Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Γκρεμίστηκε η ιστορική στοά Μιχαλοδημητράκη στο Μοσχάτο

Ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της οδού Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο ήταν η στοά του Μιχαλοδημητράκη (όπου κατέληγε στην οδό Κοντοζή παράλληλο δρόμο της Στρατηγού Μακρυγιάννη).

Η στοά δεν υπάρχει πια και οι μνήμες μένουν αναλλοίωτες στους κατοίκους της πόλης.

Πληροφορίες λένε ότι η συγκεκριμένη στοά που φιλοξενούσε και κάποια μικρά, αλλά γραφικά μαγαζάκια και θύμιζαν μία άλλη εποχή θα γίνει γκαράζ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα γραφικό σημείο του Μοσχάτου γκρεμίστηκε..




Κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πραγματικό μέγεθος. Πηγή του ρεπορτάζ και των φωτογραφιών: Μοσχάτο - Ταύρος Life

9 σχόλια:

  1. TI? GARAZ? APO POTE EXOUME PROVLIMA ME TO PARKING RE PAIDIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνετε! Απλά και μόνο για να ασκήσετε κριτική να πείτε ότι αυτή η βρομιά στο κέντρο του Μοσχάτου ήταν γραφική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego kontozi emena, den stenaxorieme pou feugei h stoa kai as einai veveo pos kapio kakogousto megathirio polikatikia tha gini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επρεπε να το εχει απαλοτριωσει ο δημος ωσ ιστορικο κεντρο του μοσχατου και να το αξιοποιησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορια αυτης της στοας ειναι μεγαλη.
    Υποδεχτηκε τα πετρινα χρονια που ακολουθησαν την Μικρασιατικη καταστροφη και φιλοξενησε πολλους προσφυγες. Αργοτερα, λειτουργησε σαν ενα σημερινο εμπορικο κεντρο.Εξυπηρετησε για πολλα χρονια τους Μοσχατιωτες. Μεσα σε αυτη τη στοα γεννηθηκαν σημαντικοι συμπολιτες μας. Ευτυχως που υπαρχουν ακομα οικογενειες στο Μοσχατο, οι οποιες κατοικουν απο πολυ παλια και εχουν μνημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο στον/στην Δ.Λ. Συγχαρητηρια. Ετσι ακριβως ειναι. Αυτη η στοα ηταν ιστορικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω τον\την Δ.Λ. Ευτυχως που υπαρχουν οι φιλοι σχολιαστες και μαθαινουμε την ιστορια του τοπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώραίο θα ήταν αυτή η ΣΤΟΑ να γίνει κάποιο μεγακτήριο, έτσι θα προσελκίσει κόσμο στο Μοσχάτο και ίσως και απο άλλους δήμους. Για πολλά χρόνια το Μοσχάτο έμενε πίσω στο να φτιαχτεί ένα μεγάλο εμπορικό (πιστεύω). Αυτο που τρέφει ένα δήμο απο ζωή είναι οι νεανικές παρέες, χτύζοντας λοιπόν, κάποια καταστήματα όπως, επώνυμες καφετέρειες, Goody's, etc. Θα τραβούσε την νεα γενιά στο Μοσχάτο και όχι στους γειτωνικούς δήμους. Έτσι αυξάνουμε την κίνηση των δημότων στο Μοσχάτο μας. Δεν γίνεται πάντα να μείνει πίσω όπως έκανε, καιρός είναι νομίζω να αρχίσουμε να μπένουμε στο κλίμα της αλλαγής και της νέας γενιάς και οι παλιότερες γενιές. Κοιτάζουμε και τι ΘΕΛΟΥΝ και οι μικροί, όχι μονο οι "μεγάλοι". Διότι εμείς είμαστε το μέλλον, όλοι είμαστε περαστικοί στην ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω…. Τι να το κάνουμε το εμπορικό και τις πολυκατοικίες? Με δουλεύετε? Αν έχει τα κότσια ο δήμος να το κάνει parking και να καταργήσει το παρκάρισμα σε όλη την Μακρυγιάννη. Να φτιάξει ποδηλατοδρόμου και να αναβαθμίσει λίγο την περιοχή. Δεν χρειάζεται να γίνουμε Καλλιθέα για να έρχεται ο κόσμος. Τα παιδιά έχουν πολλά μέρη να πάνε. Υπάρχουν πλατειες ,καφετέριες και όσο για μαγαζιά υπάρχουν για όλες τις ανάγκες μας. Δεν είναι ανάγκη να φέρουμε εμπορικά για κλείσουμε τελείως τα μαγαζιά με τα οποία μεγαλώσαμε. Ο σκοπός είναι να διατηρήσουμε την αξία της περιοχής μας όχι να την εκμηδενίσουμε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από χώρο ξεκούρασης , να κάνει ήσυχα την βόλτα του και να ξέχνα τα προβλήματα του. Τώρα δεν έχουμε ούτε καν σωστά πεζοδρόμια και για να περάσεις από την μια μεριά στην άλλη κάνεις ζικ ζακ στα παρκαρισμένα. Δεν το συζητώ για τα ποδήλατα…. απαγορευμένο άθλημα λόγο επικινδυνότητας είμαστε. ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή