Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Α. Ευθυμίου: Κατηγορηματικό "όχι" στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στην Υφυπουργό Εργασίας δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στην δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Μοσχάτο.

Το θέμα το ανέδειξε πρώτο το Μοσχάτο Live!, παρέχοντας τις πληροφορίες που έπρεπε.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Μοσχάτο, 19/5/11
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
ΕΞΑΙΡ.ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθ. Πρωτ.: ……12346……………………..
ΠΡΟΣ:
• Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
κύριο Ιωάννη Ραγκούση
• Υπουργό Εξωτερικών,
κύριο Δημήτρη Δρούτσα
• Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κύριο Ανδρέα Λοβέρδο
• Υπουργό Προστασίας Πολίτη,
κύριο Χρήστο Παπουτσή
• Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
κυρία Άννα Νταλάρα
Κοιν.: ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,

Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με Δημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά.

Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς Δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την Δημοτική αρχή.

Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» της χαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στην περιοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών.

Όπως προκύπτει, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη-επισκέπτες τους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης.

Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.

Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχική γνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

15 σχόλια:

  1. Μπράβο. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί σου Δήμαρχε !!!! Πρέπει νομίζω να ενημερωθεί ο κόσμος και να αντιδράσει. Ας τους πάνε κάπου έξω από το αστικό κομμάτι της Αττικής. Κάπου στα Μεσόγεια πχ, μακρυά από οικισμούς...Να εξυπηρετηθούν κι αυτοί χωρίς όμως να δημιουργούν πρόβλημα στις αστικές περιοχές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΕΥΓΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον Δήμαρχο. Μπράβο όμως και στα μπλογκς, το Μοσχάτο Λάιβ και το μπλογκ του Ταύρου Λάιφ που σήκωσαν το θέμα. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι "αγαπητοί" Λοβέρδος, Παπουτσής και η αριστερή με δεξιά τσεπη αρμοδία, μας δούλεψαν κανονικά. Λύσανε όλα τα προβλήματα του τόπου και τώρα λύνουν το μεταναστευτικό.Μπράβο σας.Εχω μια ιδέα γιατί δεν τους φτιάχνετε ξενώνες στα σπίτια σας κοντα?Στις Εκάλες,στις Πολιτείες και τα Ψυχικά σοσιαλιστές κατ'όνομα? Εσύ Λοβέρδο που βολτάριζες στο Μοσχάτο και τόσο πολύ σε υποστηρίξαμε και σου δώσαμε με χαρά την ψήφο μας εύκολα ξεχνάς!Επίσης έχω μιά άλλη ιδέα. Ο επιχειρηματίας με τα 5 ξενοδοχεία (που επειδή ο κόσμος λόγω κρίσης δεν "συνουσιάζεται" πλέον τόσο συχνά γιατί ούτε διάθεση έχει ουτε λεφτα να τον πληρώνει και έχει κεσάτια -αρα έκανε καλή επιχειρηματική κίνηση), εχει ένα πολυ ωραίο σπίτι στην αναβυσσο.Γιατί δεν κάνει εκεί τον ξενώνα να είναι και πιο άνετα οι άνθρωποι?
    Αυτή η απόφαση δεν θα περάσει. Οι Μοσχατιώτες ούτε ρατσιστές είναι ούτε φασιστες.Αρκετή υποβάθμιση έχουμε, αρκετοί "περίεργοι" με καροτσάκια σούπερ μαρκετ ψάχνουν στα σκουπίδια κάθε βράδυ, αρκετά πια που κάθε βράδτ δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε άφοβα στον τόπο που αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε.Αρκετα.Θα δείτε κύριοι αρμόδιοι πράγματα που δεν τα φαντάζεστε αν επιμείνετε.Προσοχή για τι η βλακωδέστατη δράση σας θα φέρει πολύ άσχημη αντίδραση...Η Κερατέα θα είναι πταίσμα σε αυτά που θα γίνουν.Μπράβο στον Δήμαρχο,Μπράβο στον Μπούτση, Μπράβο στον Ντερέκα, Μπράβο στο Μπιζάνη, Μπράβο στο Moschato live ,Μπράβο στην Μοσχατούπολη.Μπράβο στον Σπανάκη γιατί να ξέρετε στα δυσκολα τις ξεχνάμε τις διαφορές μεταξύ μας.
    Θα μα βρείτε μπροστά σας...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=401705&h1=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τα παραπάνω....πραγματικά θα γίνει μεγάλη ζημιά άπαξ και κάνουν το λάθος να ανοίξουν το ίδρυμα-ξενώνα η ότι σκατά είναι αυτό τέλος πάντων. Υπάρχουν ωραιότατες βιομηχανικές περιοχές και δήμοι που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους καταλύματα. Τι πρέπει δηλαδή να γίνει....έχουμε γεμίσει αλλοδαπούς ζητιανους ναρκομανείς...αφήστε που βγήκαν στην επιφάνεια αρρώστιες που είχαμε πάνω από τρεις με τέσσερις δεκαετίες να εμφανιστούν...Λοιπόν ας προσέξουν καλά οι αρμόδιοι διότι θα γίνει μεγάλο κακό. Αν θέλουν να αποσυμφορησουν το κέντρο της αθήνας ας βρουν άλλους τρόπους. Ας τους στέλνουν πίσω στις χώρες τους ευθύς εξαρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δημαρχουκο μη τολμησεις... οσο κι αν εισαι πασοκακι κ δικος τους... μη σκεφτεις να μας τη κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΙΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΖΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια σε όσους αντιδρούν,θεσμικά όπως ο δήμαρχος και ατομικά όπως κάποιοι άλλοι που φροντίζουν να ενημερώσουν πολιτικούς και διαφορους άλλους φορείς.Εχω μια απορία!!! Ο Κρεμμύδας που είναι κρυμμένος? Δεν έχει βγεί να πει μισή κουβέντα σε εκείνο έστω το 20% που τον εμπιστεύθηκαν.Δεν ζήτησε από την Σακοράφα να καταθεσει μισή ερώτηση στην βουλή επί του θέματος!!!Γιατί φίλε Κρεμμύδα? Μάλλον δεν σε αφορά η είσαι τόσο κακιασμένος με τον Ανδρέα που δεν το κάνεις μπας και βρεθεί κανα θεματάκι που συμφωνήσεις μαζί του και σε παραξηγήσουν????? Προσωπικά με απογοητεύεις πολύ, ειδικά εσύ!!! Για τον Σπανάκη δεν λέω τίποτε γιατί ο άνθρωπος είναι ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του και λίγο πολύ τον ξέρουμε...ΜΠΡΑΒΟ στον Στέφανο Μπιζάνη γιατί πάντα ξερει να ξεχωρίζει και σε όλα τα σοβαρά δεν κάνει μικροπολιτική αλλά έχει άποψη. Μπραβο στο moschato live για μία ακόμα φορά και σε όλα τα Μοσχατιώτικα μπλογκ που ενημερώνουν σχετικά τους πολίτες.
    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ.7.30 23/05

    φιλικά

    BELLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, μην περάσει αυτή η καταστροφική ενέργεια για την περιοχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!!!ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ.......ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή