Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

20ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου - Όλο το πρόγραμμα

Το 20ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου θα διεξαχθεί στο διάστημα 8 Μαΐου - 8 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Νίκος Τεμπονέρας στον Ταύρο.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 19:30.

Στο φυλλάδιο που κυκλοφορεί με το πρόγραμμα φιλόξενείται επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, που αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος μας θέλοντας να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών όλων των βαθμίδων για δημιουργία, σε όποια μορφή και αν αυτή εκφράζεται, διοργανώνει και φέτος το 20ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Με την συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός με την συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου Ταύρου, το Μαθητικό Φεστιβάλ του 2011 ενώνει τους μαθητές Μοσχάτου-Ταύρου σε μια συλλογική προσπάθεια και πρωτοβουλία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καλλιτεχνικά προγράμματα των δήμων, δίνοντας στα παιδιά το δικαίωμα να πρωταγωνιστήσουν σε μια σειρά από γνωστά θεατρικά έργα, να παρουσιάσουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, να δώσουν συναυλίες, να δείξουν τις εικαστικές τους προτιμήσεις.

Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι επίσης απόρροια της δημιουργικής δουλειάς των καθηγητών που δεν διστάζουν να βάλουν την τέχνη στη ζωή των μαθητών, αλλά και της υποστήριξης και της συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τους φορείς του Δήμου μας.

Πρόθεση μας είναι να ενισχύσουμε όλες αυτές τις προσπάθειες, να σταθούμε δίπλα σε κάθε δημιουργική έκφραση των παιδιών και μιλώντας για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ να μιλάμε για την ελευθερία της επιλογής των μαθητών, για την παρουσίαση της δουλειάς τους, για την απόδειξη ότι οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα πράττοντας, παρά ακούγοντας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου
Ανδρέας Ευθυμίου

Το Μοσχάτο Live! θα ενημερώνει καθημερινά για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Όσοι ενδιαφέρονται να το έχουν από τώρα, ας κάνουν κλικ στην παρακάτω εικόνα για να το δουν σε πλήρες μέγεθος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου