Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Καταγγελία της Μεσοποταμίας για τον βανδαλισμό του Σπιτιού της

Η Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου Μεσοποταμία, απέστειλε ανακοίνωση - καταγγελία σχετικά με τον πρόσφατο βανδαλισμό του Σπιτιού της από εθνικιστές, πιθανότατα:

Κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία»
Ανακοίνωση- Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το "Σπίτι της Μεσοποταμίας» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26ης Απριλίου. Άγνωστοι έκλεψαν το πανό του κήπου που έγραφε « οι πολίτες οργανώνονται, αντιστέκονται, προτείνουν, νικούν. Αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε; Μεσοποταμία» και έγραψαν στους τοίχους με σπρέι υβριστικά και εθνικιστικά – ακροδεξιά συνθήματα και σύμβολα.

Η Μεσοποταμία είναι γνωστή στην κοινωνία του Μοσχάτου για το γόνιμο έργο της από το 2004 έως σήμερα (με παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική κρίση και τον καταστροφικό ρόλο του ΔΝΤ, για την συμμετοχή της στον αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, με εκδηλώσεις κατά του πολέμου, με υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν – ένα καράβι για τη Γάζα- με υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και ιδιαίτερα της παραλίας του Μοσχάτου, λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης, δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, μαθήματα φωτογραφίας, Λέσχη ανάγνωσης, πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, κ.ά.). Οι εκδηλώσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Δεν έχουμε κομματική ή οικονομική εξάρτηση από κανένα και όλες οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς και ανοιχτές στους πάντες.

Θεωρούμε ότι η σκοταδιστική επίθεση κατά της Μεσοποταμίας είναι επίθεση εναντίον όλων μας και εντάσσεται στην γενικότερη αύξηση των αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν και στην πόλη μας. Θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αμοιβαίας κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στην γενικευμένη λιτότητα εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν κάμπτουν στο ελάχιστο την θέλησή μας για ανοικτή δημοκρατική δράση. Είμαστε υπερήφανοι/ες για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές παρεμβάσεις μας τόσο σε τοπικά όσο και σε γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα

2-5-2011
Η Γραμματεία της Μεσοποταμίας

13 σχόλια:

  1. euxome na exoun tin idia evesthisia an tous grapsoun tipota anarxokoumounia h akoma tipota volemena pasokia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον αυτός ο 4:49 δεν ξέρει ελληνικά για
    να σχολιάζει με greeklish. Όσο για τα
    "αναρχοκουμούνια" τι να πω. Μαύρο σκοτάδι.
    Μάλλον κάποιος "εθνικιστής" είναι, αλλά
    από άλλο έθνος. Δηλαδή ο βανδαλισμός δεν
    σε πείραξε, η ανακοίνωση ήταν η ενόχλησή
    σου φιλαράκι? Μήπως ήσουν από τα καλόπαιδα
    με το περίσσιο θάρρος? Εμείς την ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
    την έχουμε ΚΑΜΑΡΙ στην γειτονιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέξη και αυτό το "αναρχοκομμούνια". Δεν ξέρετε και τι σας γίνεται όσοι χρησιμοποιείται αυτό τον όρο - κατάλοιπο της χούντας. Άντε να το εξηγήσουμε.

    Οι κομμουνιστές δεν γουστάρουν να βλέπουν τους αναρχικούς και οι αναρχικοί δεν γουστάρουν να βλέπουν τους κομμουνιστές. Άρα ο όρος πέθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν καιγαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μοσχάτο η Μεσοποταμια που ήταν; Τότε γιατί δε βγήκε να καταγγείλει το κοκκινομαυρο φασισμό; Τώρα όμως είναι αλλιώς που ο φασισμός έφτασε στη πόρτα της! Και για το πόσο ανεξάρτητοι είστε αρκεί να δούμε ποια επιφανή μέλη σας συμμετέχουν ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aλήθεια τι μας λέει ο κ. ανώνυμος παραπάνω; Πότε κάψαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο Μοσχάτο και δεν το πληροφορηθήκαμε;;

    Και επειδή οι "ανώνυμοι" με την ωραία φρασεολογία (αλήθεια που θυμήθηκαν τα "αναρχοκουμμούνια") είναι προφανώς από τα φασιστάκια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ας πληροφορηθούν, διότι προφανώς προέρχονται από άλλες γειτονιές ότι στο Μοσχάτο ουδέποτε είχαν απήχηση τέτοιες ενέργειες. Συνεπώς ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν το κλίμα και την "τέφρα" από τον Αγιο Παντελεήμονα, διότι αδίκως κοπιάζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψαρά εγώ είμαι ο 5:55 δεν είμαι φασιστακι και εσύ μάλλον ζεις εκτός τόπου και χρόνου αν δεν γνωρίζεις ότι έχουν σπάσει κάψει πάμπολες φορές τα γραφεία των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Μοσχατό! Αλλά μάλλον θα ήταν τίποτα φίλοι σου κουκουλοφόροι υμνητές της τυφλής βίας και της κοκκινόμαυρης τρομοκρατίας! Να θυμάσαι όμως φιλαράκο ότι όταν θελουμε να απαλαγουμε από τη βία της εξουσίας πρέπει να απαλαγουμε και απο την εξουσία της βίας! Την επόμενη φορά λοιπόν να έχεις το θάρρος να θυμηθεις τι έκαναν οι αλήτες στα τοπικά γραφεία 2 νόμιμων κομμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κύριος ψαράς είναι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, και επαγγελματίας υποστηρικτής (δικηγόρος) κουκουλοφόρων οπότε που να έχει ακούσει για καμένα γράφεια τοπικών απο αναρχοκουμμουνια; Εσείς κύριε Ψαρά προφανώς και δεν είστε αναρχοκουμουνι και οποίος το υποστηρίζει είναι απλώς γραφικός! Είστε τυπικός μεγαλοαστος με αριστερό μυαλό και δεξιά τσέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα τα παραπάνω και η απόλυτη απουσία ήθους στον διάλογο-αν μπορεί να αποκαλέσει διάλογο κάποιος αυτό το αίσχος-αποδεικνύει την συνολική πολιτική κατάντια στην οποία έχει οδηγηθεί ο ελληνικός λαός.
    Μια βόλτα στα ξενοίκιαστα μαγαζιά της Μακρυγιάννη,μια ματιά στο περιεχόμενο των καλαθιών στα σουπερμάρκετ ή στην λαϊκή,ένα προσεκτικώτερο άκουσμα του τι λέει και πώς δοκιμάζεται ο κόσμος, πνιγμένος στα έξοδα και ωθούμενος σε μια ακόμα θυσία στον βωμό των πλούσιων αυτού του κόσμου θα σας έκανε,ίσως,να μπορέσετε να δείτε μισό εκατοστό πιο πέρα από την κομματική σας μύτη αυτό που θα έπρεπε να σας ενώνει,αυτό που είναι ο κοινός εχθρός...Αλλά εσείς προτιμάτε να είστε ραγιάδες.Κομματικοί και υποταγμένοι ραγιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Μεσοποταμία δεν είναι κομματικός προθάλαμος κανενός.Είναι μια ανεξάρτητη τοπική συλλογικότητα, μια κίνηση πολιτών ανοιχτή σε όλους.Το μόνο που "απαιτείται" για να ασχοληθεί κάποιος με τις δραστηριότητές της είναι μια στοιχειώδης νοημοσύνη.Απλά λοιπόν επειδή τα φασιστόμουτρα και οι κοινοβουλευτικές παραλλαγές τους,οι ξεφτίλες του ΛΑΟΣ,δεν διαθέτουν καμία νοημοσύνη παρά κάτι λίγο περισσότερο από εκείνην του αυστραλοπιθήκου αδυνατούν να καταλάβουν και να συζητήσουν πολιτισμένα για ο,τιδήποτε.Και μάλιστα τελειώνουν τα ψωμιά τους και τα ψέμματά τους,ο κόσμος που παρασύρθηκε επειδή το παίζανε πατριώτες,έχει καταλάβει ότι είναι οι χειρότεροι αλήτες γιατί και φράγκα έχουν και συμφωνούν με την πολιτική του ΔΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ,ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΣΑΝ ΦΛΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΓΓΛΕΖΟΥΣ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΤΑΓΟΙ,ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Re,ta grafia toy pasok ta kapsane moni tous gia na paroyn epidotisi taxa gia kainourgia kai na fane ta lefta,xaxaxaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα εξεγερμένα δεκαπεντάχρονα που καταδικάζουν με αγοραίες εκφράσεις τον εμπρησμό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μοσχάτο αν πράγματι ήταν κατά της βίας θα έπρεπε να καταδικάσουν και τις αστυνομικές επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς, και τις άδικες συλλήψεις και δίκες, και όλα εκείνα τα βίαια μέτρα, με κορυφαίο την οικονομική κατάκτηση της χώρας μαςαπό τη Τρόικα και το ΔΝΤ. Κουγλάρισα να βρω ποιοι και πότε έκαψαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μοσχάτο και δεν βρήκα τίποτα!!

    «Αυτοί μπερδεύουνε τη βία με τη δύναμη
    την αλητεία με τη μιζέρια.
    Αυτοί μπερδεύουνε τη βία με τη δύναμη
    αυτό είναι τρέλα» που λέει και το τραγουδάκι

    Αν υπάρχει ιστορικό δωσιλογισμού στην οικογένεια το παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει πρόβλημα διασποράς δηλητηριωδών αερίων. Ο παππούς μετέτρεψε την κουκούλα του συνεργάτη των Γερμανών σε καβουράκι μπασκίνα των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γιος συνέχισε στα μουλωχτά την καριέρα της αντιπαροχής, ο πατριδοκάπηλος εγγονός άνεργος, άεργος και βαλάκας πουλάει αξίες χούντας και προσφεύγει άμεσα στην ανοιχτή βία, σχολιάζει με greeklish και ανασύρει από τον σκουπιδοτενεκέ του Ταγματαλήτη παππού τον όρο anarxokoumounia.
    Οι γηγενείς Μοσχατιώτες καταδικάζουμε απερίφραστα την φασιστική επίθεση και τον βανδαλισμό και στηρίζουμε την Μεσοποταμία
    Δακρύζων,
    Καραϊσκάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ‘‘Καλέ μου άνθρωπε, ξέρεις από Ιστορία’’;

    Καλή σας μέρα, η Τρόικα και το ΔΝΤ μ’ έχουν κάνει να τρέχω σαν τον Βέγγο, η αναδουλειά μ’ έκανε χάκερ, η προδοσία των κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο σημαιοφόρο μαύρης παντιέρας κι εκείνοι που κλέψανε το μέλλον των παιδιών μου θα με κάνουν μπουρλοτιέρη. Αντί να πάω για δουλειά σήμερα κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή. Πρώτα κοίταξα τις Χρυσές Αγγελίες Too Old To Rocknroll : Too Young To Die - Jethro Tull…. “ΜΩΡΗ ΦΥΣΗ, ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ;
    ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ. ’’ Άρχισα να θρηνώ τον Βέγγο σα να έχασα έναν παλιό, καλό μου φίλο,
    ‘‘Mακελεύουν τη ζωή μου Θανάση.’’
    ‘‘Τι ώρα είναι , καλέ μου άνθρωπε; ’’
    ‘‘Η Ελλάδα πεθαίνει Θανάση. Έκανε τον κύκλο της. ’’
    ‘‘Αν είναι να πεθάνει, να το κάνει γρήγορα, γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο."

    Αν κάτι στολίζει την γειτονιά μας, αν κάτι μας κάνει περήφανους σαν ανθρώπους είναι η ‘‘Μεσοποταμία’’ στέλνω μια πολύ αγαπημένη μου σκηνή από το ‘‘Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας’’ αφιερωμένη εξαιρετικά σ’ εκείνους που δεν πέρασαν όσα περάσαμε εμείς ‘‘της μεταπολίτευσης η χαμένη γενιά’’

    http://www.youtube.com/watch?v=PfyanQKBBR4

    Μπορεί ο Θανάσης Βέγγος στα δέκα του το 1937 επί δικτατορίας Μεταξά να ήταν μέλος της ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μοσχάτου - Αγ. Ι. Ρέντη, η Μακρόνησος ήταν το Πανεπιστήμιο του. Και εγώ στα δέκα μου επί δικτατορίας Καραβανάδων εικονίζομαι σε φωτογραφία του κατηχητικού κύριοι του moschato-live αλλά δεν είναι το κατηχητικό εκείνο που μ’εκανε τίμιο άνθρωπο, την πρώτη χυδαιότητα που άκουσα στη ζωή μου ήταν από τον νεωκόρο της Αγιάς Σωτήρας, -μου είχε βάλει ένα εξάρι ξεγυρισμένο στην Ιστορία η κυρία Περαντινού και φοβόμουνα να πάω σπίτι, είχα καταφύγει στην εκκλησία κι έκλαιγα, με πλησιάζει το μορμολύκειο με χαϊδεύει στο κεφάλι και μου λέει ‘‘Σε σπάσανε; ’’ Τώρα φαλακρός μαθητής πληροφορικής του ΟΑΕΔ να κόβω λάσπη μόλις ακούσω Παπαροκάδες και να εξοργίζομαι με φασιστοειδείς απόψεις νοσταλγών του Πατακού.
    Πατάξου τρωκτικό… Πίσω μου σ’ έχω Σατανά, άρχισα να μιλάω κι εγώ σαν χουλιγκάνος…. Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη από καταχώριση στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου Εις μνήμην. Με ετικέτα: Θανάσης Βέγγος.
    «Ο πατέρας του Θ.Β., Βασίλειος Βέγγος ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και στην Κατοχή, σαν μέλος του ΕΛΑΣ έλαβε μέρος στην περίφημη μάχη της Ηλεκτρικής (δηλαδή του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, που οι Γερμανοί ήθελαν να ανατινάξουν όταν έφευγαν τον Οκτώβριο του 1944 από την Ελλάδα).
    Η μοίρα το ‘φερε, και σε αυτό το ίδιο το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν που γυρίστηκε η αντιφασιστική ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη, το “Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση’’).»

    Ο Αντώνης ο Βαρκάρης ο Σερέτης ένας από τους Φαλακρούς Πράκτορες Θου-Βου της Μεσοποταμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή