Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η Δημοτική Κοινότητα Ταύρου απαντά για το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ

Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου μας απέστειλαν κείμενο - απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που ξεκινά την Παρασκευή (6/5) στον Ταύρο. Αναλυτικά η απάντηση:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταύρος, 5 Μαΐου 2011

Με αφορμή την επίθεση που δέχεται η παράταξή μας μετά την λήξη του τελευταίου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου και διαβάζοντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με το Αντι-απαγορευτικό Φεστιβάλ και με την υποτιθέμενη «συνενοχή» της Δημοτικής Αρχής σε εκδηλώσεις υπέρ των ναρκωτικών (έτσι φαίνεται ότι μεταφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση το μήνυμα της εν λόγω εκδήλωσης) νιώσαμε την ανάγκη να εκδώσουμε το παρόν Δελτίο Τύπου. Όχι για να απολογηθούμε για κάτι, αλλά για να μπούν τα πράγματα σε μια σειρά, να γνωστοποιήσουμε στους συνδημότες μας τα πραγματικά γεγονότα και να σταματήσει η παραπληροφόρηση.

Τα γεγονότα λοιπόν, έχουν ως εξής:

Η Δημοτική Κοινότητα, έλαβε ένα αίτημα από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα να χρησιμοποιήσουν το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για μια σειρά εκδηλώσεων.
Προϋποθέσεις για την παραχώρηση αυτού του χώρου, είναι η τήρηση της νομιμότητας με ευθύνη των διοργανωτών, η ασφάλεια των παρευρισκομένων, ο μετέπειτα καθαρισμός του χώρου και η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιους χώρους και όπως συμφωνήθηκε σύμφωνα και με τα πρακτικά της συνεδρίασης η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για τα παραπάνω. Την εν λόγω απόφαση, υπερψήφισε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Το αντικείμενο των εκδηλώσεων, δεν θα μπορούσε να είναι κριτήριο για την απόρριψη του αιτήματος εκτός αν ήταν μια επιβλαβής για τον χώρο ή επικίνδυνη ή παράνομη δραστηριότητα. Κατά την άποψη μας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη μια διαφορετική άποψη από την δική μας.

Καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια χώρα όπου το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Όσο δικαίωμα έχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους για να εκφράζουν τις όποιες απόψεις τους, άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο οποιοσδήποτε φορέας να χρησιμοποιεί τους ίδιους ή άλλους δημόσιους χώρους για να εκφράζει τις δικές του απόψεις. Ακόμα κι όταν είναι αντίθετες με του ΚΚΕ ή άλλων πολιτικών φορέων ή ιδιωτών.

Ως Κοινοτική Ομάδα που εκπροσωπούμε την πλειοψηφία στην Κοινότητα, είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε νομιμοποίηση ή διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε «μαλακές» και «σκληρές». Είμαστε υπέρ της ελευθερίας και της ζωής και οπωσδήποτε κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε λογική θέλει την νεολαία μας σκλαβωμένη και εξαρτημένη από ουσίες.

Ωστόσο, δεν μπορούμε (και δεν έχουμε το δικαίωμα) να φιμώσουμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη, αν υπάρχει κάποιος στην προκειμένη περίπτωση.

Έχουμε εκλεγεί ως εκπρόσωποι του θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας (όπως και οι συνάδελφοι μας από τις υπόλοιπες παρατάξεις) μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί το αποκορύφωμα της έννοιας της ελεύθερης έκφρασης. Θα έπρεπε λοιπόν να παραιτηθούμε όλοι άμεσα, αν αποφασίζαμε να στερήσουμε αυτό το δικαίωμα από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από έναν πολιτικό φορέα ο οποίος υφίσταται με την βούληση μερίδας του ελληνικού λαού, την οποία και εκφράζει.

Για αυτούς τους λόγους, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρ’ όλο που δυστυχώς δεν μας ξάφνιασε, μας απογοήτευσε. Γιατί μόνο δύο πιθανές εξηγήσεις μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την στάση. Είτε η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιώνει από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, να στερήσει από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ την ελεύθερη έκφραση των απόψεων τους (όποιες κι αν είναι) ή προσπαθεί απλά, με πυροτεχνήματα να δημιουργήσει εντυπώσεις παίζοντας ένα άκομψο επικοινωνιακό παιχνίδι, σε βάρος της νοημοσύνης των συμπολιτών μας.

Ότι από τα δύο και να ισχύει, ευτυχώς για την δημοκρατία μας, ο λαός έχει ακόμα την ελευθερία να εκφράζεται και να θέτει στο περιθώριο εκείνους που τον θεωρούν άβουλο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
Τα μέλη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

3 σχόλια:

  1. Την εν λόγω απόφαση, υπερψήφισε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ. ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η Κ. ΠΕΛΕΚΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ; ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ; Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ Κ. ΠΕΛΕΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς όπως και όλοι οι άλλοι - ευτυχώς - δεν ήξεραν τι πραγματικά ψήφιζαν... Αλλιώς, κι ας κλαίνε κροκοδίλεια τώρα, θα το καταψήφιζαν, σίγουρα. Υποτίθεται πως θα'ταν το φεστιβάλ των Οικολόγων Πράσινων. Αυτό κατάλαβαν οι τοπικοί σύμβουλοι. Κι ας μην ξεχνάμε πως ο Καραφωτιάς έκανε απελπισμένη προσπάθεια να μη δοθεί το πάρκο. Μέχρι και τη χλωρίδα και την πανίδα επικαλέστηκε για να μη δοθεί το πάρκο. Τώρα μιλάνε για ελεύθερη διακίνηση ιδεών - και καλά κανουν γιατί έτσι είναι - αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να κρύψουν την ασχετοσύνη τους... Το ΚΚΕ απλώς κατάλαβε την πατατιά του και προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα, μεταθέτοντας, τις ευθύνες στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καλά κάνουν αλλά είναι και άσχετοι...
    Η αντίφαση σου μιλάει από μόνη της...

    Ο Καραφωτιάς προσπαθούσε να μην δώσει το πάρκο??? Που το είδες αυτό? Ήσουν στην συνεδρίαση? Στην σωστή συνεδρίαση εννοώ, στον δικό μας Δήμο ή πήγες πουθενά αλλού?

    Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν? Στην αίτηση των Οικολόγων αναγραφόταν κανονικότατα τι θα λάβει χώρα και δεν έχει αλλάξει κάτι. Μια χαρά ήξεραν και μια χαρά ψήφισαν. Απλά το ΚΚΕ άλλαξε γνώμη, γιατί μάλλον ο Παναγιώτης είχε άλλη άποψη από την Πελέκη και στην προχθεσινη συνεδρίαση έστειλε και την Στέλλα να βοηθήσει να αλλάξει η θέση τους και να χρησιμοποιήσουν και το θέμα στα ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή