Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου εναντίον Αντιαπαγορευτικού 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου με ανακοίνωσή της τίθεται ενάντια στο Ανταπαγορευτικό Φεστιβάλ 2011 που πρόκειται να γίνει στον Ταύρο στις 6 και 7 Μαΐου.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑΥΡΟΥ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τη διοργάνωση του 7ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ της Αθήνας, στο Πάρκο Ηρώων στο Ταύρο.

Η Διοίκηση του δήμου πέρασε το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου στο Τοπικό Συμβούλιο, αποκρύπτοντας το περιεχόμενο και το σκοπό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαχωρίζει την θέση της από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Μας βρίσκει αντίθετους κάθε προσπάθεια προώθησης του διαχωρισμού των ναρκωτικών, σε σκληρά και «μαλακά», κάθε προσπάθεια υπεράσπισης της νομιμοποίησης των δήθεν «μαλακών» ναρκωτικών. Διαφωνούμε κάθετα με την προβολή της χρήσης της κάνναβης ως «ελεύθερη» επιλογή με σκοπό να σπρώξει τους νέους σε μια διαδικασία διεκδίκησης της δήθεν «επιλογής»τους.

Από το ίδιο το περιεχόμενο του φεστιβάλ γίνεται φανερό πως πρόκειται για προπαγάνδα προώθησης των ναρκωτικών και της ναρκωκουλτούρας.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Μοσχάτου και του Ταύρου να καταδικάσουν τη διοργάνωση του 7ου Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ, που διοργανώνεται από διάφορους ψευτο-οικολόγους, ΜΚΟ με τη στήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. Στόχο έχουν πρώτα απ’ όλα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ουσίες για να ζήσουν, έχουν ανάγκη να απολαύσουν την ουσία της ζωής. Στη νεολαία, ιδιαίτερα στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δεν λείπουν τα ναρκωτικά. Λείπουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, λείπουν οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Τους λείπουν δικαιώματα που πρέπει να διεκδικήσουν. Όλα αυτά, τους τα στερεί χρόνια τώρα η πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ
30/04/2011

7 σχόλια:

  1. Είστε ενάντια στα ναρκωτικά αλλά πείτε μας τι πίνετε εσείς και βγάζετε τέτοιες ανακοινώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή την ανακοίνωση σας την βρίσκω τουλάχιστον υποκριτική,θα σας κάνω μια ανάλυση για να καταλάβετε και εσείς αλλά και ο κόσμος.
    Καταρχήν ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων.
    Οπως αντιλαμβάνεστε ναρκωτικά δεν είναι μόνο οι ουσίες που προκαλούν απώλεια αισθήσεων. Είναι τα πάντα γύρω μας που η σημερινή κοινωνία (που εσείς στηρίζετε) δίνει απλόχερα στους πολίτες της ,την απώλεια αισθήσεων(απώλει αίσθησης ελευθερίας,απώλεια αίσθησης συνήδεισης,απώλεια αίσθησης αρχών,αξιών,απώλεια αίσθηση τάξης κ.τλ).
    Και για να μην παρεξηγούμαι λέω ότι εσείς στηρίζετε την κοινωνία γιατί συμετέχετε στην πολιτική σκηνή,διεκδικώντας την εξουσία μέσα από την σημερινή "κοινοβουλευτική δημοκρατία" την όποία γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι μόνο δημοκρατία δεν είναι. Τα κομμουνιστικά κόμματα πάντα ήταν επαναστατικά κόμματα και ενώ η χώρα διανύει περίοδο πολιτικής κρίσης εσείς αντί να ξεσηκώνετε τον κόσμο πρός την επανάσταση (όπως αρμόζει σε ένα κομμουνιστικό κόμα)συγοντάρετε την "κοινοβουλευτική δημοκρατία" ως ένα γνήσιο κρατικοδίαιτο κόμμα.
    Γι΄αυτό η κοινωνία σας γυρνάει την πλάτη.
    Γιατί είστε ένα με το υπάρχον σύστημα.
    Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως περιγράφετε στην ανακοίνωση σας κερδίζονται με αγώνες, με επανάσταση και όχι με ανακοίνώσεις,όχι στα λόγια δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λέει το ΚΚΕ! Ένας ΟΝΝΕΔίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορίες
    Τι σχέση έχει η νάρκωση που κάνει ο γιατρός στον ασθενή με τη διαρκή νάρκωση που προσφέρουν τα ναρκωτικά, είτε μαλακά είτε σκληρά, στους χρήστες;
    Επαναστάτης είναι αυτός που κάτω από την επήρεια ουσιών, σπάει καταστήματα, καίει αυτοκίνητα, ανατρέποντας – κατά τη γνώμη του – το σύστημα;
    Και μια και πραγματικά ζούμε σε μια κοινωνία που επιδιώκει να κρατά τους πολίτες σε μια διαρκή νάρκωση, με τον έλεγχο των συνειδήσεων από τα Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο, θα γίνουμε επαναστάτες κάνοντας χρήση ουσιών;
    Δεν είμαι οπαδός ή ψηφοφόρος του ΚΚΕ, πίστεψα κάποτε ότι η χρήση υποκατάστατων, όπως η μεθαδόνη, θα’χαν αποτέλεσμα,(κάτι που από την ιστορία απομυθοποιήθηκε πλήρως) αλλά φίλε επαναστάτη 4:53 προτιμώ την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας που ζω, την αυταπάτη της ελευθερίας που βιώνω, από τον ψεύτικο «ελεύθερο» κόσμο των ναρκωτικών. Προτιμώ τη μιζέρια της διαχείρισης του συστήματος από την απατηλή ματαιοδοξία μιας ανύπαρκτης – μαστουρωμένης – ψευτοελευθερίας, που σε τελική ανάλυση χτίζεται στην πλάτη και το σβέρκο του διπλανού μου.
    *Η εισήγηση και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Ταύρου δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που τελικά διοργανώνεται. Ή τελικά τοπικό και δημοτικό συμβούλιο δεν ήξεραν τι έκαναν ή μας δούλευαν κανονικά. Κύριε Καραφωτιά έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοινώνετε,καλείτε,συμβουλεύετε,μπλα μπλα μπλα κάνετε και καμιά κομματική παρέλαση κι έκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος.Μπράβο,μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την στήριξη του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου και του Τοπικού Συμβουλίου Ταύρου.( H αποφαση ηταν ομοφωνη. Απλως αργησε να ερθει η «γραμμη». Εννοειτε απο «αριστερα» και (ακρα) δεξιά).
    Και ενα αποσπασμα απο την διοργανωση του φεστιβαλ...
    «Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 320 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος - http://cannabis.wikia.com/wiki/Global_Marijuana_March_2011_map) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.
    Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.
    Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…
    Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών και τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενάντια στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, την ύπνωση, την πολυτοξικομανία την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής…
    Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.
    Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις αντί για την ποινικοποίηση των χρηστών. Για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές με βάση την τοξικότητά τους.»
    Οι σ. του ΚΚΕ ειναι ευπροσδεκτοι να χρησιμοποιησουν το Παρκο και να προβαλλουν τις αποψεις τους για τον πολιτισμο τις «ουσιες» και την «αγωνιστικη διαπεδαγωγηση της νεολαιας» (Γρηγορη Φαρακου, εκδοσεις Συγχρονη Εποχη) ωστε να ανακτησουμε τον δημοσιο χωρο και να τον κατοχυρωσουμε ως χωρο αναψυχης και εκφρασης ολων των πολιτων και ολων των αποψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα σχολιάσω ούτε το συντηριτισμό ούτε τη μισαλλοδοξία του ΚΚΕ, αυτά είναι γνωστά. Δεν θα πάρω θέση στο ζήτημα του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά ούτε στη νομομοποίηση της κάνναβης.
    Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής: Για να επιτρέψουμε σε κάποιον να υποστηρίξει και να διαδώσει τις απόψεις του πρέπει να συμφωνούμε μαζί του; Ο Βολταίρος είχε πει "δε συμφωνώ με αυτό που λες αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να μπορείς να το λες".
    Για σκεφτείτε ρε παιδιά να πάει το ΚΚΕ να ζητήσει ένα χώρο για να κάνει το φεστιβάλ του και να του πούνε "Δεν σου δίνουμε το χώρο γιατί διαφωνούμε με αυτά που υποστηρίζεις και τα θεωρούμε βλαπτικά για την κοινωνία". Θα τους έπερνε ο διάολος. "Φιμώνουν το ΚΚΕ" "Λογοκρίνουν το ΚΚΕ" θα φωνάζατε. Και καλά θα κάνατε. Όμως τώρα γιατί εσείς θέλετε να φιμώσετε και να λογοκρίνετε μια φωνή με την οποία δεν συμφωνείτε;
    Και η ειρωνία είναι το κάνατε τοιχοκολλώντας χαρτιά στις 3 Μαίου που είναι η παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή