Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεπορτάζ από την χθεσινή φωτιά στο Μοσχάτο

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της οδού Κοραή και των γύρω δρόμων, αλλά κυρίως για τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος είδε να καίγονται σε λίγα λεπτά οι κόποι του.

Αρκετοί αναφέρουν ότι η αιτία της πυρκαγιάς είναι βεγγαλικά που πέταξαν από πολιτικό γάμο ο οποίος είχε μόλις τελειώσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται απέναντι. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τα βεγγαλικά, αλλά από την στιγμή που διεξάγονται έρευνες, καλό είναι να περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Πυροσβεστικής για το ζήτημα.

Η Πυροσβεστική, η οποία έκανε με εξαιρετικό τρόπο την δουλειά της, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι. Ήρθε αμέσως, εκτίμησε την κατάσταση γρήγορα (η αποθήκη είχε εύφλεκτα υλικά) και όρισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε σπίτια, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος.

Εξαιρετική βοήθεια όμως παρείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής. Είτε ρίχνοντας νερό με τα λάστιχα στην φωτιά, είτε παραχωρώντας τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες. Υπάρχει σπίτι, το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές (τοίχος, κάγκελα), γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να προσεγγίσουν την εστία της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες.

Μέχρι και ο Δήμος επιστράτευσε τις δυνάμεις του για την κατάσβεση. Όταν το νερό των οχημάτων της πυροσβεστικής τελείωνε, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, που βρισκόταν στο σημείο έδωσε άμεσα εντολή να έρθει το βυτίο του Δήμου για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όπως και έγινε, τελικά.

Σύντομα θα έχουμε video και άλλο φωτογραφικό υλικό από το χθεσινό συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου