Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Απόψε, "Ο Λεπρέντης" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου

Συνεχίζεται το 4ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου και οι παραστάσεις του αποτελούν μια ποιοτική και δωρεάν πρόταση εξόδου για όλους.

Απόψε είναι η σειρά του θεατρικού του Δήμου Μαραθώνα, "Ο Λεπρέντης" του Μ. Χουρμούζη.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Χουρμούζης σατιρίζει έναν κοινωνικό τύπο που η θεατρική του προέλευση χάνεται μέσα στη μακρόχρονη παράδοση της κωμωδίας. Είναι ο τύπος του λάγνου φιλήδονου γέρου, που με την αποβλακωτική αυτοπεποίθηση που του δίνει ο πλούτος μπλέκεται σε εξευτελιστικές φαρσικές περιπέτειες. Ο όρος "λεπρέντης", λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, είναι "λέξις κωμική", που "εδίδετο εις τους ανοήτως επιχειρούντας ή πράττοντάς τι", που συνηθιζόταν στην Πόλη, τη Σμύρνη και τη Χίο.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Νίκου Γκεσούλη, η μουσική του Γιάννη Ψειμάδα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ιουλίας Σταυρίδου. Παίρνουν μέρος οι: Λάμπρος Παγνόπουλος, Γιώργος Λεπούρης, Ορέστης Ζακινθινός, Σωτηρία Τσέλιου - Παππά, Ευπραξία Μπέλτοβα, Πέτρος Λαμπαρός, Μαργαρίτα Πατέλου, Άννα Πλατσάκη, Ανδριάνα Γκαστάνη, Βασίλης Γεραμάνης, Στέλιος Σακαλάκης.

Ο Λεπρέντης του Μ. Χουρμούζη
Από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη
  Σάββατο 24/9, 20:30
Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου 
(Σολωμού - Κωνσταντινουπόλεως - Ομήρου)
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου