Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου για το Αντιαπαγορευτικό

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου με δελτίο τύπου αποσαφηνίζει τις θέσεις του σχετικά με το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, το οποίο ξεκινάει σήμερα (6/5) στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Μοσχάτο 5/5/2011

"Σχετικά με το φεστιβάλ στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο 6-7/5"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θέμα της διοργάνωσης του φεστιβάλ στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο το διήμερο 6-7/5, θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

 Η αίτηση για διάθεση του συγκεκριμένου χώρου έγινε από τους Οικολόγους Πράσινους με αρ. πρωτοκόλλου 6191/ 1-3-2011, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

 Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου διέθεσε το χώρο με τις εξής βασικές προϋποθέσεις: την τήρηση της νομιμότητας, την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, την ασφάλεια των παρευρισκομένων και τον μετέπειτα καθαρισμό του χώρου με ευθύνη των διοργανωτών.

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, όπως και κάθε άλλος Δημόσιος οργανισμός, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση έχει υποχρέωση να διαθέτει δημόσιο χώρο για φεστιβαλικές εκδηλώσεις ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί με τις ιδέες που πρεσβεύει ο φορέας διοργάνωσης της κάθε εκδήλωσης.

5 σχόλια:

  1. Βλεπετε τι ωρα ειναι??? Ε δεν θα το πιστεψετε η μουσικη παιζει στο φουλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "την τήρηση της νομιμότητας, την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας"
    Ότι ακριβώς έγινε χθες βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγανακτισμένος Ταυριώτης7 Μαΐου 2011 στις 3:50 μ.μ.

    Απορώ με ποιο τρόπο μπορούσε να τηρηθεί η νομιμότητα από μια διοργάνωση που προπαγάνδιζε την παρανομία.
    Ο Ταύρος γέμισε από βαποράκια που γέμισαν τις ατζέντες τους με φρέσκα ονόματα νέων - υποψηφίων θυμάτων.
    Η αφίσα που κυκλοφόρησε με εκείνη την αυτοποτιζόμενη γλάστρα δείχνει το αντικείμενο της διεκδίκησης.

    - Δώστε στους νέους ελεύθερα, άφθονο φρέσκο χόρτο, να αποχαυνωθούν.

    Επειδή όπως καταλήγει η αφίσα "η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη", αντί να βγάζετε διαδοχικές ανακοινώσεις ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο και να λέτε ότι η διοργάνωση ήταν των "Οικολόγων Πράσινων" καλύτερα δείξτε μια φωτοτυπία της αίτησης που πήρατε και που εγκρίνατε να δούμε αν πράγματι προέρχεται από το κόμμα των "Οικολόγων".

    Και καλού κακού μετά την λήξη, ψάξτε καλά το πάρκο και ξεριζώστε τα δενδρύλια που φύτεψαν οι "φερέλπιδες" αυτοί νέοι, τιμής ένεκεν, πριν το κάνει η αστυνομία και γίνει ο Ταύρος "ρόμπα".

    Και την άλλη φορά προσέξτε, γιατί τα έξυπνα πουλιά από την μύτη πιάνονται..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγανακτισμενε ταυριωτη , το κινημα της αποποινικοποιησης της κανναβης ειναι ωστε να σταματησει να πωλειτε παρανομα. Αυτο περα απο οικονομικα ωφελη καποιων που τους συμφερει να ναι παρανομο πρεπει ΟΛΟΙ να γνωριζουμε για το παραμυθι που πουλανε με την κανναβη. Το αλκοολ ειναι εκατο χιλιαδες φορες πιο βλαβερο στον οργανισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ο μύθος της αποποινικοποίησης, της ελεύθερης διακίνησης και της χρήσης υποκατάστατων έχει παραπάει. Επειδή όλες αυτές οι μπούρδες δε στηρίζονται σε καμιά επιστημονική έρευνα, ενώ η εμπειρία όπου εφαρμόστηκε απέδειξε τα αντίθετα (πχ Ολλανδία) κι ας ισχυρίζονται κάποιοι το αντίθετο. Επειδή η εφαρμογή της μεθαδόνης, σύμφωνα και με τις «παλιές» απόψεις του Πρωθυπουργού μας, έχει καταρριφτεί από κάθε επιστημονική μεθοδολογία. Κι επειδή η συζήτηση αν το αλκοόλ ή το τρίφυλλο είναι λιγότερο επιβλαβή είναι μια εντελώς αποπροσανατολιστική και βολική συζήτηση. Η απάντηση είναι απλή. Μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ψεύτικους και φανταστικούς κόσμους. Μια νεολαία που να πατάει στα πόδια της, που να μη χρειάζεται το τρίφυλλο για να ονειρευτεί, να παλέψει, να δημιουργήσει.
    Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του εαυτού του. Ο Δήμος όμως έχει άλλη υποχρέωση. Και τελικά μια απάντηση γιατί το μαλλιοτράβηγμα ανάμεσα σε τοπικούς, δημοτικούς συμβούλους καλά κρατεί. Ήξεραν τι έκαναν ή δεν ήξεραν; Ελάχιστη σημασία έχει πλέον, ιδιαίτερα γι’αυτούς που επιμένουν να κλείνουν τα μάτια και να τα βλέπουν όλα με τη λογική οι δικοί μου και όλοι οι άλλοι. Έχει σημασία όμως για το μέλλον. Κατά πόσο μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.
    *Και κάτι τελευταίο. Ο Ταύρος δεν είναι σκουπιδομτενεκές. Τα πάρκα του Δήμου μας δεν είναι ένα ακόμα "μαγαζί" για κάποιους που απλώς δουλέυουν για την τσέπη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή