Πρόβλημα έχει προκύψει στο 4ο/5ο Δημοτικό Μοσχάτου στις εγγραφές των παιδιών της Α' Δημοτικού. Συγκεκριμένα, το σχολείο προβλέπει την εγγραφή 55-58 παιδιών, ενώ τα προς εγγραφή παιδιά είναι πάνω από 80.
Έχει ξεκινήσει διαβούλευση για τον τρόπο επιλογής των παιδιών και για το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα που δεν θα καταφέρουν να βρεθούν στο συγκεκριμένο δημοτικό.
Ο Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου και Δάσκαλος του 4ου Δημοτικού, Στάθης Καραβασέλας μας απέστειλε e-mail για το συγκεκριμένο θέμα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μέρα εγγραφής, γεμάτη όνειρα και ελπίδες, τα μικρά παιδιά της Πόλης μας, τρέχουν να εγγραφούν στο «μεγάλο» σχολειό, στην πρώτη Δημοτικού.
Και από την πρώτη μέρα για τα παιδιά του βόρειου Μοσχάτου ξεκινούν τα προβλήματα.
Βλέπεις εκεί είχαν την «ατυχία»να γεννηθούν πολλά παιδιά και δυστυχώς οι αίθουσες είναι λίγες.
Χρόνια τώρα ακούμε τους υπεύθυνους να μιλούν για αίθουσες που θα χτιστούν, μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι λίγο έλειψε να τις «εγκαινιάσουμε κιόλας» με τις τόσες διαβεβαιώσεις από τους τοπικού άρχοντες.
Τι και αν χρόνια τώρα ο υπογράφων έβαζε θέμα κατασκευής ενός νέου κτηρίου στο βόρειο Μοσχάτο, στην Δ.Ε.Π. (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ) και την ανάγκη εξεύρεσης χώρου καθώς και τη δέσμευσή του από το Δήμο μας.
Και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε, κάποια παιδιά θα πρέπει να περνούν κάθε πρωί έναν ή και δύο κεντρικούς δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους αλλά και την οικογένειά τους.
Ψάχνουμε να βρούμε τα κριτήρια για το ποια παιδιά θα μετακινηθούν σε άλλα σχολεία.
Και βέβαια τονίζουμε κάθε φορά πως τα πάντα γίνονται γι’ αυτά και είναι το μόνο μας μέλημα.
Απ΄ την άλλη τους στερούμε τη δυνατότητα να φοιτήσουν δίπλα στο σπίτι τους κάτι που σε άλλες εποχές θα θεωρούσαμε αυτονόητο.
Λέμε μεγάλα λόγια για το Νέο Σχολείο και δεν κατανοούμε ότι εάν θέλουμε να έχουμε παιδεία σ΄ αυτή τη χώρα θα πρέπει να ξοδέψουμε.
Ελπίζω να κατανοήσουμε ότι για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος τα παιδιά και η παιδεία θα πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα.
Καραβασέλας Στάθης
Δάσκαλος
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Μπράβο στο δάσκαλο που έχει το θάρρος και θίγει ένα τόσο σοβαρό θέμα με αληθινές και σταράτες κουβέντες, χωρίς να υπολογίζει το οποιδήποτε κόστος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια Δήμος και Ένωση Γονέων έχουν κάτι να μας πουν;
Αγαπητέ Δάσκαλε, αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός εκ' μέρους του αρμόδιου Φορέα για αγορά οικοπέδου εξ' ιδίων πόρων και στη συνέχεια διεκδίκηση πόρων και ανέγερση ενός νέου σχολείου στο βόρειο Μοσχάτο με κοινοτικά κονδύλια.Καλό είναι να πετυχαίνεις οικονομικό πλεόνασμα,αλλά καλύτερο είναι να προγραμματίζεις και να υλοποιείς δράσεις για να εξυπηρετήσεις τις αυτονόητες ανάγκες του πολίτη. Δυστυχώς άλλη μια αναγκαία δράση έπεσε μέσα την "απρογραμμάτιστη" τετραετία, ίσως με τον "Καλλικράτη" που έρχεται, κατορθώσει ο επόμενος να κάνει το αυτονόητο πράξη.Εύχομαι τα καλύτερα για το χώρο της παιδείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΟΣ-ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΦ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <.Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Ε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε 756 είσαι βιαστικό αγόρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεύτερον δεν σε βλέπω να διερωτάσαι που είναι ο σύλλογος διδασκόντων.
Γιατί ο δάσκαλος μιλάει ως Φυσικό πρόσωπο.
Συμφωνώ οτι ο δάσκαλος μιλάει ως φυσικό πρόσωπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήKανένα αυτάκι, κάποιων που έχουν συνηθίσει να τάζουν δεξιά και αριστερά,για να ακούσει την αγωνία του ανθρώπου υπάρχει;
Η εφημερίδα "ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ" τα έλεγε από τον Νοέμβριο όλα αυτά. Κάποιοι έκαναν την πάπια τότε και δεν έπαιρναν θέση. Για την ιστορία διαβάστε
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/06/2009-4-5.html
Δεν ειναι προβληματα αυτα .Καποια παιδια θα πανε στα αλλα που ειναι πιο κοντα και εχουν λιγοτερους μαθητες, θα βαλει και κανενα πουλμανακι ο δημος και θα το ξεπερασουν και φετος.Αλλωστε οταν πηγαιναμε εμεις αλαζαμε δημο και πηγαιναμε στο φαληρο.Το ΜΟΝΟ που φαινεται ειναι η ελειψη να δουν καποιοι που αναπτυσεται μια περιοχη και να δινουν λυσεις πιο νωρις παρολο που γνωριζουν το προβλημα τουλαχιστον 3 χρονια.Ομως ΦΤΑΙΜΕ και εμεις οι γονεις που αντι να αντιμετωπιζουμε δυναμικα το προβλημα ζηταμε απο τους παραγονταραιος να βαλουν το παιδι μας και δε μας καιγεται καρφι για τους αλλους.Οπως και τους τοπικους μυθους για δηθεν καλα και κακα σχολεια που υπαρχουν ξεχνωντας οτι παντου υπαρχουν συνεπεις λειτουργοι και μη,οπως ειναι αυτο των δασκαλων και θελω να να πιστευω οτι η πλειοψηφια των δασκαλων ειναι καλοι λειτουργοι σε ολα τα σχολεια της περιοχη μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένας βλέπω δεν αναφέρεται στις ευθύνες που εχει η Διοίκηση της Α/θμιας εκπ/σης , οι Δ/ντές των Δημ. Σχολείων , ορισμένοι δάσκαλοι που ασχολούνται με τα "κοινά "...όταν φώναζαν κάποιοι άλλοι συναδελφοί σας οτι "εχουμε πίξει από παιδιά" γιατι δεν προτείνατε αναπροσαρμογή των ορίων των Δημ. Σχολείων της πόλης ? κάτι απλό και άμεσο , έτσι δεν θα είχε το Βόρειο Μοσχάτο τμήματα με 25 μαθητές και τα άλλα Σχολεία απο 20 και κάτω...ΣΩΣΤΑ ??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναγκαία ενημέρωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι τέτοια εποχή έγινε ανακατανομή ορίων των σχολείων. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως με τέτοια ημίμετρα δε λύνονται τόσο σοβαρά θέματα.
Αν όλοι θέλουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ανέδειξε η επιστολή του δάσκαλου, ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις για άλλα θέματα και ας ενώσουμε τη φωνή μας, διεκδικώντας αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε!
"Αναγκαία ενημέρωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι τέτοια εποχή έγινε ανακατανομή ορίων των σχολείων"
Εσεις κ. Ανώνυμε που το ξερετε ?
και εγινε ουσιαστικη ανακατανομη ορίων ή αφησαμε ενα δρομο και τον πηρε ο άλλος?
Ημίμετρα είναι να καθονται ολες οι πλευρές και να βρίσκουν αμεση λύση ?
Κανενας δεν διαφωνεί με τη κατασκευή αιθουσών ή νέου διαδακτηρίου ...
Ωραία ανακατανομή εγινε, αν εγινε πέρσι τέτοια εποχή ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια !!!!!!!