Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μπάμπης Μπιλίνης: "Όχι" στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία

Ο αναγνώστης μας, Μπάμπης Μπιλίνης, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Φοίβος, μας απέστειλε το παρακάτω κείμενο:

Λεω όχι στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Σε όλους αυτούς τους σούπερ "ελληναράδες", που προσπαθούν να πατήσουν πάνω στην "πληροφορία" 'οτι κάποιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής στο Μοσχάτο μπορεί να γίνει ξενώνας μεταναστών, για να στήσουν ρατσιστικό σκηνικό στην πόλη μου λέω όχι.

Δεν θα πάρω μέρος στην σημερινή τους συγκέντρωση. γιατί μπορεί να θεωρώ ότι ο ξενώνας δεν πρέπει να γίνει στον Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, που έχει να διαχειριστεί και το ζήτημα των Ρομά μεταναστών στον Ταύρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστώ με ρατσιστικά ξεσπάσματα.

Δεν θα πάρω μέρος στην σημερινή τους συγκέντρωση, γιατί η ιστορία από την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση 1929-1930 μας δίδαξε, ότι είναι εύκολο να καταλήξουμε σε κοινωνικό κατακερματισμό,να κυνηγάμε οι Γερμανοί τους Εβραίους, οι Γερμανοί τους Έλληνές, οι Έλληνες τους Κομμουνιστές, οι Γερμανοί τους Γερμανούς και οι Έλληνες τους Έλληνες και να το πληρώσουμε όλοι με 70 εκατομμύρια νεκρούς.

Δεν θα πάρω μέρος στην σημερινή τους συγκέντρωση, γιατί θα είμαι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενάντια στις κυρίαρχες πολιτικές, που δημιουργούν και αναπαράγουν την κρίση, διεκδικώντας Αξιοπρέπεια.

18 σχόλια:

  1. an den uphrxe ratsismos twra 8a mas eixan faei zwntanous...............eksypnakhdes!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ θεμα δεν ειναι ο ρατσισμος, σημασια εχει τα ορια που θετει η κοινωνια και οι διαθεσιμες θεσεις εργασιας. Απαραδεκτο να επιτρεπετε σε μεταναστες να μενουν χωρις να το γωνριζει το κρατος (λαθρομεταναστες) αλλα και σε νομιμους μεταναστες που δεν εχουν δουλεια. Επισης απαραδεκτο σε μια χωρα με ανεργια 16% να συνεχιζουμε να δεχομαστε μεταναστες. Το προβλημα ειναι λογικο και απλο. Ολα τα υπολοιπα ειναι δηθεν ανθρωπιστικες κορωνες που ειναι ιδιαιτερα απανθρωπες με τον ημεδαπο πληθυσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος κύριε δεν έχει πρόβληα ρατσισμού και ξενοφοβίας, για τη ζωή και την (όποια του έχει μείνει) περιουσία του φοβάται... Το ότι η χώρα έχει γεμίσει - δεν θα εξετάσω για ποιο λόγο - με τα απόβράσματα και τους εγκληματίες της Αφρικής και της Αραβίας είναι ψέμμα ; Πιστεύετε ότι αν πχ η εγκληματικότητα συνδεόταν με ...τους Ροδίτες (ένα παράδειγμα δίνω) ο κόσμος δεν θα επιθυμούσε να μην εγκαταλείπουν το νησί τους ;;; Καλό είναι να μην είμαστε στα άκρα. Το ότι υπάρχουν καλοί (εξαιρετικοί) μετανάστες είναι γεγονός. Είναι όμως και γεγονός ότι η πλειοψηφία εγκατέλειψαν τη χώρα τους γιατί αν εκεί έκαναν αυτά που κάνουν εδώ, απλά θα τους έκοβαν τα χέρια...Όποιος έχει βλέψεις σε δικαιώματα καλό είναι να κάτσει και να πολεμήσει γι αυτά στον τόπο του για ένα καλύτερο αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H pio swsth diatypwsh panw sto thema!
    Gia autous sthn keratea me th xwmaterh, h sto kentro me tous metanastes den noiasthke "kanenas".(min eimai kai apolyth) Makria apo EMAS kai opou thelei as paei! Ellhnareeeeeeeees

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aυτά μας έχουν κάνει να φτάσουμε ώς εδώ!
    Οι προοδευτικότητα και η απερισκεψία
    πριν μιλήσουμε!
    Ακου "οχι στον ρατσισμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας προσκαλούμε να δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες που μόλις αναρτήθηκαν απο την "ρατσιστική" συγκέντρωση όπως άκομψα την χαρακτηρίζεται. Σας πληροφορούμε λοιπόν οτι ολοι οι σούπερ "ελληναράδες" είναι ΟΛΟΙ κάτοικοι, γονείς, παιδιά, αδέλφια και πανω απο ολα γείτονες των εν λόγω ξενοδοχείων πριν αυτά γίνουν ξενοδοχεία. Ο υπογράφων είμαι 48 χρόνια κάτοικος της οδού Αρκαδίου. Η δήθεν "πληροφορία" ειναι μια αλήθεια που δεν μπορεί κανείς πλέον να κρήψει. Το κάποιο ξενοδοχείο, είναι συγκεκριμένα και με ονόματα "ΦΟΙΒΟΣ", "ΑΛΜΑ", "ΛΑΚΗΣ". Η παρουσία σας πραγματικά δεν θα απέτρεπε το ρατσιστικό σκηνικό, αν πραγματικά αυτός ήταν ο σκοπός της εν λόγω συγκέντρωσης. Κάνεται όμως μέγιστο λάθος να βγάζετε εύκολα συμπεράσματα. Αν είσασταν κάτοικος με παιδιά προσχολικής ηλικίας, απαντήστε μας ειλικρινά, θα συνεχίζατε να στέλνατε τα παιδιά σας στους γειτονικούς βρεβονηπιακούς σταθμούς (Γ' κρατικός σταθμός Μοσχάτου & "Τα πρώτα χρόνια" ιδωτικός παιδικός σταθμός & "Ο Ηλίανθος" ιδωτικός παιδικός σταθμός.???? Ο τελευταίος μάλιστα μόλις 35 μέτρα στα αριστερά του ξεν."Φοιβος". Θεωρώ ασέβειά σας να μας χαρακτηρίζεται ρατσιστές, οταν στις γειτονιές μας έχουμε ήδη δεχθεί και αγκαλιάσει γείτονες, νοικάρηδες, οικογενειάρχες που ήρθαν απο την Αλβανία και τίς χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ. Είναι ολοι τους εδώ και σας περιμένουν να σας πουν την γνώμη τους για εμάς τους γείτονες τους, τους Σουπερ Ελληνάρες ρατσιστές. Σας προσκαλούμε να έρθεται να τους ρωτήσετε. Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε πισω απο ευφάνταστες επιστολές με δραματικά συμπεράσματα και υπονοούμενα για την ανωτερώτητα της φυλής μας...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Αν είστε και αισθάνεστε ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗΣ, ελάτε να αγωνιστήτε μαζί μας οπως κάνει ο Δήμαρχός μας και ολο το δημοτικό συμβούλιο που επάξια μας συμπαραστέκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα δειτε και στα αλλα αρθρα για αυτο το θεμα τα σχολια απο κατω και θα καταλαβετε για ποιον ρατσισμο μιλαει ο κ.Μπιλινης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. re ase tis gnostes karameles .ta idia kai ta idia mia zoh mas lete.sas barethike o kosmos.nai esy kai oi omoioi sou mas kanate ratsistes.partous spiti sou aqfou ise yperano.kai kalytera pou den hrthes sthn sygentrosh.atoma san kai sena den xreiazontai.ante gia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω βαθυζώνων άνασσα Περσίδων υπερτάτη
    μητερ η Ξέρξου γεραιά, χαίρε, Δαρείου γύναι
    ο χαιρετισμός του Αισχύλου στους Πέρσες (155-156) και
    και « esy kai oi omoioi sou mas kanate ratsistes
    partous spiti sou aqfou ise yperano» ο χαιρετισμός των χιλίων πατεράδων (Ρωμαίοι, Σκύθες, Βυζαντινοί, Ιλλύριοι, Αγγλοι, Γάλοι, Τούρκοι κι Αμερικανοί) γιου ante gia που το παίζει κληρονόμος και διαφεντευτής του.

    Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κάποιοι αγανάκτησαν στο Σύνταγμα -χάρηκα για την μεγάλη προσέλευση- και κάποιοι στο Μοσχάτο -ντράπηκα για την άγνοια και την λήθη της ιστορίας της γειτονιάς μας-

    Έλληνες και Μετανάστες θα έπρεπε να διαδηλώνουν μαζί ενάντια σ’ αυτούς που υπέγραψαν το Δουβλίνο 2 που εγκλωβίζει ανθρώπους και διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών της Ευρώπης,

    ενάντια σ’ αυτούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο και ξεπουλάνε αβέρτα τις ζωές μας, το κράτος πρόνοιας και δικαίου,

    ενάντια σ’ αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και ξεχνούν πως οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες (τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές πρόσφυγες έχτισαν, προσφυγόπουλα επάνδρωσαν τον Ολυμπιακό, προσφυγικά ήταν τα καλύβια στα πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου) κι οι γονιοί μας μετανάστες (οι δικοί μου στην Αυστραλία και με κάτι τέτοια σκεφτόμαστε να ξαναφύγουμε).
    Τι μεγαλύτερος πλούτος για το παιδί μου από τα παραμύθια της του παιδιού της διπλανής πόρτας, τις μυρωδιές της κατσαρόλας της αλλοδαπής γειτόνισσας, τα παιχνίδια και τα γέλια αλλοεθνών συμμαθητών τους, αλλά έτσι που το πάνε με τι προσόντα να κάνω παιδιά όταν πληρώνουμε ενοίκιο 500 ευρώ, η καλή μου ωρομίσθια με μπλοκάκι βγάζει δεν βγάζει 600 κι εγώ με δυο πτυχία εποχικός κι επισφαλής καρπαζοεισπράκτορας συνεισφέρω το κατά δύναμιν, δηλαδή μέρος της σύνταξης του πρόσφυγα παππού; Σας αφιερώνω δύο ταινίες κι ένα άρθρο του Γιάννη Η. Χάρη από την εφημερίδα τα ΝΕΑ
    http://erodotos.wordpress.com/2011/05/15/ellines-metanastes-toronto/
    http://www.dailymotion.com/video/xirx7e_yyyyyyyyyyyyyy-400-000-yyyyyyy
    Λαθραίοι, απειλητικοί και απόβλητοι
    Τα Νέα, 12 Φεβρουαρίου 2011
    Ευχαριστώ Ευτύχης Μπότσαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ....ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ......ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ....ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε μας σώζει τίποτα κ. Μπιλίνη.
    @ Ευτ,Μπότσαρη
    βάλσαμο τα γραφόμενα σου,σώζεις την "χαμένη τιμή των κατοίκων του Μοσχάτου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα εσεις οι "αντιρατσιστες" πραγματικα αρχιζετε και βγαζετε γελιο εχετε καταντησει γραφικοι το εχετε παρει χαμπαρι επιτελους?δηλαδη η συντριπτικη πληοψηφια του κοσμου ειναι χαζοι??ρατσιστες??δεν ειναι ο γυαλος στραβος εσεις στραβα αρμενιζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πα΄να λέτε...Τιμή μας που παραμένουμε άνθρωποι και όχι τυφλωμένα από το μίσος ανθρωποειδή κομμάτια της μάζας,που την πάει όπου θέλει ο πανικός της κρίσης κι οι δημοκόποι των καιρών.Να δούμε όταν γυρίσουν πάλι τα πράγματα,γιατί έτσι γίνεται ξανά και ξανά,που θα βρείτε μέρος να κρυφτείτε,παλιοτόμαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια κύριε Μπιλίνη και κύριε Μπότσαρη,που επώνυμα υποστηρίζετε το δικαίωμα να είμαστε Άνθρωποι!Συγχαρητήρια !
    Δεν είστε μόνοι στους αγώνες σας.
    Είμαστε πάρα πολλοί κι ας μην έχουμε μιλήσει ακόμα κι ας νομίζει ο ανώνυμος 2:46 ότι αυτός κι οι όμοιοί του είναι η πλειοψηφία.
    Ο κοσμάκης έχει θολώσει και δεν ξέρει τι του ξημερώνουνε αύριο και πάνω στην απελπισία του γίνεται βορά των επιτήδειων και παρασύρεται σε υστερίες και πανικούς.
    Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται αλλά αυτήν την φορά ας μην χαίρεται πολύ. Όσοι έχετε πάει στο Σύνταγμα που παρά την βροχή δυό μέρες τώρα γεμίζει από ενωμένους στην αγανάκτιση Έλληνες ξέρει πολύ καλά ότι είμαστε πολλοί,είμαστε οι περισσότεροι και είμαστε αποφασισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΕ ΜΠΙΛΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΣΩΠΑΚΗΣ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΙΒΟΣ.ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ,ΚΕ ΜΠΙΛΙΝΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ?ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΘΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓ ΚΩΝΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΝΤΡΟΠΗ .ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ....ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πλειοψηφίες και μειοψηφίες;Ναι,όντως. Πλειοψηφίες,λαός,κόσμος,ψηφοφόροι,πελάτες-αυτή είναι η τέλεια λέξη- πότε μπλε και πότε πράσινοι π ε λ ά τ ε ς !
    Με τι διαπλεκόμενα,με τι ρουσφέτια,γλειψίματα μίζες,απάτες,κουμπαριές,εκβιασμούς,υποσχέσεις,
    ανταλλάγματα,κομπίνες και όλα τα σχετικά τις διαμορφώνουν αυτές τις πλειοψηφίες οι "πάνω" κρατώντας για πάρτη τους τα αληθινά πλούτη και την εξουσία και τις αποτελούν οι "κάτω",
    υποτακτικοί έναντι πινακίου φακής,για μια θεσούλα κι ένα δάνειο,για μερικές πιστωτικές κάρτες,για λίγα αποφάγια από το μεγάλο φαγοπότι...
    Αλλά, πλειοψηφία!Η περιβόητη πλειοψηφία, που συντηρεί και νομιμοποιεί με το ωραίο παιχνίδι "εκλογές", μια ...μειοψηφία,εκείνη των ολίγων,που κυβερνά πραγματικά τον κόσμο!
    Η αλήθεια όμως δεν αρέσει,θέλει γνώση και θάρρος και η περίφημη "πλειοψηφία", εκπαιδεύτηκε να έχει μόνον άγνοια και θράσος.
    Και στα δύσκολα;Μα κοντά 70 χρόνια τώρα την έχουν μάθει το μάθημά της:λουφάζει η μεγάλη πλειοψηφίες,κρύβεται,προδίδει ως και τον συγγενή της,περιμένει όμως από την μειοψηφία κάθε συγκυρίας να μπει μπροστά και να την ξελασπώσει.
    Να την χαίρεσαι την μπλε ή την πράσινη πλειοψηφία σου 2:49,κράτα την καλά να μην σου φύγει.Κυβέρνησε καλά και τίμια η πλειοψηφία σου,όποια κι αν ήταν,κυβερνάει και τώρα, θα κυβερνήσει πάλι,μπορεί να σου πετάξουν κάποιο κόκκαλο και σένα,πού ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλα κοιτα εσυ τα θαυματα του κομμουνισμου κα μετα τα λεμε......διαβαστε και λιγο ιστορια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή