Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Μια από τις λίγες που θα παραμείνουν ενεργές, η Εφορία Μοσχάτου

«Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στις εφορίες της χώρας, σε μια προσπάθεια να περικοπούν οι δαπάνες και να παραμείνουν ενεργές μόνο εφορίες που συλλέγουν έσοδα. Μια από τις μόλις 20 στην Αθήνα που θα παραμείνουν ενεργές θα είναι και αυτή του Μοσχάτου. Αναλυτικά, από το madata.gr:

Στη θέσπιση «Καλλικράτη» και στις εφορίες προχωρά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που έλαβε προ ημερών στα χέρια του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν 213 εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αρκετές από αυτές δεν παράγουν ικανοποιητικό έργο και θα ήταν προτιμότερο να κατεβάσουν ρολά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο σύνολο των περσινών εσόδων, που ανήλθαν σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 22,7 δισ. (τουτέστιν το 63%) εισπράχθηκαν από είκοσι εφορίες επί συνόλου 288!

Με το νέο οργανόγραμμα, που θα ισχύσει πλήρως μέχρι τα τέλη του 2012, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες δεν θα ξεπερνούν τις εβδομήντα πέντε. Στην Αθήνα θα μείνουν μόλις είκοσι εφορίες, έξι θα έχει η Θεσσαλονίκη και από μία όλες οι πρωτεύουσες των νομών!

Μάλιστα θα υπάρχει και μια εφορία που θα έχει την ευθύνη των 1.000 πλουσιότερων φορολογουμένων και επιχειρήσεων της χώρας, ενώ 2.000 υπάλληλοι εφοριών θα μεταφερθούν στα τμήματα ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων εξ αποστάσεως.

Πολλές εφορίες της χώρας δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα «απλώς και μόνο για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα, και όχι για να λειτουργήσει αποδοτικότερα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός», όπως αναφέρεται και στο πόρισμα της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης των Φορολογικών Υπηρεσιών που παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Με τον νέο «Καλλικράτη» στην Αττική θα λειτουργούν οι εξής εφορίες: 1η Αττικής στην Ελευσίνα, 2η Παλλήνη, 3η Κηφισιά, 4η Αιγάλεω, 5η Μοσχάτο, 6η Ηλιούπολη, 7η Αγίους Αναργύρους, 8η Αθήνας ΙΒ’, 9η Χαλάνδρι, 10η Περιστέρι Β’, 11η Νέο Ηράκλειο, 12η Πειραιά Ε’, 13η Νέα Σμύρνη, 14η Αθήνα ΙΖ’, 15η Αθήνα ΙΘ’, 16η Εξωτερικού, 17η Αθήνα Κ’, 18η Αθήνα Α’ (Α’, Β’, Γ’), 19η Αττικής (οι ΦΑΒΕ και ΦΑΕΕ) και 20ή θα είναι η ΔΟΥ πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου