Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελίες κατοίκων για μόλυνση ποταμιού στον Ταύρο

Κάτοικοι του Ταύρου επικοινώνησαν με το Μοσχάτο Live! για να παραθέσουν ένα σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα, που προέρχεται από (τι άλλο;) ανθρώπινη παρέμβαση.

Παράλληλα με την οδό Κωνσταντινουπόλεως (πρόκειται για τον δρόμο που βρίσκεται πίσω από τις γραμμές του προαστιακού σιδηροδρόμου) κυλάει ένα φυσικό, μικρό ποτάμι. Τα νερά του ποταμού ξεκινούν από το ύψος της Ακρόπολης και καταλήγουν στον Κηφισό ποταμό.

Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι στη συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Χαμοστέρνας (στα όρια, δηλαδή, του Ταύρου με την Αθήνα), μια ιδιωτική εταιρεία λιπαντικών ρυπαίνει το ποτάμι με καύσιμα και απόβλητα που προέρχονται από τα φορτηγά της.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι διπλό: Από την μία, συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα, αφού το ποτάμι μολύνεται, ενώ από την άλλη, η έντονη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή έχει "στραγγαλίσει" τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει τόσο τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, όσο και την Αστυνομία, ενώ απειλούν με μηνύσεις την εταιρεία, σε περίπτωση που δεν αλλάξει τακτική. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου