Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τι έγινε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

Όπως γράψαμε νωρίτερα, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου συνεδρίασε χτες, παρουσία δεκάδων κατοίκων (ίσως η πιο πολυπληθής συνεδρίαση συμβουλίου, ύστερα από το θέμα της Παραλίας, πριν δύο χρόνια), του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Φυσικά, το θέμα που "κέντριζε" το ενδιαφέρον ήταν η φημολογούμενη δημιουργία Ξενώνα Μεταναστών στο Μοσχάτο, θέμα που πρώτο το Μοσχάτο Live! αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είπε πως ο Δήμος ακολουθεί όλες τις νόμιμες οδούς για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως τις άδειες για τα ξενοδοχεία και πιθανές αλλαγές στην χρήση τους τις δίνει ο ΕΟΤ. Αποκάλυψε πως το οίκημα έχει ενοικιασθεί από μια κοινωνική λειτουργό για 12+4 χρόνια και πως δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα ποια θα είναι η χρήση του. Μένοντας στο κλίμα της προ ημερών επιστολής του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη με την δημιουργία του Ξενώνα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Απόστολος Σιώκας, προχώρησε στην ανάγνωση της εισήγησής του για το θέμα ενώ στη συνέχεια τόνισε πως θα δηλώσει παρών σε μελλοντικές ειρηνικές εκδηλώσεις των κατοίκων, πρώτα με την ιδιότητα του κατοίκου, παρά με αυτήν του Προέδρου και ότι από κοινού θα δράσουν ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Μοσχάτου. Tέλος, τόνισε ότι σε αυτές κινήσεις, οι κάτοικοι του Μοσχάτου πρέπει να είναι ενωμένοι, χωρίς κόμματα και παρατάξεις από πίσω τους.

Ο Κοινοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Φελλάς, δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει κανείς να γίνει το Μοσχάτο σαν το κέντρο της Αθήνας.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Ζώταλης, δήλωσε πως συμφωνεί με την εισήγηση, κράτησε όμως τις επιφυλάξεις του για τον αν η φήμη ευσταθεί, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι στις αντιδράσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση έδειξαν ψυχραιμία για το θέμα και πρότειναν στο Συμβούλιο και τον Δήμαρχο να ακολουθήσει ο Δήμος όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Πέραν από το ζήτημα του Ξενώνα Μεταναστών, στο Συμβούλιο συζητήθηκε και η προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οποία ζητείται να ακυρωθεί το έργο του αγωγού ομβτίων της Ελευθερίας.

Ευχαριστούμε το blog Μοσχάτο - Ταύρος Life για τις φωτογραφίες.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο στο Δήμαρχο για την άμεση αντίδρασή του από την πρώτη στιγμή.Μπράβο στο Γιώργο Φελλά και τον Αποστόλη Σιώκα για την τοποθέτησή τους.Μπράβο στους Μοσχατιώτες που δεν μασάνε και συμμετείχαν στο συμβούλιο.Μπράβο στους Μοσχατιώτες που δεν θα αφήσουν να περάσει αυτό με κάθε τρόπο.Προσοχή κύριε Ζώταλη με τις τοποθετήσεις σας γιατί μπερδεύεται τον κόσμο. Προσοχή κύριε Κρεμμύδα μην στενοχωρήσετε την προισταμένη σας κα Σακοράφα που είναι υπέρμαχη αυτών των ξενώνων.Αλήθεια που είστε εξαφανισμένος?Πέραν της γνωστής πλέον καφετέριας πουθενά αλλού δεν μπορεί κανείς να σας δει! Σκέτη απογοήτευση για το 20% που σας στήριξε!!! Ας προσέχαμε. Προσοχή Θανάση γιατί μπερδεύεις τον κόσμο με την εσωκομματική σου αντιπολίτευση. Οπου βρεθείς μιλάς για "φήμες" και αναρωτιέσαι γιατί απάντησε σε φήμες ο Δήμαρχος! Προσοχή επίσης στα παράκεντρα που κατηγορούν το Moschato live οτι έσπειρε την φήμη για να περάσει ντούκου η τοποθέτηση Οικονόμου.Αυτά είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και αποπροσανατολίζουν.Το moschato live δίνει καθημερινές μάχες ενημέρωσης και τις κερδίζει.Μπράβο σας παιδιά μην μασάτε. Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Καμία κοινωνική λειτουργός που θέλει να προσθέσει δάφνες συο βιογραφικό της δεν θα επιτρέψουμε να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας.Προσοχή Λοβέρδε θα ψάχνεις την ψήφο σου στο Μοσχάτο.Μπράβο στον Ντινόπουλο που αν και είμαι ριζικά αντίθετος ιδεολογικά ανέδειξε το θέμα στην βουλή. Πρόσεχε κα Νταλάρα.Περαστική είσαι και κατά τύχη βρέθηκες στην Βουλή. Παρτους σπίτι σου να τους τραγουδάτε Latin και να τους ταίζετε. Αρκετή υποβάθμιση έχει το Μοσχάτο. Δεν θα μας προσθέσετε ακόμα μία. Προσοχή και σε εκείνους τους τερατολόγους που σήμερα μιλάγανε όχι μόνο για το Φοίβος αλλά και για το ΑΛΜΑ και το Λακη στην ομήρου.Μην το παραχέζετε γιατί ένα σοβαρό θέμα με την ηλιθιότητά της το κάνετε να φαίνεται φαιδρότητα καθ αυτό μόνο κακό θα κάνει.Ολοι οι σύλλογοι γονέων πρέπει να ενημερωθούν και να είναι πρωτοστάτες σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή στους ...προσεκτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα κοινά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, εχθές όμως είχα την ευκαιρία να απολαύσω την κοινοτική διαβούλευση σε όλο της το μεγαλείο.
    Η πρόσκληση του Δημάρχου για συζήτηση σε «τοπικό επίπεδο» & ενημέρωση των κατοίκων του Μοσχάτου σχετικά με τη φημολογία δημιουργίας χώρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο (-α) στη γειτονία μας ήταν αυτή η ευκαιρία.
    ‘Όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι και γείτονες απαντήσαμε στη πρόσκληση και πήγαμε για να ακούσουμε, να ενημερωθούμε και να δώσουμε τις δικές μας απόψεις και προτάσεις. Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό προσήλθαμε να κάνουμε.
    Το γιατί δεν το κατάλαβα. Γιατί μας κάλεσαν, δεν ξέρω.
    Για να ακούσουμε τους δύο τρείς δημοτικούς συμβούλους και τους όποιους συνοικιακούς συμβούλους να λένε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, να τσακώνονται μεταξύ τους & να ζητάνε κάθε τρις και λίγο τον λόγο «επί προσωπικού» - «για να απαντήσουν» - «να δευτερολογήσουν», και πάει λέγοντας, θαρρείς και έκαναν πρόβα για τη Βουλή?????
    Και εν πάση περιπτώσει, αφού ήθελαν να δώσουν την παράστασή τους θα έπρεπε να σεβαστούν το κοινό τους.
    Ποιος είναι ο κύριος Ζώταλης που σπατάλησε δυόμιση ώρες από το χρόνο μου χωρίς να κάνει μια ουσιαστική πρόταση αλλά φρόντισε να μας μαλώσει και να μας πει ότι είναι εκλεγμένος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον διακόπτει όταν μιλάει???
    Το είπε στον κάτοικο που παρενέβη??????
    Ποιος τον ψήφισε αυτόν???
    Ποιος τον έβαλε μπροστά σε αυτό το μικρόφωνο που άναψε στα χέρια του για δυόμιση ώρες????
    Ο γηραιός κύριος που άρχισε με τις ρατσιστικές κορώνες γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη???? Οι παππούδες του μήπως????
    Και ναι, σύμβουλοι και μη χρειάσθηκαν μόνο δύο ώρες για να βγάλουν τους κατοίκους έξω από τα ρούχα τους και δυόμιση ώρες για να συμφωνήσουν ότι συμφωνούν. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!
    ΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΟΜΩΣ?????
    Τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν, προτάσεις δεν ακούσαμε και πιθανό σχέδιο δράσης δεν είδαμε. Βαρεθήκαμε και φύγαμε.
    Μάθαμε ότι το έν λόγω ξενοδοχείο, άσχετα με το μέλλον του ως ξενώνας μεταναστών, χτίστηκε παράνομα, λειτουργεί παράνομα και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
    Γνωρίζει κανείς πόσα ξενοδοχεία κλείνει καθημερινά ο ΕΟΤ και η Πυροσβεστική όταν δεν πληρούν τους όρους???
    Μπράβο λοιπόν στον επιχειρηματία!!!
    Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι αλλού.
    Ότι και να το κάνει το μαγαζί του ο επιχειρηματίας δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν εφόσον θα το κάνει νόμιμα.
    Όμως ποιοι είναι αυτοί που δίνουν χρήματα για να γίνουν τέτοιες εγκαταστάσεις?
    Ποιος μοιράζει λεφτάκια για να μετατρέψουν το σπίτι μας στο πάτο του σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης?
    Οι ιταλοί βούλιαξαν τα καράβια των σκλαβοπάζαρων, οι γάλλοι διώχνουν παρανόμους σωρηδόν, οι ολλανδοί ψηφίζουν να μη δεχθούν άλλες πρώτες γενιές και εμείς τους στοιβάζουμε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διέξοδο, σχέδιο, λύση????
    Οι μετανάστες έχουν τα χίλια δίκια και δραπετεύουν από τις πατρίδες τους αλλά παραμένουν θύματα φτάνοντας εδώ.
    Τι θα κάνετε λοιπόν κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι???
    Και μη μου πείτε ότι αν πέσει στη δικαιοδοσία σας δεν θα του δώσετε άδεια γιατί δεν λείπουν από το Δήμο μας τα παραδείγματα αδειοδότησης καταστημάτων εκεί που δεν θα έπρεπε.
    Και μη μου πείτε ότι θα κατεβάσετε τους κατοίκους στο δρόμο γιατί από αυτό χορτάσαμε. Οι δήμοι που πραγματικά είχαν τα κότσια και κατέβασαν τον κόσμο στους δρόμους και πάλεψαν για τα δικαιώματά τους τώρα απολαμβάνουν τους κόπους τους. Το Μοσχάτο τι έχει να δείξει????
    Αλλά όπως είπα και στην αρχή καταναλώσατε δυόμιση ώρες από τη ζωή μου ΑΣΚΟΠΩΣ!!!!!
    Δημότης και κάτοικος Μοσχάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΤΑΛΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΙΤΣΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΣΕ ΛΥΠΑΜΕ ΚΡΕΜΥΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι ο Κρεμμύδας μπορεί και να έσωσε την αξιοπρέπεια μας με τη ΜΗ παρουσία του παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή