Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καταγγελία για μπάζα σε πλατεία του Μοσχάτου

Λάβαμε e-mail από αναγνώστρια μας για μπάζα που υπάρχουν επι βδομάδες στην πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Αθανασίου Διάκου, κοντά στην παραλία του Μοσχάτου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Καλησπέρα

Θέλω μέσα από την ιστοσελίδα σας να διαμαρτυρηθώ για μπάζα τα οποία έχουν μείνει μετά από γκρέμισμα ενός σπιτιού στην οδό Αθανασίου Διάκου.

Τα μπάζα βρίσκονται στο σημείο εδώ και 3 εβδομάδες περίπου και δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκομιδή τους.

Σας στέλνω φωτογραφίες για να δείτε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε. Όταν μιλάμε για μόλυνση και ρύπανση του περιβάλλοντος, μια μορφή ρύπανσης είναι και η οπτική ρύπανση, αυτό δηλαδή που βλέπουμε και χαλάει την αρμονία ενός τοπίου.

Θα παρακαλούσα τον Δήμο, τον οποίο έχουμε καλέσει ήδη να επιληφθεί του θέματος, να κάνει κάτι για την κατάσταση.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Δήμητρα Τ.
Πολιτικός Μηχανικός


Δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλε η αναγνώστρια. Για να τις δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω τους.



6 σχόλια:

  1. Μπάμπης - Καθηγητής30 Απριλίου 2010 στις 9:02 μ.μ.

    Αγαπητή Δήμητρα Τ.

    Πολύ καλά έκανες και έστειλες τις φωτογραφίες , όμως χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τις υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να βλέπουμε και τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας .
    Οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν έρθει δύο φορές να μαζέψουν τα μπάζα, όμως τα αυτοκίνητα παρ’ ότι είχαν ειδοποιηθεί δεν είχαν απομακρυνθεί. Μάλιστα την ημέρα της κατεδάφισης χρειάστηκε βοήθεια της Τροχαίας. Τα μπάζα απομακρύνθηκαν σήμερα 30-4-2010 και «παρά» την μεγάλη σήμανση , πάλι υπήρχαν προβλήματα . Ελπίζω ότι ο χώρος δεν θα γίνει parking . Όμως ένα χρόνιο πρόβλημα λύθηκε και θα πρέπει να είμαστε εμείς οι πολίτες πιο σοβαροί. Επειδή μένω απέναντι βλέπω καθημερινά τις καταστροφές που προκαλούν συμπολίτες μας . Μάλιστα όταν φυτεύονται λουλούδια την άλλη μέρα ξεριζώνονται. Το πρόβλημα δε με τα σκυλιά , ούτε με τις πινακίδες δεν λύνεται , αν οι ιδιοκτήτες τους δεν φερθούν πολιτισμένα. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι , γιατί ένα πρόβλημα πολλών χρόνων λύθηκε.
    Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει όλοι να βοηθήσουμε . Να σημειώσω ότι οι κάδοι γεμίζουν από ένα συγκεκριμένο μαγαζί που πετάει τις κούτες του όπως είναι . Δεν μπορεί να τις διπλώνει .
    Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι μηχανόβιοι που μαζεύονται κάθε βράδυ. Υπάρχει αστυνόμευση . Όμως το σημαντικότερο μέσα στο σπίτι που έπεσε ζούσε ένας άνθρωπος που τώρα κοιμάται στη Μακρυγιάννη. Αυτή η εικόνα δεν σας πείραξε; Ποιος θα φροντίσει αυτόν και άλλους πολλούς; Ακόμη και ο καλύτερος Δήμος θα είχε πρόβλημα αν οι πολίτες δεν συνειδητοποιήσουν την συμπεριφορά τους.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eprepe na bgei prwta sto blog gia na ta mazepsoune?vevaia kalo einai ayto gia na yparxei kai kapoios fobos.ginesai kalyteros otan yparxei kapoio mati kai vlepei thn kathe kinhsh sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά έκανες και έστειλες τις φωτογραφίες!
    Έτσι θα πρέπει να κάνουμε για όλα τα προβλήματα μας.
    Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια την θέση του κυρίου Μπάμπη και την πρόταση του "Αυτή η εικόνα δεν σας πείραξε;"
    Δηλαδή τι ήθελε, να κάτσει η αναγνώστρια και να ασχοληθεί με όλα τα προβλήματα που αναφέρει?
    Ανακύκλωση, άστεγοι, κλοπές λουλουδιών, ηχορύπανση κλπ, κλπ.
    Γιατί δεν το έκανε ο ίδιος τόσο καιρό λοιπόν?
    Εκείνη έκανε το καθήκον της με ένα θέμα που το θεώρησε σημαντικό για την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή