Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Ξενώνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου στην χθεσινή (24/5) του συνεδρίαση ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την φημολογούμενη εγκατάσταση Ξενώνα Μεταναστών στο ξενοδοχείο Φοίβος:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Τα τελευταία γεγονότα σε χώρες στη Β. Αφρική, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Πακιστάν και αλλού, δημιούργησαν μεταναστευτικό ρεύμα πληθυσμού και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα ως πύλη διέλευσης στην Ευρώπη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου είναι αντίθετο στη δημιουργία χώρων εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή του όπως σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου (ΦΟΙΒΟΣ κλπ.) ή στο κέντρο μεταγωγών Ταύρου και στο στρατόπεδο του ΡΟΥΦ.

Λέμε ΟΧΙ στη γκετοποίηση των μεταναστών γιατί σε περιόδους κρίσης παράγουν βία και εγκληματικότητα. Προτείνουμε ομαλή κοινωνική ένταξη. Χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και σεβασμό στο δικαίωμα της θρησκείας. Για όσους ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Δουβλίνου για να δοθεί έτσι η δυνατότητα ύστερα από την καταγραφή τους να προωθηθούν όσοι θέλουν στις βόρειες, πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος θεωρούμε ότι τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές, και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας προς οποιονδήποτε και από όπου και να προέρχεται.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Θανάση πόσα θες να μας τρελάνεις? Εσύ γυρνάς παντού και μιλάς για ανυπόστατες φήμες κατηγορόντας τον Δήμαρχο που βιάστηκε να απαντήσει.Σε τέτοια ευαίσθητα θέματα δεν χωράει μικροπολιτική και εσωκομματική αντιπολίτευση. Τώρα πάλι πείσθηκες φαίνεται και υπογράφεις μια ανακοίνωση που αφορά "τις φήμες"... Ελεος με τις κωλοτούμπες πια.
    Ο Κρεμμύδας μηπως ξέρει κανείς που είναι? Γιατί τηρεί αποστάσεις? Γιατί είναι εξαφανισμένος? Φίλε Αρη παράτα τα νωρίς.Ασε στο πόδι σου και επίσημα - γιατί ανεπίσημα όλοι το ξέρουν - τον Μελίστα η τον Ζώταλη που έχουν και πολιτική άποψη. Οχι τίποτε άλλο αλλά για την υστεροφημία σου έναντι του 20% που σε εμπιστεύτηκε και το έχεις γραμμένο χειρότερα και από του Σπανάκη το εκλογικό πελατολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή