδάρι
29) Πετρούπολη
30) Ίλιον
31) Άγιοι Ανάργυροι
32) Καματερό
33) Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα
34) Ν. Ιωνία
35) Γαλάτσι

1 σχόλιο:

  1. το μοσχάτο θα παραμείνει μοσχάτο ή θα ονομαστεί ταύρος; ή τελοσπάντων πώσ θα αλλάξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή