Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Mr. X: Καθαρό προβάδισμα Ντερέκα σε Μοσχατιώτικη ψηφοφορία

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Καιρό έχουμε να τα πούμε, είναι η αλήθεια, και ο λόγος που αυτό συνέβη είναι ότι... δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο να σχολιάσω. Όχι ότι δεν συμβαίνουν πράγματα τα οποία μου τσιγκλάνε τα δάκτυλα για να γράψω, αλλά όσα συμβαίνουν δεν νομίζω ότι αφορούν εσάς, πρόκειται για καταστάσεις εσωτερικής και μόνο κατανάλωσης. Προτιμώ να γράψω κάτι που αφορά την κοινωνία του Μοσχάτου και όχι αποκλειστικά 5-10 άτομα.

Προχτές ολοκληρώθηκε σε Μοσχατιώτικο blog μια ψηφοφορία με ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο Δήμαρχο Μοσχάτου". Μπορεί το επίπεδο της αντιπαράθεσης στα σχόλια να είναι χαμηλό, αλλά τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι χρήσιμα και ξεκάθαρα:

Στο ερώτημα, λοιπόν, περί καταλληλότητας Δημάρχου, προηγείται ο Θανάσης Ντερέκας (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 35,6%. Ακολουθεί ο Βασίλης Σπανάκης (ΝΔ) με ποσοστό 24,9%. Στην 3η θέση εμφανίζεται ο Αντρέας Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ) με 19,9% και 4ος ο Άρης Κρεμμύδας (ΠΑΣΟΚ) με 10,7%. Αυτά είναι τα μεγάλα ποσοστά. Ακολουθούν οι κύριοι Μπούτσης (4,6%), Λιβάνιος (2%), Παπαντώνης (ο νυν Δήμαρχος - 0,7%), Σελλάς (0,1%). Την επιλογή "Άλλος" διάλεξε το 1,5% των ερωτηθέντων.

Κατανοώ ότι η δημοσκόπηση αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει όμως μια τάση, η οποία φάνηκε από την αρχή της ψηφοφορίας. Ο Ντερέκας προηγείται με πάνω από 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Σπανάκη και με 16 μονάδες από τον Ευθυμίου, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο κύριος εσωκομματικός του αντίπαλος. Το συμπέρασμα μπορεί να ήταν ακόμα πιο καθαρό αν μπορούσαν να ψηφίσουν και οι κάτοικοι του Ταύρου, στον οποίο ο Ντερέκας είναι πολύ δυνατός.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω κάποια πράγματα για την ψηφοφορία και το blog που την φιλοξένησε. Το επίπεδο του εν λόγω blog είναι, με αποκλειστική ευθύνη των διαχειριστών του, αίσχιστο. Οι ύβρεις και οι χυδαιολογίες αποτελούν ημερήσια διάταξη και εξαπολύονται προς όλους ανεξαιρέτως (ή σχεδόν ανεξαιρέτως, καθώς χτες φανέρωσαν την προτίμηση τους και ενδεχομένως την προέλευση τους). Γι' αυτό δεν πρόκειται να αναφέρω ποιο είναι αυτό το blog.

Όσον αφορά την ψηφοφορία, αυτά που σας παρουσίασα είναι τα πραγματικά αποτελέσματα, αυτά που είδα (και κράτησα με το πάτημα ενός κουμπιού) όταν η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε. Μετά, οι διαχειριστές του blog τα μαγείρεψαν, επειδή προφανώς δεν τους άρεσαν, τα μαγείρεψαν όπως ακριβώς ήθελαν. Δεν θα ασχοληθώ με αυτά καθώς αυτό μαγείρεμα στερείται αιτίας και εξήγησης. Τι θέλω να πω; Όλα τα blogs του πλανήτη χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα για ψηφοφορίες. Αυτό το πρόγραμμα δεν σου επιτρέπει να ψηφίσεις πολλές φορές από τον ίδιο υπολογιστή, ενώ δεν διαθέτει καμία επιλογή να αφαιρέσεις ψήφους. Οπότε ό,τι έχουν κάνει δεν έχει καμία τεκμηρίωση, παρά μόνο αυτό που οι ίδιοι θέλουν να παρουσιάσουν (άσχετα αν και στα μαγειρεμένα ποσοστά, η κατάταξη παραμένει ακριβώς η ίδια).

Εγώ θα μείνω στην ουσία και τα συμπεράσματα της ψηφοφορίας: Για πρώτη φορά καταγράφεται καθαρό προβάδισμα υποψήφιου.


Mr. X

12 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ!!!!!!!!
    ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ.
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΜΕ 65%.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΘΑΝΑΣΗ,ΑΝΤΡΕΑ,ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, καλα, ρώτα και κανέναν που ξέρει από ίντερνετ να σου πει πως σβύνονται ωραιότατα τα μπισκοτάκια και ξαναψηφίζεις όσο θες! Στο μπλοκ που αναφέρεις φαίνεται καθαρότατα ποιοι μαγείρεψαν τα αποτελέσματα! οι βιαστικές προεκλογικές ανακοινώσεις που στηρίζονται σε αέρα είναι τουλάχιστον λυπηρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι τόσο λυπηρό οι φερόμενοι ως υποψήφιοι να στέλνανε mail να αρνηθούν την συμμετοχή τους.
    Οι τάσεις είναι σαφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΕΚΑ.

    ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MA DEN TON THELEI O PAPANTWNHS RE PAIDIA.
    THELEI TON ANTREA.
    MHPWS H KOINWNIA DEN TAUTIZETAI PIA ME TA THELW TOY PAPANTWNH?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To potami pisw den gurna.
    To potami pisw den gurna.

    Me Ntereka Dhmarxo ki Arh Antidhmarxo
    to potami pisw den gurna!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά χρειάζονται κι ο Αντρέας με τον Αντώνη για ενα ισχυρό συνδυασμό και μια καλή διοίκηση.
    Μέχρι εκεί όμως.
    Οι υπόλοιποι στα σπίτια τους με μια τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΠΑΙΝΕ ΒΛΑΧΟ .....(ΓΙΟΥΤΣΟ)ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ
    ....ΟΛΕ.....ΟΛΕ....ΟΛΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    και απο διπλα μαζι κρεμμυδας και ευθυμιου (αν το επιθυμουν)και οποιοι χρειαζονται και νεοι (οχι μονο σε ηλικια αλλα κ σε ιδεες)
    ανανεση και οραμα.
    ενωμενοι πρεπει να παμε να ξεπερασουν καποιες διαφωνιες και να γινει εργο
    γιατι μονο ιντριγκα παραγεται τιποτα αλλο .
    αν χαθει ο δημος υπευθυνοι θαναι εκεινοι...
    και να σταματησουν να διχαζουν τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ki o Spanakhs kala phge.
    Polu ton upotimate kai tha thn pathsete.
    Toulaxiston ton Livanio ton katharise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ (Η ΑΛΛΙΩΣ ... BACK TO BASICS)

    ΑΝΑΞAΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POLL, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
    1. ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΤΟ POLL ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΣΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
    2. ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ POLL ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ‘Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΤΡΕΧΑΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ POLLS ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΩΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ POLL ΕΙΝΑΙ Ο «ΜΕΣΟΣ » ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΧΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΨΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ POLL.

    BACK TO BASIC ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POLL EXEI TH ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΤΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bgalte pali prasina tsirakia!!!les kai den exete xepoulhsei arketa to dhmo thelete ki allo e??bravo pshfiste tous na parei h topiki aytodoihkhsh ta sxoleia k na valei idiotes mesa!!!!!!!!!eeeeeeeereeeeeeeee pasokaaara!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή