Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολές Γονέων στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Σχολές Γονέων ιδρύονται στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Οι στόχοι αφορούν την βελτίωση της οικογενειακής επικοινωνίας, την γνώση των γονέων σχετικά με ψυχικές/πνευματικές ανάγκες των παιδιών τους όσο αυτά μεγαλώνουν, την ανάπτυξη διάκρισης μαθησιακών δυσκολιών, την ενθάρρυνση συμμετοχής των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες κ.α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προτίθεται να θέσει σε λειτουργίας το Δήμο μας ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ένταξη των ενδιαφερόμενων στα τμήματα Σχολών Γονέων είναι ΔΩΡΕΑΝ και απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης μέχρι τις 23/9/11.

Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

• Για την περιοχή του Μοσχάτου: 2109422927, Κοραή 52
• Για την περιοχή του Ταύρου: 2103463116, 2103462125, Επταλόφου 2, αίθουσα 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου